local-stats-pixel fb-conv-api

Latvijas sagatavotība, armija ,ieroči un obligātais militārais dienests.289

964 21

Sveiki visi šeit būs īss raksts par ,jūs jau nojaušiet Latvijas armijas stāvokli, ieročiem ,kā karavīriem tā arī civilajiem, kā Latvija var sagatavoties karam, par obligāto militāro dienestu utt.

Saistīti raksti:

Latvieši esat gatavi 12.daļa (Šaušanas treniņi pa lēto ,airsoft un vēl.)

Latvieši esat gatavi (5. daļa kā sagatavoties karam.)

Latvieši esat gatavi (3. daļa pašaizsardzība un ieroči).

964 21 289 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 289

0/2000

Runājot par 5.56 kalibru, tā izvēle ir daļēji arī humāno apsvērumu dēļ, jo tas cilvēkam nenodara tik lielus miesas bojājumus un cilvēku ir iespējams vēl glābt. Jā, kara likums nosaka, ka arī mūsu pienākums ir sniegt medicīnisko palīdzību un glābt pretinieka dzīvību, ja pretinieks ir nonācis mūsu gūstā.

1 0 atbildēt

Čalīt tu mani nezini un nepazīsti ,tāpēc nerunā ar mani itkā tā būtu. Tu domā ,tas ,ka kādam ir ierocis ,tad viņš paņems un nošaus pirmo garāmejošo kas kaut ko rupji pateica ? Es ceru ,ka NEKAD nonogalināšu nevienu civēku ,vai pat ievainošu sašaujot. Es to darīšu 3 gadijumos. 

1. Kad man draud nāves briesmas.

2. Kad man ģīmenei draud nāves.

3. Vai kad kādam citam draud naves briesmas. Un es nodomāju to tādā ziņā ,ka 2 čaļi kaujās un es izvilkšu ieroci. Sliktākajā gadijumā izsaukšu policiju ,jo es nēesmu nekads teksasas šerifs.

Ja kāds man mēģinātu uzbrukt ,pat tad es neizmantotu ieroci. Tikai tad ,kad es būšu strupceļā un čalis gribēs man inogalināt.

1 0 atbildēt

Palasot rakstu un komentarus,nacu pie sledziena,ka neviens no jums isti neaptver temas nopietnibu.Viens piemers.Tas notika OMON ardisanas laika,pasa Neatkaribas atjaunosanas sakuma.Gudras galvas izdomaja ,ka ari Latvijai vajadzetu lidzvertigu (omonam) militaru formejumu.Tika izveidots MPP-mobilais policijas pulks.Tas tika apmacits un labi (preiks tiem laikiem)apbrunots,gatavs pildit Latvijas Republikas (kura vel bija jaizcina) atjaunosanas uzdevumus.....   Latvijas TV radija frgmentus no vinu apmacibas, intervijas ar pasiem policistiem.....   Mes visi klusiba cerejam ,ka nu reiz omons dabus pa dirsu,vai vismaz pierausies,citadi vini darija ko grib,-ienema Rigas TEC,grava jaunveidotos muitas punktus... utt. Tad pienaca N stunda-bedigi slavenais GKCP valsts apversums Maskava,Gorbacovu atstadinaja,varu parnema,,komiteja,, ,likas ka tulit asinis noslicinas visus brivibas centienus.  MPP sedeja kazarmas,bet omons ardijas.Tas dazas vasaras dienas(kamer norisinajas ,,pucs,,) pagaja bez musu policijas pulka piedalisanas,vini kazarmas gaidija paveli(nesagaidija)...   KO AR TO GRIBEJU PATEIKT ? Kaut kur augsa sedeja nodevejs/ji ,kurs/ri noblokeja pulka piedalisanos notikumos ,kas vareja mums beigties bedigi...Tad nu taisiet secinajumus.

1 0 atbildēt

nedomāju gan ka obligātais dienests būtu laba doma, jo, ja tu kara laukā aizsūtīsi cilvēku, kurš armijā ir pret paša gribu, tad tādu tak pēc 5 min nošaus. bet ja tu kara laukā aizsūtīsi profesionālu kareivi, tad viņš būs spējīgs nogāst no kātiem 10 krievus vai vairāk... 

vel cits spoks bija komentējis, ja tu katram 18 gadus vecam cilvēkam iedosi kaut vai pistoli, tad viņš tā sāks risināt strīdus...

zinu, ka bišku neloģiski, bet ceru ka domu saprati

1 0 atbildēt

Lai gan esmu optimists, bet mūsu armijas obligātais dienests man "nerullē". Nupat armijā bija sarežģījumi ar Krievijai lojālu(iem) indivīdu. Un tie ir proifesionāļi! Un Latvijā ir ļoti daudz Latvijas, kā neatkarīgas valsts, ārpus Krievijas, pretinieku. Diemžēl es nesaskatu iespēju, ka nelatvieši nāks plecu pie pleca cīnīties kopā ar mums, lielu nepatikšanu gadījumā. Viņi drīzāk "iedurs dunci" mugurā. Ļoti liela daļa šeit mītošo nelatviešu ir surogāti, ģenētikas atkritumi, kuriem visa pasaule ir Krievija un šņabis. Lai gan viņi, pat paši krievijai, nav vajadzīgi. Derdzīgi...

1 0 atbildēt

Tavā rakstā ir pietiekami daudz gramatisko kļūdu, kā arī fizikālo(fizikas īpašību, aprēķinu) kļūdu. Jebkurš augstkolas students vai centīgs vidusskolas skolnieks tavam rakstam neliks ne "+", ne "-" vai arī to vienkārši novērtēs negatīvi.

1 0 atbildēt
Kars, atrisina neko, tikai turpina un rada jaunas problemas.. viegli passaprotams, ja esi kaut cik pazistams ar musu, nabaga civilizacijas vesturi.. Visus cukurgalvas apbrunot un pataisit par slepkavam.. militarizet naciju.. apsist vel dalu ar vecam farmacijas narkotikam, blenderi kopa ar atmirusu 30gadigu zombija partiku.. Es teikutu, sis ir tiesi plans, ka turpinat ieprieks iesakto durnu skrejienu vel dzilaka dirsina un kartejais plans, kurs lieliska un detalizeta veida izskaidro, ka Tu, vari labpratigi uztaisit pasnavibu un.. pats labakais.. pakert vel citus sev lidz.. vai nav lieliski, mes jau ta sevi un visu planetu dzenam neatgriezeniska katastrofa.. pietam vel tik atri, ka iPhone16 nepiedzivosim, ka cilveku rase.. Tapec, iesaku, atlaisties divana un norm pachilot un papriecaties par skaistajam putnu dziesmam, veja salkonu, udens salkonu, bitites duksanu, saules spozumu, zemes bagatibas un padomat, ka to visu saglabat.. nevis iet kara un sapostit, iznicinat un pie reizes ari pasi sevi.. kadu nakoti piedzivos mazmazberni... Kauns
1 0 atbildēt

Nuuuu, manuprāt, nav obligāti vajadzīgs obligātais dienests, pietiktu arī tas ka katram iedzīvotājam no 16 -40 gadiem pāris reizes gadā ir jāpiedalās zemessardzes mācības, tur var iemācīties pamatus kas ir nepieciešami, un par ieroču pieejamību es esmu ļoti pret, Latvija ir pārāk daudz heiteru, kuri ienīst visu un visus, sākot ar saemu, beidzot ar urļikiem Rīgā, netaisos klausīties, kā katru dienu ziņās stāstīs par to, ka kādam smadzenes no sienam skrāpē nost... emotion

1 0 atbildēt

Ir jau vēl viens jautājums...

Kas reāli notiktu ,ja kāds mums uzbruktu,piemēram,kāda valsts no Austrumiem? Vai nebūtu tā,ka liela daļa no šeit dzīvojošajiem Austrumniekiem neietu pret mums?

Un tādiem vēl ieroci dot?

0 0 atbildēt

Tu aizmirsti ,ka mēs nēesam Amerika ,Krievija ,vai Ķīna ,mēs nekarojam ,dēļ varas ,naudas vai ietekmes mēs cīnamies ,un karojam ,jo mums nav izvēles un mums uzbrūk. Izņēmums protams ir tie 30 mūsu karavīri Afganistānā ,kas bija kļūda ,bet mēs diezvai varējām protestēt NATO gribai. Bet ja mēs nostiprinātu mūsu armiju mēs spētu mierīgi izstāties no NATO un Eiropas ,bet līdz tam ir tāls ceļš.

1 1 atbildēt

 Dažreiz ,kad iedzeru vairāk. Man dators vispār cs nevar pavilkt. Man pat pinball lago.

0 0 atbildēt

Nezinu vai spēšu ielīst atpakaļ manas mammas vēderā.

0 0 atbildēt

Tāpēc jākontrolē ,kam dod ieroci. Ja gadijumā rodas aizdomas par cilvēku ,tad uzreiz vajag konfiscēt ieročus un iekšā ķurķī.

0 0 atbildēt

Nav slikta izvēle man patīk bulpup tipa ieroči. 

Plusi:

1 Tie ir precīzaki dēļ aizslēga atrašanas aizmugurē atļaujot garāku stobru.

2 Tie ir vieglāk manevŗejami.

Mīnus:

 Tos ir grūti pārlādēt dēļ aizslēga atrašanās aizmugurē

0 0 atbildēt

Un vēl,iedo visiem ieročus un nākamo reizi kad spokos kāds ieliks rakstu ar kontekstu "Latvieši rullē,Krievi sūkā,un otrādi" komentāru kara vietā viens otru uz ielas pāršausemotion

0 0 atbildēt

Jā! Traktoristus par tankistiem,kapračus par atmīnētājiem un ceļu policistus (ar radariem) par snaiperiem!!!!emotion

0 0 atbildēt

Laba ideja būtu izveidot 2 kategorijas armijai. Rezervisti ,kas no sākuma ir visi kareivji ,un pēc tam no rezervistiem var atlasīt labākos un izturīgākos. Citādāk nevar visu vienā putrā jaukt. Visus "spaisu" nopīpējušos atsaldeņus ,kas bremzes citus ar profesionāļiem. Sāksies kauja un šiem vajadzēs vārgos uz muguras nest emotion

2 2 atbildēt

Mans viedoklis ir sekojošs. Pirmkārt, nedod Dievs karu, tas ir murgs un šausmas! Otrkārt  svarīgākais, ko vajadzētu darīt, ir nostiprināt robežas ar Krieviju. Pašreizējā situācijā tās nav nekādas. Treškārt, tā kā Latvija ir maza valsts, obligātais karadienests vai (reālākais variants) kaut kas uz to pusi (apmācības, fiziskie treniņi) būtu nepieciešams, jo mums ir tiešām liels risks, salīdzinot kaut vai ar to pašu Šveici. Ceturtkārt, kas īstenībā ir svarīgāk nekā ieroči un viss pārējais, ir psiholoģiskā sagatavotība un vienotība. Mums jābūt vienotiem un raksturā spēcīgiem, ja kaut kas ļauns notiek. Ukraiņi var kalpot kā piemērs - viņiem ir spēcīgs gars, visu cieņu.

0 0 atbildēt
Interesants raksts. emotion
0 0 atbildēt

ja man būtu teikšana tad tu būtu Latvijas Valsts Aizsardzības Ministrs 

armija būtu tavā pārziņā emotion

0 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »