local-stats-pixel fb-conv-api

Brīvprātīgā darbs EČ' 2015 basketbolā - 6. daļa3

74 0

1. Daļa - Brīvprātīgā darbs EČ' 2015 basketbolā - 1. daļa

2. Daļa - Brīvprātīgā darbs EČ' 2015 basketbolā - 2. daļa

3. Daļa - http://spoki.tvnet.lv/liktenis/Brivpratiga-darbs-EC-2015-basketbola-/773879

4. Daļa - http://spoki.tvnet.lv/liktenis/Brivpratiga-darbs-EC-2015-basketbola-/774112

5. Daļa - http://spoki.tvnet.lv/liktenis/Brivpratiga-darbs-EC-2015-basketbola-/774314

6. Daļa - http://spoki.tvnet.lv/liktenis/Brivpratiga-darbs-EC-2015-basketbola-/774534

7. Daļa - http://spoki.tvnet.lv/liktenis/Brivpratiga-darbs-EC-2015-basketbola-/774953

Tātad, saņemot ziņu caur rāciju no kolēģiem apstiprināju dzirdēto ar "Sapratu", pirmajās dienās mūsu sarunas tik tiešām bija profesionālas un tā kā pienākas, taču kādas bija turpmākajās dienās dzirdēsiet pavisam drīz, paēdu šodienas pusdienas un devos skriešus marš uz OSC autosstāvietu, kurā jau tik tiešām atradās ap 40 mašīnām, jāpiemin, ka pirms tam bija maksimums 20, tātad apmēram pa 10 minūtēm tā tika papildināta ar apmēram 20 mašīnām, kas ir tik tiešām diezgan liels skaits.

Atgriežoties postenī aktīvi turpinājām aktīvi strādāt un ap plkst. 14:00 pa gabalu sākām dzirdēt bungu rīboņu un aktīvas igauņu balsis "EESTI, EESTI", kas iezīmēja fanu gājienu no fanu telts, kas atradās Rīgas centrā - Esplanādē, jo jau pēc nedaudz vairāk, kā divām stundām notiks atklāšanas spēle Igaunija - Čehija. Es šo gājienu nofilmēju, taču ar manu telefonu notika kautkas tāds EČ, kam noteikti nebija jānotiek, nespoilošu turpmākajās daļās uzzināsiet un tādejādi visi video un daudzas bildes, kuras gatavoju šīm daļām aizgāja pa pieskari. Kautvai mēs bijām darbā, taču nespējām mierīgi nosēdēt un arī ik pa brīdim nevienam neredzot atbļāvām pretī "EESTI, EESTI" apmēram 6'000 skatītajus, kuri visi kopīgi devās uz Arēnu, novēlējām veiksmi šodienas spēlē un gaidijām arī čehus.

Kuri gan ieradās katrs no savas puses, taču bija arī personīgi nokrāsots čehu autobuss savās valsts krāsās, pieripojot pie mūsu autosstāvietas barjeras viņi ar mums veica pārunas, lai mēs atļaujam novietot mašīnu vietā, kura ir diezgan labi redzama ejot garām, lai tā būtu tāda veida reklāma, sanāca tā, ka tieši pirmā vieta jau bija atbrīvojusies un ierādījām viņiem vietu, pēc mirkļa vadītajs pie manis pienāca un lauzītā angļu valoda teica, lai atnāku viņam līdzi un man iedeva trīs čehu kreklus, lai tos iedodu katram no kolēģiem. Zem raksta bildē būs redzams krekls.

Turpinājām strādāt un pie Arēnas fanu zonā sāka skanēt mūzika un līdzjutējus izklaidēja atraktīvi DJ un arī vadītajs, plkst. 15:30 ieradās mūsu kolēģi, paskaidrojām par to kā ir jāierāda mašīnām vietas un citus darba sīkumus, kurus viņiem būtu jāzina. plkst. 16:00 notika maiņa un ātrā solī steidzāmies uz atklāšanas spēli, iekšā devāmies par īpaši izveidotu C+ ieeju visiem akreditētajiem viesiem, lai nav jāstāv garajā biļešu kontrolē un apsardzes rindā... Jāpiemin, ka mums brīvprātīgajiem apstākļi ar iekļūšanu Arēnā un izkļūšanu bija ļoti labi. Ierodoties Arēna pilnīgi tirpas pārskrēja pāri, kad apmēram 7'000 Igaunijas fani bļauj "EESTI, EESTI" un tu zini to, ka jau pēc nedaudz vairāk kā 2h laukumā dosies Latvijas izlase pilnā Arēnā.

Pirmajā dienā mēs varējām sēdēt jebkurā vietā kur ir brīvs, ja kāds cilvēks atnāk, tad ir jāpalaiž, sākumā apsēdamies tieši pa vidu, bet tad nolēmām tuvāk doties laukumam, sanaca tā, ka atnācu tuvāk laukumam un tieši veiksmīgi atleca bumba pie manis un atdevu to atpakaļ spēlētajiem, tāda veiksmīga sagadīšanās, Igaunijas komanda diemžel cieta sagrāvi pret Čehijas izlasi. Spēle beidzās un Igaunijas komandas fani devās prom bēdīgi, bet jau pretī soļoja apmēram 5'000 Latvijas izlases fani, kas devās kopīgā gājiena no fanu pulcēšanās vietas - Brīvības piemineklī un sauca dažādus saukļus - "Uzvarēēēēsim!", "Latvija, Latvija!", "Ar drosmi, ar sirdi - Par LATVIJU!" Jūs nevarat iedomāties man, kā sporta fanam kādas bija sajūtas... Vienkārši neizsakāmas... Piebiedrojos gājienam un devāmies iekšā fanu zonā.

Pēc tam ātrā solī devos paēst vakariņas, kas man pienākās par paveikto darbu, kā brīvprātīgajam. Kādas rindas bija pirms pirmās spēles Jūs arī varēsiet redzēt pēc raksta bildē. Devos iekšā Arēnā šoreiz apsēdos arī centrālajā tribīnē un skaļā atbalsta pavadībā Latvijas izlase cīnījas, kā līdzīgs ar līdzīgu ar Beļgijas izlasi, tāču pēdēja ceturtdaļā pēc lieliskā K. Janičenoka un pārējās izlases darbībam Latvijas izlase ieguva diezgan pārliecinošo +10 un noveda spēli līdz veiksmīgam noslēgumam, pēc spēles ar labām emocijām un dažādiem saukļiem devāmies ārpus Arēna Rīga un pretī - to ir grūti iztēloties nāca 10'000 LIETUVAS izlases fani, tā kā tieši basketbolā tiek uzskatīti par vieniem no labākajiem Eiropā un tas troksnis ko viņi deva bija fantastisks, ļoti emocionāli bija tas brīdis, kad bļāva viņi arī - Latvija, Latvija un Latvijas fani atbļāva atpakaļ, pats personīgi uz pēdējo spēli nedevos, jo plkst. jau rādija 20:50 un mājās autobuss ir 22:00, bija arī jāatpūtina organisms pēc aktīvas Igaunijas un Latvijas izlases atbalstīšanas - Baltija vieno!

Atsveicinājos no kolēģiem un, tad jau lēnā solī devos Rīgas virzienā, lai dotos mājās. Mājupceļā telefonā skatījos spēli Lietuva - Ukraina un biju ļoti patīkami pārsteigts par to, ka Ukraina diezgan sīvi cīnijās ar stipro Lietuvu, bet beigu beigās Lietuvas izlase pieveica Ukrainu. Labā garastāvoklī devos gulēt un, tad jau pienāca nākamais rīts....

Par nākamo dienu jau nākamajā rakstā.

74 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Ļoti labs raksts, man prieks, ka mūsu vidū tiešām ir brīvprātīgie, kuri tiešām dara mūsu valsts atpazīšanai. Paldies. Ja katrs pa pilītei kautko ieguldīs, tad rezultātā būs straume, kuru nevarēs apturēt.

2 0 atbildēt

PATIK LOTI TA BILDE AR SARKANO IKARUSUemotion

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt