local-stats-pixel fb-conv-api

Brīvprātīgā darbs EČ' 2015 basketbolā - 2. daļa0

70 1

1. Daļa - Brīvprātīgā darbs EČ' 2015 basketbolā - 1. daļa

2. Daļa - Brīvprātīgā darbs EČ' 2015 basketbolā - 2. daļa

3. Daļa - http://spoki.tvnet.lv/liktenis/Brivpratiga-darbs-EC-2015-basketbola-/773879

4. Daļa - http://spoki.tvnet.lv/liktenis/Brivpratiga-darbs-EC-2015-basketbola-/774112

Sapulce noslēdzās ar to, ka mūs informēja par drošības noteikumu sanāksmi, kas notika tās pašas dienas vakarā, ja nešaubos plkst. 20:00. Sapulce beidzās ap plkst. 18:00 un līdz sanāksmes sākumam vēl bija atlikušas nepilnas divas stundas. Šajā laikā es kopā ar jaunajiem kolēģiem iepazinos ar Arēnas Rīga backstage, kā arī aizbraucām līdz Rīgas centram piepildīt vēderu.

Ap plkst. 19:45 atgriezāmies Arēnā pa dienesta ieeju un apsargs laipni norādija, kurā virzienā jādodas uz sanāksmi, jāpiemin, ka gan uz pirmo tikšanās reizi, gan uz sanāksmi tika rūpīgi pārbaudīts katrs viesis, proti, brīvprātīgais pie ieejas - tika ielaisti tikai cilvēki, kas bija sarakstā. Apsargs paskaidroja, ka jādodas uz 111 sektoru, caur kuru bija iespēja apsēsties centrālajā tribīnē. Lūdza uzgaidīt nepilnas piecpadsmit minūtes un, tad jau sākās sanāksme, kurā bija pārstāvji gan no Arēna Rīga, Latvijas Basketbola Savienības, Valsts ugundzēsības un glābšanas dienesta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības un, protams, ka arī no Valsts policijas.

Katrs no pārstāvjiem runāja apmēram 15 minūtes, neiedziļināšos stāstītajā par ko tika runāts šajā sanāksmē, taču galvenais sarunas temats bija, lai tiktu saliedēts vispārējais kolektīvs un, lai jebkurā situācija neizskanētu frāze - tas neietilpst manos pienākumos - dari pats, bet lai jebkurā situācija tiktu nodrošināta lieliska sadarbība starp attiecīgajiem cilvēkiem. Vēl ļoti pastiprināti tika pievērsta uzmanība terorisma draudiem un aizdomīgi atstātām mantām, somām - lūgums izskanēja no Valsts policijas, lai brīvprātīgie arī iesaistās šajā procesā un par aizdomīgām lietām, lai tiktu ziņots apsargiem vai policijas darbiniekiem.

Sanāksmes noslēgumā tika veikta instrukcija par evakuācijas plānu, kā ir jārikojas situācijā, ja atskan trauksme un kā pareizi ir jāevakuē čempionāta apmeklētāji, Arēna Rīga darbinieki un organizatori bija arī sarunājuši mācību trauksmi, lai katrs no mums zinātu, kā rīkoties šajā situācija. Pēc evakuācijas, dažus vārdus vēlējās pateikt arī brīvprātīgo koordinātore, kura informēja par to, ja arī mēs esam brīvprātīgie, taču mums ir jāstrādā ar pilnu atdevi un nedrīkst to uztvert nenopietni, tika paziņoti arī laiki apmācībām, tā kā mans tiešais darbs bija Autosstāvietā, tad noliktais apmācības laiks bija plkst. 10:00 no rīta 3. septembrī.

Informācija bija arī par to, ka katru dienu tiem, kuriem būs vakara maiņas un darbs beigsies nakts stundās, tad tiks nodrošināts "Red Cab" taxi, jeb pareizāk sakot Eiropas čempionāta laikā mašīnas bija nokrāsotas Eurobasket krāsās. Informēja arī par to, kā varēs saņemt apģērbu un akreditāciju un bija ziņas arī par ēdināšanu, bet par to jau nākamajā daļā...

Godīgi sakot par šo čempionātu man ir tik tiešām daudz un interesantu stāstu, smieklīgas un varbūt arī ne tik labas epizodes, taču domājams, ka daļas būs krietni vairāk nekā sākumā bija plānots un centīšos katru daļu ievietot portāla ik dienu. Uz tikšanos nākamreiz!

70 1 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000