local-stats-pixel fb-conv-api

Brīvprātīgā darbs EČ' 2015 basketbolā - 1. daļa0

114 0

1. Daļa - Brīvprātīgā darbs EČ' 2015 basketbolā - 1. daļa

2. Daļa - Brīvprātīgā darbs EČ' 2015 basketbolā - 2. daļa

3. Daļa - http://spoki.tvnet.lv/liktenis/Brivpratiga-darbs-EC-2015-basketbola-/773879

4. Daļa - http://spoki.tvnet.lv/liktenis/Brivpratiga-darbs-EC-2015-basketbola-/774112

Bija pēdēja vasaras diena - 31. augusts. Pavadīju to sev ierastā ritmā neskatoties uz to, ka rītdien bija jāuzsāk jaunais mācību gads 11. klasē. Vakarā ierados mājās pēc smagas dienas, kā jau ierasts aplūkoju savus sociālos tīklus un uzdūros uz raksta Latvijas Basketbola Savienības (LBS) mājaslapā.

Rakstā bija informācija par to, ka tiek meklēti papildus brīvprātīgie darbam EČ' 2015 tieši Rīgas grupā, tā kā basketbols un sports vispārēji man ir tuva nodarbe, tad atsaucos uz šo rakstu dažu minūšu laikā nedomājot par tālāko. Aizsūtīju e-pastu uz nepieciešāmo adresi un gaidīju atbildi, jau pēc neilga mirkļa telefonā ieskan 'notification' signāls par saņemtu e-pastu GMAIL un tik tiešām tā ir ziņa no Eurobasket 2015 Volunteer koordinātores, taču tā ir ziņa lai precizētu personas datus.

Bija pagājušas divas dienas un Eiropas čempionāts tuvojās straujiem soļiem un pie sevis jau biju nospriedis, ka mans pieteikums netiks apstiprināts, taču 1. septembrī vēlā vakara stundā saņēmu atkārtotu 'notification' manā telefonā un tas bija no GMAIL. Ziņu man bija uzrakstījusi Eurobasket 2015 Volunteers koordinātore, kura mani informēja par to, ka esmu pieņemts brīvprātīgo darbā un vēlas ar mani satikties jau rīt, proti, 2. septembrī plkst. 16:30.

2. septembra rītā piecēlos ar ļoti labu garastāvokl, taču ar diezgan lielu uztraukumu, jo šis man būs pirmais tāda vieda darbs un diezgan nopietnā organizācijā/pasākumā, devos uz skolu, pēc skolas diezgan ātrā tempā devos uz 3. trolejbusu un braucu uz Arēnu Rīgu. Kautgan daudz iepriekš biju apmeklējis dažādas sporta spēles tieši Arēnā nebija ne mazākas nojausmas kur atrodas tā sauktā dienesta ieeja, taču Eurobasket organizatori par to jau bija parūpējušies laiku iepriekš un uz katra stūra bija uzlīmēta informācijas lapa kāda virzienā atrodas dienesta ieeja un pārējās nepieciešamās vietas.

Ierados Arēnā Rīga plkst. 16:10, biju viens no pirmajiem brīvprātīgajiem, kurš ieradās. Turpinājumā caur dienestu ieeju pirmo reizi mūža apskatīju Arēnu tā teikt no neredzamā skatu punkta un nebija tā kā to biju iztēlojies. Apsargs norādīja virzienu uz, kuru jādodas lai nokļūtu vietā, kurā pulcējas visi apstiprinātie brīvprātīgie. Tā bija diezgan maza, pusslēgta telpa ar aizskariem un dažiem galdiem. Mums lūdz nedaudz uzgaidīt un pēc minūtēm divdesmit piecām atnāca brīvprātīgo koordinatore, kura izstāstīja noteikumus, kādi darbiņi ir pieejami un kādi ir tie pienākumi. Pieejami bija sekojoši darbiņi - Vietu ierādītājs, Autosstāvietas darbinieks, Anketētājs, divi cilvēki, kuri sēž blakus laukumam un nepieciešamības gadījumā tiesnesim parāda atkārtojumu strīdīgas situācijās. Sākumā koordinātore ļāva mums pašiem izvēlēties darbiņus, taču mūsu neaktivitātes dēļ tas notika izlozes kārtā un man sanāca nokļūt, kā autosstāvietas darbiniekam, pirmajās sekundēs es par to tik tiešām biju ļoti bēdīgs, taču kā viss izvērtās beigu beigās uzzināsiet nākamajās daļās... :)

Plānoju rakstīt +/- 7 daļas, kurās izklāstīšu brīvprātīgā darba aizkulises, ko es ieguvu no šī brīvprātīgā darba, kādas mums bija privilēģijas, kādi bija darba apstākļi, ēdināšana un daudz ko citu jau uzzināsiet nākamajās daļās - uz tikšanos! Plānoju rakstīt katru nākamo daļu ik dienu.

114 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000