local-stats-pixel fb-conv-api

Brīvprātīgā darbs EČ' 2015 basketbolā - 5. daļa4

74 0

1. Daļa - Brīvprātīgā darbs EČ' 2015 basketbolā - 1. daļa

2. Daļa - Brīvprātīgā darbs EČ' 2015 basketbolā - 2. daļa

3. Daļa - http://spoki.tvnet.lv/liktenis/Brivpratiga-darbs-EC-2015-basketbola-/773879

4. Daļa - http://spoki.tvnet.lv/liktenis/Brivpratiga-darbs-EC-2015-basketbola-/774112

5. Daļa - http://spoki.tvnet.lv/liktenis/Brivpratiga-darbs-EC-2015-basketbola-/774314

6. Daļa - http://spoki.tvnet.lv/liktenis/Brivpratiga-darbs-EC-2015-basketbola-/774534

7. Daļa - http://spoki.tvnet.lv/liktenis/Brivpratiga-darbs-EC-2015-basketbola-/774953

Ierados mājās ar labu garastāvokli un ar uztraukmu devos gulēt, jau domājot par rītdienu. Pienāca agrs rīts un plkst. 5:00 cēlos, lai jau plkst. 5:30 no Ķekavas novada dotos ceļā uz Rīgas centru. Nonākot centrā, ja atmiņa neviļ plkst. 6:20 un devos raitā solī uz 3 trolejbusu Merkeļa ielā pie cirka.

Trolejbuss pieturā piebrauca pēc 5 minūtēm un tā kā tik agrā rīta stundā sastrēgumi nebija, jau pēc nepilnām piecpadsmit minūtēm izkāpu pieturā "A.Briāna iela / Arēna Rīga". Apmēram plkst. 6:45 sasniedzu savu galamērķi, kas bija dienesta ieeja Arēnā Rīga. Dodoties iekšā pa ieeju mana akreditācija tika noskenēta un tur jau satiku savus kolēģus pilnā sastāvā ar koordinātoru, visi kopīgi devāmies uz savu darba vietu pie Olimpiskā sporta centra (OSC), jāpiemin, ka tajā brīdi pirmo reizi turēju rokās rāciju un paralēli tiku instruēts par tās darbību. Tika pieškirtas arī divas EČ somiņas, kuras diemžēl netika nofotogrāfētas un trīs pildspalvas arī ar EČ apdruku, kā arī protams čeki par apmaksātu autosstāvietu.

Nonācām pie savas darba vietas, kas bija zem OSC baseina, tieši šī autosstāvieta bija paredzēta akreditētajiem medijiem un cilvēkiem, kuri vēlējas par samaksu novietot savu mašīnu apsargātā autosstāvietā pretī Arēnai Rīga. Mūsu koordinātors telefoniski sazinājās ar OSC administratoru, kas atnāca līdz mums un piešķira trīs kartes ar kurām var atvērt OSC barjeru. Administrators nepaskaidrojot kā darbojas barjeras atvēršana devās atpakaļ savā birojā, taču mēs visi četri ieskaitot koordinātoru devāmies pārbaudīt kā darbojas barjera, sekmīgi pārbaudot turpinājām runāt par pārējām detaļām.

Sākām ar to, kā novietot mašīnas, izlēmām, ka pie katras puses paaugstinājuma mašīnas tiks novietotas vertikāli, bet mašīnas, kas nebūs pie malas ir jānovieto horizontāli skatpunkta no barjeras. Rūpīgi bija jāskatās brīdis, kad parkojās pirmās mašīnas horizontāli, lai novieto tās tā, lai varētu izbraukt un apgriezties pārējās mašīnas.

Koordinātors lūdza, lai mēs pārbaudam rāciju darba stāvokli un lūdza, lai pieslēdzamies piektajā kanālā, 3 kanāla runāja administrācija un 1 kanālu izmantoja Arēna Rīga apsardze, bet piekto kanālu tā teikt izmantojām brīvprātīgie autosstāvietas darbinieki, kā arī mūsu koordinātors. Mūs informēja arī par cilvēkiem, kurus ir jālaiž iekšā bez caurlaidēm vai kartēm, tie bija - EČ apsargi, EuroBasket 2015 darbinieki, bet mašīnas viņi novietoja pašā galā, kas netraucēja pārējiem apmeklētājiem novietot savas mašīnas pēc norādītas vietas, jo vietas kur norādīt mašīnu nācās mums pašiem ierādīt.

Koordinātors novēlēja veiksmi un devās atpakaļ birojā, atstājot mūs trīs diezgan uztrauktus jauniešus āra un gaidijām pirmo klientu, nebija ilgi jāgaida, plkst. 8:10 bija pirmais mediju pārstāvis no Lietuvas, tā kā pats priekš sevis biju iemācījies dažas frāzes Lietuviski un Igauniski - Paldies, lūdzu, sveiki, uzredzēšanos, tad ļoti patīkami bija no Lietuviešiem un Igauņiem dzirdēt labas atsauksmes, piebrauca pie barjeras, sasveicinājāmies un nopīkstinājām barjeras atvēršanas sensoru, tā kā tā bija pirmā diena visiem, tad vēl mediji nezināja kā īsti jānovieto mašīna un kolēģi paskaidroja un ar smaidu sejā arī novietoja mašīnu pareizajā vietā. Pēc dažām minūtēm ieradās vēl vairāki mediju pārstāvji, jo tajā brīdi norisinājās atklātie treniņi komandām, pirmais smieklīgakais gadījums bija ap plkst. 10:50, kad iebrauca viens igaunis jau gados un novietoja nepārspīlējot mašīnu diagonāli un jau noslāpēja mašīnu, igaunis nesarunājās ne krieviski, ne angliski un nācas izmantot žestu valodu, paveicās mums ar to, ka tieši tajā brīdi viens cits igaunis iebrauca autosstāvietā un igauniski paskaidroja kā jānovieto mašīna, jāpiemin, ka igaunis bija neapmierināts ar to, ka nevar likt mašīnu kā grib.

Tādā garā brauca iekšā un ārā dažādi mediju pārstāvji un plkst. 12:00 policija sāka bloķēt ielas, jo EČ laikā tika bloķētas ielas pie Arēna Rīga un varēja iebraukt mašīnas tikai ar caurlaidēm vai cilvēki, kas vēlējās iegādāties autosstāvietas vietu pa 10/15 eur. Plkst. 12:15 nācās izrakstīt pirmo čeku, sākumā mums neveicās tik viegli, bija grūti sarunāties krievu valodā, jo tā nav mana stiprākā puse, taču apmeklētāji bija saprotoši un mēs ļoti labi sapratāmies. Nopirka čeku bez problēmām un novietoja mašīnu autosstāvietā, tā turpinājām strādāt un plkst 13:00 izlēmām, ka uz maiņam jādodas ēst pusdienas uz brīvprātīgo centru, pirmais gāju es, ienācu brīvprātīgo centrā, sasveicinājos ar visiem kolēģiem un devos pie mūsu ēdiena izsniegšanas galda, tur strādāja divi puiši un meitene. Pret kuponu izsniedza pirmo ēdienu, kas bija zupa parasti tā bija tik tiešam tā teikt "pilna" ar visādiem gardumiem un nebija tikai šķidrums, pārsvarā tie bija miksi. Otrajā ēdienā parasti bija kartupeļi, makaroni, rīsi ar kādu tik tiešam gaļveidīgu ēdienu. Šajā gadijumā bija kartupeļi ar gaļas gabalu un salātiem, klāt paņemu kafiju un divas maizes šķēlītes - Es nevaru izteikt vārdos cik tas bija garšīgi, jāpiemin, ka ēdienu veda no viesnīcas, ja es nešaubos un nevēlos melot, bet šķiet ka no viesnīcas '"Mercure hotel", kas atrodas blakus Origo un nesen tika rekonstruētā ēkā. Līdzi man bija rācija un kolēģi lūdz pasteigties, jo bija diezgan daudz klienti parādījušies, jo tuvojās pirmā EČ spēle, kas bija Igaunija-Čehija un ļoti daudz Igaunijas un pārejo Baltijas valstu mediji ieradās uz atklāšanas spēli, kas arī piepildīja mūsu autosstāvietu ļoti ātrā tempā... Par turpmāko jau nākamajā daļā. :))

74 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000
Super!emotion Ar nepacietību gaidu nākamo daļu un ķer plusiņuemotion
2 0 atbildēt

Gaidu nākamo. Iedziļinājos ļoti. Super raksts! emotion

0 0 atbildēt

picture..hello??emotion

0 0 atbildēt