local-stats-pixel fb-conv-api

Atgadījums.604

7156 118

Šonakts manā darbā pa durvīm iebāza galvu iekšā krievu tautības pārstāvis un uzjautāja man krieviski, vai es viņu gribētu nogalināt, ja viņš runātu krieviski. Es teicu, ka nogalināt gan negribētu. Tad viņš teica, ka Rīgā ir cilvēki, kuri grib viņu nogalināt par to, ka viņš runā krieviski. Tad viņš man jautāja, vai es gribētu ņemt automātu rokās un nošaut viņu par to, ka viņš runā krieviski. Atbilde bija atkal noliedzoša, prātā bija doma, ka šamējais arī var ko pačukstēt vadībai par savādāku manu atbildi.

Tad sekoja no viņa puses jautājums, vai es māku runāt krieviski. Atbilde no manis sekoja krieviski (da, ja umeju), lai nerastos lūgums no viņa puses - pierādi. Viņš tad jautāja - kādēļ Tu ar mani nerunā krieviski, ja jau es ar Tevi runāju krieviski ? Uz ko atbildi viņš saņēma sekojošo,- jo šī ir Latvija. Vienīgais zemes pleķītis visā plašajā pasaulē, kurā oficiāli runā latviski. Es pat šo teikumu pabeigt nepaspēju, līdz atskanēja ņirgāšanās - ooo, Latvija, Latvija. Mēs un Krievija jūs pārņemsim un pazudīs tā jūsu Latvija. Pirms tika aizcirstas durvis, es pateicu visu labu un līdz ar to šis stāsts ir beidzies.

Šis vīrietis nebija alkohola reibumā.


Kā jau Romas Katoļu Baznīcas kardināls Jānis Pujats teica: "Latviešiem šis mazais zemes gabaliņš ir vienīgā vieta, kas ir viņu dzimtene un kur saglabājas viņu valoda. Bet krieviem jau netiek apdraudēta viņu valoda, lielajā Krievijā tas nav iespējams".


Lūdzu, liekat mierā mūsu valodu un mūsu zemi. Savās Krievijas Tundrās un Taigās varat droši jodelēt po russki, bet šis zemes gabaliņš pieder mums.


Par lielu Latviju.

Dievs svētī Latviju.

7156 118 604 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 604

0/2000

Savās Krievijas Tundrās un Taigās varat droši jodelēt po russki. ---- Par šo teikumu es likšu ++++ emotion emotion emotion emotion

21 4 atbildēt

es pēc tautibas esmu krievs, es saprotu ka latvieši mīl savu valsti un valodu. man nav pretenziju pret rakstu, bet komentāros cilvēki lūdzu neaizmirstiet, ka ir krievi kuriem nav vienalga, ka viņus tā noliek. vai tad jūsuprāt visi krievi vnk alkst pēc Latvijas un grib lai jūs visi (latvieši) pazūdat no šejienes??? es esmu krievs, bet vienalga mīlu Latviju! katrā gadījumā, lūdzu bez nodiršanas par visiem krieviem. ir cilvēki kā šis te personāžs (rakstā minētais krievs), bet tādi nav visi krievi! 

14 0 atbildēt

Man savukārt Rīgas sabiedriskajā bija gadījuma, kad blakussēdošais krievs man sāka prasīt par "Vārnu ielas republiku" (Braucām garām Dailes teātrim, kur bija izlikts šis lielais plakāts). Centos viņam gan latviski, gan krieviski ieskaidrot, kas tā par lugu utt. (Krievu valodā protu tik, cik vajadzīgs, lai tirgū iepirktos) Viņš Ģertrūdes ielā izkāpa un noteica: "Devuška, vam nada učitsa russki jazik, vsjem VAM! Vam ješčo nada izviņitsa NAM!" Ja kāds nesaprata šo manu pārveidojumu, tad latviski tas apmēram skanētu šādi: "Meitenīt, Jums vajag mācīties krievu valodu, VISIEM JUMS! Jums vēl būs jāatvainojas MUMS!" Man tad bija tāds kā "wtf"? Diemžēl nespēju neko viņam atcirst jo durvis jau vērās ciet un buss brauca tālāk.

14 0 atbildēt

 

LATVIJA!!!! NAHUJ TOS SMIRDĪGOS KRIEVUS,LAI PISĀS STAIGĀT PA SAVĀM TUNDRĀM.

33 19 atbildēt

Tātad! Tie ,kuri ir krievu tautības un krievu valodas runājošie latvieši . Lūgšu mazliet uzmanības.

p.s - šis ir adresēts tiem ,kas "slavina" un saka ,ka RASSIJA ČEMPION , "Mēs" ar  "savējiem -(krieviju) jūs pārņemsim"

Vienam cilvēkam pieder uzņēmums aiz robežas ,respektīvi Krievijā. Viņš paņēma pāris līdzstrādniekus - krievus no Latvijas.

Strādāja viņi tur kādu laiku ,bet tad atgriezās atpakaļ.. kāpēc?  (tā taču esot  "māte krievija" un visi tur būs savējie! Atbilde? Ne sūda! Ne sūda viņus tur nepieņēma par savējiem un "nolika" ,ka pieņemot sevi par Krieviem. Tātad tie(krievi) ,kuri dzīvo Latvijā un saka ,ka krievija viņiem ir sapņu zeme ,padomājiet vai "jūs" vispār tur pieņems kā "savējos". Ps,ps Man ir vairāki draugi ,kuri komunicē krievu valodā ,bet ir ļoti labi un saprotoši cilvēki ,tāpēc es neraidu savu rakstu uz visiem ,bet tiem ,kuriem šeit nepatīk. Kā teica imperaators(spoki.lv) -" Biļete uz Maskavu nav nemaz tik dārga". Gramatika klibo...

12 0 atbildēt

4 krievi mīnusus ielikuši emotion

19 8 atbildēt

Kaitina šāda attieksme. Bet visi krievi nav tādi pati personīgi pazīstu krievu izcelsmes meiteni, kura ļoti labi zin latviešu valodu. Atceros ka vienu dienu viņa ar kādu līdzīgu personu strīdējais par to vai vajag krievu val. ieviest kā otru valsts val. un viņa bija pret. 

ŪŪŪŪn manu prāt tādus cilvēkus, kā rakstā, vajadzētu izsūtīt atpakaļ uz to viņu 'vareno' Krieviju. emotion

12 1 atbildēt

Ar krieviem vajadzētu tā - Nemāki runāt Latviski? Pisies prom no šīs zemes!

17 6 atbildēt

Latvijā nav krievu, krievi ir Krievijā, Latvijā tikai krievvalodīgi okupanti, kuriem nav nekā, šajā pasaulē! :D

13 3 atbildēt

Kas maiziiti par hljebu sauc, no Latvijas, lai aaraa brauc!!

11 1 atbildēt

Man tas tiešām sāk reizēm katināt, ka krievi uzskata šo par viņu zemi un līdz ar to uzskata, ka šeit ir jārunā krievu valodā. Tur nu es galīgi nepiekrītu un, manuprāt, būtu tiešām jāiestājas par latviešu valodu! Un kāpēc parakstu vākšana par latviešu valodu nevar notikt vismaz 2 dienas? Jo cilvēki ne vienmēr tiek vienā dienā parakstīties, jo kaut kas traucē. Bet tāpat - PAR LATVIEŠU VALODU LATVIJĀ!!! 

10 0 atbildēt

Man gan bija pozitīva pieredze.

Stāvēja krievi. Pienāca un jautāja santīmu ( jā santīmu ;D). Tēloju, ka pa krieviski nesaprotu. čalis uzreiz jautāja latviski (protams, bija akcents, bet man smaids uzreiz, JO LATVISKI!). Uzreiz iedevu. Puisis (strīpiņbiksēs) sirsnīgi pateicās, novēlēja labu dienu un izteica komplimentus. LATVISKI.

tā Kā, pret visu nāciju man nav nekas. Bet daži indivīdi gan ir...pelnījuši pa žokli.

10 0 atbildēt

piemēram es arī rukāju tagad celtniecībā. Mani ir ielikuši krieviņu pusē. man takš poh, es visu saprotu, bet nez kapēc krieviņi domā, ka es nesaprotu po russki. Tā nu es rēcu, kamēr LATVIJAS PILSOŅI, kuri NEPROT VALSTS OFICIĀLO VALODU, cenšas man latviski uzprasī, lai atnesu maisu ar betonu.:D Ja reiz Jūs, dārgie krievu tautas pārstāvji tā uzmācaties ar savas tautas lielo mīlestību un dzīvojat MŪSU ZEMĒ, nevis JŪSĒJĀ, kur visi runā pa krieviskim, tad papūlaties iemācīties valsts valodu un respektējat valsti, kurā atrodaties. (lai arī cik tas grūti nebūtu pašreizējā situācijā)

11 1 atbildēt

"Latviešiem šis mazais zemes gabaliņš ir vienīgā vieta, kas ir viņu dzimtene un kur saglabājas viņu valoda. Bet krieviem jau netiek apdraudēta viņu valoda, lielajā Krievijā tas nav iespējams".

Labi teikts!!!! emotion

9 0 atbildēt

Nav nekas pret krieviski runājošajiem, bet ja šāda attieksme, proti, necieņas izrādīšana, pret valsti, kurā viņi paši arī dzīvo, tad viņus tikai un vienīgi ar galvu pret celi... emotion

9 0 atbildēt

''juri4ik'', vari savu netīro Latvijas krievu valodu iebāzt sev pakaļā un ar visu savu sajūsmu par krievu valodu un krievvalodīgajiem tu esi pret Latviju, tāpēc vari vākties prom no Latvijas un nevienam tevi te nevajag. Ar saviem procentiem vari aizrīties un liec mierā Latviju kas tev ir sveša valsts un arī Krieviju, kas tev ir sveša valsts, jo tu neesi krievs, bet smirdīgs krievvalodīgs okupants kurš runā svešā valodā - latviešu un krievu. Latvijai tādus pret-Latvijas niecības noteikti nav vajadzīgas. Jau sen vajadzēja tādus kā tevi iznīcināt.

12 4 atbildēt

Ko viņi vispār iedomājas?  Ne velti citi saka , ka tie krievi kas dzīvo Latvijā ir- Krievu Čigāni. ;) Krievi kas dzīvo Krievijā ir normālāki nekā šie, kas dzīvo Latvijā. 

9 1 atbildēt

19 mīnusus krievi sameta ^^

11 3 atbildēt

afigenna ! tgd mums savā valstī būs jācīnās par savu valodu, tikai tāpēc, ka krievija lielāka.

un man nemaz roka neceļās uzrakstīt 'krievija' ar lielo burtu emotion srrry xD

8 0 atbildēt

Pie Tevis iemaldījies cilvēciņš ir ģēnētikas atkritums. Viņus neciena arī plašajā Krievijā. Piemēram Sibīrijā ļaudis aizrāda, kad viņus nosaucam par krieviem. Viņi ar lepnumu saka: mēs esam sibīrieši! Nevis krievi. Tie nabaga izstumtie, kuri šeit ālējas, lielajā Krievzemē nav nekas. Tādēļ viņi mīt šeit. Viņi arī tur ir atkritumi, nevienam nevajadzīgi, neinteresējoši.

8 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »