local-stats-pixel fb-conv-api

Ko Roltons dara ar tavu veselību?293

2042 67

Ko Roltons dara ar tavu veselību?

Roltona sastāvā ir daudz un dažādas ķīmiskas vielas, garšas pastiprinātāji. Kā viens no kaitīgākajiem ir mononātrija glutamāts (sintētiska izcelsme, glutamīnskābes nātrija sāls (E-621)).

Ir veikti daudzi pētījumi, kā šis garšas pastiprinātājs ietekmē veselību, novērojama negatīva ietekme uz maņu, elpošanas, asinsrites, gremošanas orgānu sistēmu un nervu sistēmu. Kā visbiežāk minētie simptomi no šī garšas pastiprinātāja negatīvās ietekmes ir galvassāpes, neskaidra redze, astma, depresija, bronhu spazmas, sirds slimības.

No pārlieku biežas E-621 lietošanas uzturā, var ‘iedzīvoties’ Ķīniešu restorāna sindromā. Tā biežākie simptomi ir: galvassāpes, sejas apsārtums, pastiprināta svīšana, smaguma sajūta kakla/mutes rajonā. Kā arī bieži tiek novēroti krietni nopietnāki simptomi: kakla iekaisums, sāpes krūtīs, paātrināta sirdsdarbība, aizdusa. Vairumā gadījumu, vieglu šī sindroma izpausmi, netiek novēroti nopietni kaitējumi organismam. Kā viens no veidiem, mazināt iespējamo sindroma ietekmi, pirms nātrija glutamāta uzņemšanas pārtikā, ir iedzert vitamīnu B6.

Nosaukums radies, iespējams, dēļ tā, ka natrija glutamāns dabīgā veidā ir sojas pupiņās, ko bieži pasniedz ķīniešu restorānos.

Un vispār, kādēļ mums garšo roltons?

Atbilde ir pagalam vienkārša. Mūsu mēle ir tā, kas uztver visas garšas īpašības, dažādas mēles daļas uztver atšķirīgas garšas nianses: mēles gals – saldumu, sānu daļa – skābumu, bet aizmugurējā daļa – rūgtumu, taču nātrija glutamānu uztver visa mēles virspuse, līdz ar to, tiek dots lielāks kairinājums, garša šķiet pilnīgāka. Lietojot bieži uzturā E-621, zūd spēja uztvert dabīgu produktu garšas nianses. Tāpēc maziem bērniem nav ieteicams dot uzturu ar šo garšas pastiprinātāju.

2042 67 293 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 293

0/2000

e621 ir arī pastētēs un praktiski visos čipšos un vēl daudzos ēdienos, grūti no tā mēsla izvairīties.

Iesaku labāk uztaisīt rakstu par produktiem, kurus satur un ļauno ietekmi, kuru rada Aspartāms (e951 ja pareizi atceros) emotion 

6 0 atbildēt

a tā vai tā ēdīšu tikpat daudz roltonus. :D

bet par rakstu +++.

6 0 atbildēt

Dzirdēju, ka gaisu elpot arī kaitīgi, jo tur visāda fignja- kas ta no visa atteikties, jo visur iekšā kkāda hernja??!!! Nedomāju vis!!! :D :D

6 0 atbildēt

Pāris gadus atpakaļ es šos sūdus vien ēdu un gandrīz kuņģi sapisu. Tad jau labāk smēķēt nekā ēst tos sūdus!

10 4 atbildēt

Tu smirdīgais pamuļķi, kas tu taurēts esi vai?

1 raksta virsraksts irsūdīgs 

un 2 Tu pāķi runā par makaroniem vai to garšvielu maisījumu

3 Tu esi daunis un sirgsti ar malāriju

Tie makaroni ir tīri bet ko tu ber klāt, to suslu ( garšvielas paciņā) ir piebāzts ar Mendeļējeva tabulu ( ja vispār zini kas tas par cilvēku ir)

Tā kā tavs raksts ir sūdīgs. Nav saprašanas par ko iet runa. Un vispār tu esi maita (nosprādzis dzīvnieks, kurš izdala smaku)

5 0 atbildēt

Nu tak kola un McDonalds ar ir kaitīgi.. dzīvot ar kaitīgi, nomirt var.. 

Tā kā, mazliet no visa var, dzīvojam tik vienreiz.. 

5 0 atbildēt

Sakārojās roltons

5 0 atbildēt

NĒĒĒĒ! Tikai ne roltoni!

emotion Neticu! Roltoni ir labi.. roltoni ir mūsu draugs...

5 0 atbildēt

Roltonu nevar, jāēd dārzeņi un augļi....ā, nē no gurķiem e coli var dabūt, tomāti apsmidzināti, banāni mākslīgi nogatavināti, kartupeļus nav labi ar gaļu ēst kopā, piens mākslīgs, gaļa klonēta... nu žēl, jāpārtiek no saules gaismas un gaisa... Žēl tik, ka saules radiācija izraisa vēzi un ādas novecošanos un gaiss piesārņots. Labu apetīti!

5 0 atbildēt

Roltonā ir daudz vitamīnu un daudz daudz laimes pulvera!!!!

5 0 atbildēt

man sitie vispar negarso, es nesaprotu kaa var sitos eest ;O

7 3 atbildēt

Gribu Roltōnu emotion

4 0 atbildēt

Nav jau tik traki, tās indīgās vielas nav tik daudz tur, ka uzreiz veselību sabeigs, protams, ja vien neēd katru dienu pa 10 rolltonu paciņām. Šad tad uzēdot nekas nenotiks.

4 0 atbildēt

protams ka parādās depresija ja esi dadzīvojies līdz līmenim ka jāēd regulāri ir roltoni! emotion

p.s. nerunāju par situācijām kad esi kkādos izbraucienos! :)

4 0 atbildēt

pa retam var..bet ne ikdienā 

4 0 atbildēt

Man roltons... gribu ēdu, gribu neēdu :)) 

5 1 atbildēt

kad kojaas dziivoju naacaas sitos eest katru dienu, tik piedevas mainiijaas, vista, salaati(pirkti atseviski nevis garsvielas kas klaat pievienotas) bet taapat, kad bija pagaajsi kaads pusgads, un bija iespeeja eest normaalu eedienu, es to suudu gribeedama ieksaa dabuut nevaru, lai cik loti est gribeetos,,, emotion

5 1 atbildēt

a ko tagad studenti ēdīs? :(

3 0 atbildēt

tagat vairs neēdišu palika bail :D

5 2 atbildēt

mums garšo roltons jo viņš ir lēts

2 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »