local-stats-pixel fb-conv-api

Ko Roltons dara ar tavu veselību?293

2042 67

Ko Roltons dara ar tavu veselību?

Roltona sastāvā ir daudz un dažādas ķīmiskas vielas, garšas pastiprinātāji. Kā viens no kaitīgākajiem ir mononātrija glutamāts (sintētiska izcelsme, glutamīnskābes nātrija sāls (E-621)).

Ir veikti daudzi pētījumi, kā šis garšas pastiprinātājs ietekmē veselību, novērojama negatīva ietekme uz maņu, elpošanas, asinsrites, gremošanas orgānu sistēmu un nervu sistēmu. Kā visbiežāk minētie simptomi no šī garšas pastiprinātāja negatīvās ietekmes ir galvassāpes, neskaidra redze, astma, depresija, bronhu spazmas, sirds slimības.

No pārlieku biežas E-621 lietošanas uzturā, var ‘iedzīvoties’ Ķīniešu restorāna sindromā. Tā biežākie simptomi ir: galvassāpes, sejas apsārtums, pastiprināta svīšana, smaguma sajūta kakla/mutes rajonā. Kā arī bieži tiek novēroti krietni nopietnāki simptomi: kakla iekaisums, sāpes krūtīs, paātrināta sirdsdarbība, aizdusa. Vairumā gadījumu, vieglu šī sindroma izpausmi, netiek novēroti nopietni kaitējumi organismam. Kā viens no veidiem, mazināt iespējamo sindroma ietekmi, pirms nātrija glutamāta uzņemšanas pārtikā, ir iedzert vitamīnu B6.

Nosaukums radies, iespējams, dēļ tā, ka natrija glutamāns dabīgā veidā ir sojas pupiņās, ko bieži pasniedz ķīniešu restorānos.

Un vispār, kādēļ mums garšo roltons?

Atbilde ir pagalam vienkārša. Mūsu mēle ir tā, kas uztver visas garšas īpašības, dažādas mēles daļas uztver atšķirīgas garšas nianses: mēles gals – saldumu, sānu daļa – skābumu, bet aizmugurējā daļa – rūgtumu, taču nātrija glutamānu uztver visa mēles virspuse, līdz ar to, tiek dots lielāks kairinājums, garša šķiet pilnīgāka. Lietojot bieži uzturā E-621, zūd spēja uztvert dabīgu produktu garšas nianses. Tāpēc maziem bērniem nav ieteicams dot uzturu ar šo garšas pastiprinātāju.

2042 67 293 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 293

0/2000

eju taisit roltonus

0 1 atbildēt

Nu jam,tad jau labāk neēst vispar...

0 1 atbildēt

Man piemēram Roltons negaršo 

1 2 atbildēt

Roltons ir labākais pohu ēdiens:D:D

0 1 atbildēt

Uz jautājumu Tu tā arī neatbildēji ko viņš nodara, tik gvelzi pa to E un viss! Sēdies 2! Tāds pats raksts kā Apollo un Delfos....virsrakstā viens, saturā totāls bezpriģels nesaistīts ar tematu!

0 1 atbildēt

Roltoni ir svēta lietaemotion

0 2 atbildēt

labak to butu rakstiijusi par piipeesanu:D

0 2 atbildēt

E-621 nav nemaz tik kaitīga viela mūsu ķermeņiem, pārtikas produktos daudzos, ir ne mazums kaitīgāku vielu

0 4 atbildēt

Tieshaam noderiigi (:

+

1 5 atbildēt

Nevajag roltonā bērt to garšvielu maisījumu(sen jau zināju tās sastāvu) un tad būs normāli.

2 7 atbildēt
   

Ak šis infantīlisms... Nūdeles ir nekaidīgas, bet garšvielu maisījums, kura sastāvā ir mononātrija glutomāts ir šo "jauko" efektu auglis. Personīgi, ja kādreiz es ēdu roltonu, tad to maisījumu vispār klāt neliku un beigta balle. Un ja vispār ēdat šitādus roltonveidīgus brīnumus, vienkārši klāt neliekat  maisījumus, kuri nāk līdzi, to var aizvietot, piemērām, ar mūsu draugu(noteiktās devās) NaCl, vai kaut piemēram kausēto sieru vai tmldz. Principā, ja kādam ļoti interesē, variet paskatīties par to pašu E-621, kādos produktos ir, un arī citu info. Īstenība foršs saits."Spilva' ļoti cinās, lai šo saitu likvidētu- sūta draudu vēstules, ko arī varat palasīt :) :     http://www.evielas.lv/lv/vielas/339

 

P.S. Analizējiet paši un atcerieties seno atziņu : "Nav nekaitīgu vielu- ir nekaitīgas devas"

3 8 atbildēt
« 7  8  9  10  11 »