local-stats-pixel fb-conv-api

Gramatika vs spoki.lv211

940 25

Katru dienu spoku rindas papildina arvien jauni spoki. Līdz ar to, palielinās arī ievietoto rakstu daudzums, taču bēdīgākā ziņa- liela daļa no tiem ir kļūdu pārpilni!

Vai tiešām izglītības līmenis skolās ir krities? Varbūt paši jaunie censoņi ir tik pārpārēm pārņemti ar mūsdienu tehnoloģijām, smēķēšanu, dzeršanu, ka smadzeņu šūnas nespēj apkopot jauniegūto informāciju? Šie nav apgalvojumi, es tikai cenšos saprast, kas ir pie vainas šai nožēlojamai situācijai!

Zemāk ir norādīti pāris iemesli, kādēļ tev būtu jāiemācās pareizi rakstīt.

940 25 211 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 211

0/2000

Tu pusi dienas esi sēdējis, rakstījis pamatīgu rakstu,kuru ievietot spokos, bet, pēc publicēšanas, visi to tik vien dara, ka kritizē tavas kļūdas?

Ja jau sāki... :D Tad  "pēc publicēšanas" nav jāliek komatos un "kā" jāraksta ar garo "ā".

+ anyway :D

0 0 atbildēt

Lai kā mani kaitinātu kļūdas spoki.lv rakstos, es par tām ierēcu un diži nepārdzīvoju. Manuprāt, tam kā tu raksti šāda tipa mājaslapās un tam kā tu raksti savā CV un domrakstos visdrīzāk ir kaut kāda veida atšķirība(kļūdu un gramatikas ziņā).

0 0 atbildēt

Teikšu atklāti, mani arī ļoti kaitina tas, ka cilvēki runā un raksta nepareizi, pie katras izdevības palaboju un aizrādu. Bet es apzinos, ka pašai arī noteikti  gadās kāda kļūda (it īpaši ar komatiem :D) Visādi var būt, piemēram, ja nav datorā garumzīmju vai arī gluži vienkārši nav zināšanu, tāpēc, manuprāt, nevajag par to tik traki iespringt un kritizēt. Protams, cita lieta ir par pok*niem, kuri speciāli tā raksta.

0 0 atbildēt

Esmu vienmēr bijis un būšu par pareizrakstību! emotion

0 0 atbildēt

7.:D 

tu, būt cilvēks, kurš ,liek pārāk daudz, plusus?

0 0 atbildēt

Un ?

0 0 atbildēt

Man liekas, ka šis nepreizās rakstības periods ir kaut kāds moments no 6-8 klasei. Kad es biju tajā vecumā arī daudz rakstīju ar ''w'' un ''j'' kā mīkstinājumu. Tagad man arī gadās daudz dažādas kļūdas, bet nu es cenšos tikt pāri tam ''bez garumzīmju un tā tālāk'' periodam :D

0 0 atbildēt

Ak,nu kas ar jums cilvēkiem? Kas jums dzīvē nekā labāka nav darāma, kā tikai kritizēt citu darbu?Cik es dzirdu, jūs visi mākat kritizēt, bet vai paši esat ideāli?Varu saderēt jūsu, tā saucamajos "ideālajos"rakstos, ir pilns ar gramatikas kļūdām. Cik es saprotu liela daļa no jums to tik vien dara, kā visu dienu kvērn pie datora un meklē citu darbos kļūdas, ziniet ko:"Get a life!" Ejiet ārā, pārejat uz citu lapu, taču jums nav apnicis darīt, to ko pašlaik? Cilvēki ir tādi kādi viņi ir un tur tu neko nepadarīsi, pat ne tad ja veidosi šos nožēlojamos, nekam nederīgos rakstus, kuriem itkā kādu būtu jāmāca. Tādām lietām ir domātas skolas un skolotāji, un ja bērns nemācās, tad domā, ka tu viņa uzmanību piesaistīsi ar šito,kā jav teicu,nožēlojamo rakstu.? Vienkārši riebums, uz jums visiem, kuri domā ka ir ideāli, un citus varēs apmācīt.......

0 0 atbildēt

piekrītu! kļūdaina teksta dēļ vien bieži gribās ielikt - .pats jau arī neesmu nekāds pareizais, ļoti bieži lietoju saīsinājumus un pēc tam domāju, vai otrs vispār saprata, ko uzrakstīju.. bet apzināta vārdu kropļošana ir vnk tizla! sawles, nju tjas vairjāk njaw stilīgi nju! :D

0 0 atbildēt

Ja kaut ko rakstu, ļoti bieži piedomāju par katru burtu un pieturzīmi, kuru uzrakstu.

Vēl man ir stulbs niķis visu informāciju, kuru vēlos nodot tālāk, pārlasīt pirms tālāknodošanas.

0 0 atbildēt

Vai tiešām izglītības līmenis skolās ir krities?

 

Vienkārši man ir joemotionana latenes u4ene

1 2 atbildēt

Iekomentē manu ''albūmiņu''... emotion

0 1 atbildēt

"sodien man bij jadodas uz balli tadel nu man bij jaizsledz durvis bet atslega atradaas pie mammas es mammu nekur nevareeju atrast laigan vina man solija ka bus majaas pec kada laika atklaju ka mamma ir vanna un klausaas muziku nu bet uz balli es tiku..."

   

reku piemērs no viena raksta, kā normāls cilvēks var saprast, kas tur ir domāts

0 1 atbildēt

4. Ir aplams, nepiekrītu. Manuprāt, šis punkts bija vai nu domāts tam, lai vienkārši būtu vairāk uzrakstīts, vai autors apgrozās mazizglītotā sabiedrībā(nav jāuztver sabeidrība kā visi Latvijas pilsoņi, bet cilvēki ar kuriem tiekaties ikdienā) 

Citēšu 'Zemāk ir norādīti pāris iemesli, kādēļ tev būtu jāiemācās pareizi rakstīt.'.

Pareizi jau vien rakstīts, jo šādi punkti bija četri, bet rakstot to, ko es citēju, autor, Jūs liekat noprast, ka visos punktos būs atbildēts uz jautājumu kādeļ, bet tā nav. Ar šo es gribu teikt, ka Jūsu raksts nav pārāk labi sastādīts. Es teiktu pieņemami, jo ir maldinošs. Pasakiet man, vai par pieņemamiem rakstiem būtu jāliek pluss?

Tas ir labi, ka izveidojāt šo rakstu, lai šīm lietām pievērstu uzmanību, bet es domāju, ka varējāt pacensties daudz vairāk pie raksta satura. Doma laba un konstrukcija tuvu tam.

P.S. Esmu skolnieks, man ir 17 gadu un man latviešu valodā ir 6. Smēķēju, ik pa laikam arī iedzeru kopš 13 gadu vecuma.

Ar šo vēlējos pateikt, ka ne tajā ir vaina, bet, manuprāt, vidē, kur cilvēks dzīvo un apgrozās.

0 1 atbildēt

P.S. kads nevar izskaidrot ko pie joda nozime -"Njaa" ???

0 1 atbildēt

maaupat ti rrksti ļti gdri u prizi

0 1 atbildēt

Protams ir patīkami lasīt kvalitatīvus un pareizi veidotus rakstus, bet tajā pašā laikā neredzu iemeslu nosodīt cilvēku kuram tik labi kā citiem nepadodas latviešu valodas pareizrakstība tā kā graužat manas bikšele jūs pareiz rakstības atkarīgie .

0 1 atbildēt

ak dies kaa es noizheeloju ka esmu latvietis (puke)

CHAWAS SULJJJESSSS!!!!!! :p

0 2 atbildēt

Es saprotu, kļūdīties ir cilvēcīgi, dažas kļūdas var pieņemt, bet kad nemāk uzrakstīt vārdu tualete - zeme atveries, visādus bēl un tādus vārdus rakstīt māk.. izraisa man tādi!!

1 3 atbildēt

Ak šī neizmērojamā ''VECO'' spoku iedomība, liela daļa no kļūdainajiem rakstiem nāk no viņiem pašiem

1 4 atbildēt
« 2  3  4  5  6 »