local-stats-pixel fb-conv-api

Gramatika vs spoki.lv211

940 25

Katru dienu spoku rindas papildina arvien jauni spoki. Līdz ar to, palielinās arī ievietoto rakstu daudzums, taču bēdīgākā ziņa- liela daļa no tiem ir kļūdu pārpilni!

Vai tiešām izglītības līmenis skolās ir krities? Varbūt paši jaunie censoņi ir tik pārpārēm pārņemti ar mūsdienu tehnoloģijām, smēķēšanu, dzeršanu, ka smadzeņu šūnas nespēj apkopot jauniegūto informāciju? Šie nav apgalvojumi, es tikai cenšos saprast, kas ir pie vainas šai nožēlojamai situācijai!

Zemāk ir norādīti pāris iemesli, kādēļ tev būtu jāiemācās pareizi rakstīt.

940 25 211 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 211

0/2000

Man tik ļoti nekaitina, ja gadās aizmirst kkur garumzīmi vai netur komats ielikts, vai lielais burts.... (Visi tak esam tik cilveki), bet ja ir teksts kurā katrs otrais vārds ir ar kļūdām tad tas vienkārši izved no pacietības.

Liekot rakstu divreiz pārlasu un ja vēlāk pamanu kļūdu vai kāds aizrāda uzreiz izlaboju.

Protams dažus vārdus saīsinu - tas nav pareizi, bet gadās. ;) Piem. kkad, vnk. Njam, bet vajadzētu sekot ko raksta. :)

2 0 atbildēt

kā saka : ar augstāko izglītību`i lāpstu ērāk turēt =]

2 0 atbildēt

Nevaru nepiekrist.

Reizēm kļūdu dēļ pat vairākkārt nākas pārlasīt teikumu... un tā vien rokas stiepjas pēc mīnusa.

Pareizrakstība nav kaut kāds profesionālais kretīnisms or something, tas vienkārši liecina par Tavu inteliģenci. Un, vai tiešām tik grūti rakstu pirms publicēšanas pārlasīt?

Un es nebūt nedomāju par 3šās kārtas divdabja teiciena ievietošanu komatos, bet par elementāru "dēļ" lietojumu un citām primitīvām stila kļūdām!

Rakstam viennozīmīgi +++, un atbalstu pēdējo ieteikumu.

P.S. Cūciņu 7tītajā bildē žēl... :s

P.P.S. Un, kas te čīkst par to, ka garumzīmes nav - lol, use google, pie garumzīmēm tikt nav nemaz tik grūti...

2 0 atbildēt

jumsīm, mumsīm, sevīm, tevīm..... vienkārši gribas sev izdurt acis.emotion

2 0 atbildēt

Izglītība pret(!) spoki

Jau iepriekš atvainojos par savām gramatikas/interpunkcijas kļūdām (ja tādas ir) un pasūtu trīs mājas tālāk tos, kuri man par viņām aizrādīs.

Sen nebiju spoki.lv kaut ko rakstījis, bet šodien, ieraugot rakstu par gramatiku spoki.lv, sagribējās kaut ko uzrakstīt. Tikko pārdomāju, un šis būs komentārs nevis raksts. Pirmais, kas iekrita acīs bija tas, ka autors tik izmisīgi cenšas izcelt pareizas latviešu valodas lietojumu, ka pat pamanījās pats pieļaut kļūdas. Protams, tas nav tas būtiskākais, jo kļūdas mēs pieļaujam visi. Uzslavējama ir raksta autora iniciatīva.

Taču tie pāris punkti, Nerātnā, kas tev zem bildēm ir sarakstīti, ir diezgan sekli. „Tu satiecies ar pretējā dzimuma pārstāvi, kurš/a ir inteliģentāks par tevi. Lasa grāmatas, prot pareizi rakstīt. Vienā jaukā dienā tevi pamet, jo viņam/ai ir kauns, ka tu esi tik neizglītots. (pagalam sūdīgi, vai ne?)” – kurš cilvēks pametīs savu mīlestību tikai tāpēc, ka viņam gramatika nedaudz pieklibo? Ar vārdu „inteliģents” nav jāsaprot cilvēku, kurš lasa grāmatas un pareizi liek komatus. Nu nav! Grāmatas lasa arī pēdējās pagrīdes žurkas, kurām nav ko darīt, bet vai tas viņas padara inteliģentas? Stipri šaubos.

Atzīstu, pie tās inteliģences man gribējās piekasīties piekasīšanās pēc. Arī tie pārējie (izņ*t 7. punktu, par to man tev vēl būs ko pateikt) punkti ir pilnīgi atbalstāmi! Taču, viens punkts ir tāds, kurš ir galīgi „garām”. „Tu pusi dienas esi sēdējis, rakstījis pamatīgu rakstu,kuru ievietot spokos, bet, pēc publicēšanas, visi to tik vien dara, ka kritizē tavas kļūdas? Nožēlojami. Saka, ka raksts labs, bet kļūdu dēļ plusus neceļas roka likt. ” Tā vien rādās, ka kāds te dzīvo tikai plusiņiem. Plusiņi dzīves jēga? Mācīties gramatiku, lai dabūtu plusiņu spoki.lv? Teikšu uzreiz, pamet skolu un ej slaucīt ielas. Protams, to nav jāsaprot vārda tiešā nozīmē (mācīties gramatiku, lai dabūtu + spoki.lv). Problēma ir tāda, ka mūsdienu jaunatne mācās tikai un vienīgi, lai dabūtu atzīmes. Jā, protams, tas ir rādītājs, taču kā Jūs domājat, kas ir labāk:

1. 2 dienas pēc kārtas mācīties ģeometriju un iemācīties to kā robotam? Kontroldarbā dabūt 10, bet nespēt izprasts un praktiski pielietot zināšana?

2. 2 dienas pēc kārtas mācīties ģeometriju, loģiski saprast kas un kāpēc notiek. Kontroldarbā dabūt 7, bet spēt racionāli domāt?

Es ticu, ka 95% no Jums atbildēs, ka pirmais variants ir labāks. UN TUR ARĪ IR PROBLĒMA! Nav jāmācās, lai mammai būtu prieks par cipariem. Ir jāmācās, lai kaut ko iemācītos!

Es pilnīgi piekrītu, ka jaunieši ar katru paaudzi kļūst aizvien trulāki. To pierāda kaut vai lielā brēka par 4?4?4?4 = 15. Stulbas datorspēles, stulbi joki un stulbi pok*ni. Jaunieši, kuriem tagad ir 14-15 gadi lieto alkoholu. Jā, arī es tajā vecumā jau ņēmu iekšā, bet tas saprāta un loģikas līmenis manai paauadzei ir augstāks. 

Ir jāmācās! Jāmācās katru priekšmetu, jo katrs no viņiem mūs pilnveido. Pat ķīmija Jums dzīvē noderēs. Katrā ziņā, es Jūs gribu mudināt mācīties, runāt pareizi.

Vispopulārākais komentārs - Izveidojam jaunu medaļu - Gada analfabēts. - bērneļi centīsies būt analfabēti, lai tiktu pie medaļas. Spoki.lv prestižs kritīsies, pok*nu valoda dominēs. Ja būtu medaļa par Mēneša pareizāko (gramatiski pareizāko), sakarīgāko vai kaut kādu tādu rakstu autoru, tad es domāju, ka cilvēki arī censtos rakstīt pareizāk. Labi, tagad man pietiek lasīt morāli par izglītošanos.

Pie 7. bildes - no ekonomiskās krīzes mūs neizvilks bērni, kuri vidusskolā iemācīsies pareizi rakstīt. Vajag aizklapēt pāris augstskolas, un vairāk naudas veltīt augstākajai izglītībai un pētniecībai. Priekā, mani jaunieši :)

2 0 atbildēt

Jums vajadzētu redzēt, kādas vēstules raksta manas māsas klases audzinātāja vecākiem. Viņa pasniedz arī latviešu valodu māsai. Kauns skatīties. Izskatās, ka ar gramatiku māsu vajadzēs apgaismot kādam citam.

Ideja par medaļu patiešām nav slikta :)

2 0 atbildēt

Daudz Latviešu valodas skolotājas. emotion

Jūs kāds gribat noteikt vēl cita cilvēka prāta attīstību?

Man ir kā kuru reizi, reizēm man patīk rakstīt bez komatiem, reizēm ar.

Vienalga vai pareizi, vai nē. emotion Mazāk uztraucaties, būs labāka dzīve emotion

2 0 atbildēt

Es daru pavisam vienkārši - rakstus, kuros jau pirmajos divos teikumus ir tik daudz kļūdu, ka acis sāp, vienkārši tālāk nelasu.

1 0 atbildēt

Gramatika un iterpunkcija IR jāzina!!

1 0 atbildēt

Interesanti, ar kādu metodi tu noteici korelāciju starp bezdarba līmeni Latvijā un pareizrakstību socializēšanās tīklos?

Un vispār, es gan neiespringtu uz pareizrakstību, ir taču pilns ar interneta troļļiem, kas tā vien priecājas, ka atrodas tādi cilvēki, kas iespringst par interneta vides kultūru, gardi smejoties.

3 2 atbildēt

Pazīstu vienu cilvēku,kurš vārdu "ka" un "jo" vietā saka "ko".

Vispār tas analfabētisms mani iekšēji iznīcina,kā vispār var tekstā ielaist tik daudz kļūdu? Nu labi,par krievvalodīgajiem nerunāsim,tie nemūžam neiegaumēs gramatiku,arī par sākumskolēniem nav vērts strīdēties (lai gan līdz trešajai klasei tā kā vajadzētu iemācīties rakstīt gramatiski pareizi.). Bet ja tā ir oficiāla valoda,kas ir oficiāli atzīta kā normāls saziņas līdzeklis,tad vajag rakstīt un runāt kārtīgi! " caw saulje kāc tew ir jaunajs njumurinz!tu esi tik skajsts." - tā jau nav valoda.Tā nepavisam nav valoda!

1 0 atbildēt

Sup there, rage guy?  

1 0 atbildēt

mans nesaprast šo rakst. Kāds varbūt varēt man ašš visu sīk pastāstīt, lai arī man, viduvējm jaunietm būtu skaidrs, kas šiten te rakstīc?

1 0 atbildēt

..un ik reizi kad kāds uzraksta gramatikas kļūdu, Gramtikas tantei nobirst asara... :(

1 0 atbildēt

Pirmajās 9. klasēs iemāca pietiekami daudz, lai mācētu pareizi gramatiski rakstīt. Tā kā varat neīdēt, ka skolā neko nemāca. Protams, ja vien lietotājam nav 7-13 gadi, tad diez vai kāds būs iemācijis pareizu gramatiku.

1 0 atbildēt

Lielisks raksts!!! :)

1 0 atbildēt

var redzēt, ka kādam jau krīt uz nerviem nepareiza rakstība, ka pat rakstu par to veido :D :D :D

1 0 atbildēt

Citāts no vienas vēstules, kura atnāca man par uzbraucieniem katastrofālas gramatikas sakarā:

"Ko tev vajag? Man ir tikai 13 gadi..."

Hmm, es savos 13 gados ar latviešu valodu tādas lietas jau darīju...

1 0 atbildēt

diezgan švaki daudziem te ir ar gramatiku :(

1 0 atbildēt

var pieciest visu, neviens jau neesam ideāls, bet vienkārsi tracina, kad elementārus, katru dienu lietojamus vārdus regulāri raksta nepareizi

piemēram ar to sasodīto manīm, vienkārši griež ausīs, vai tiešām neviens nav iemācījis, ka ir "manis", nevis "manīm" lūk tas jau velk uz analfabētismu (par visiem runa ir, nevis iet nemaz nerunājot)

1 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »