local-stats-pixel fb-conv-api

Mūsdienu jaunatnes pērles217

2839 49

Tagad brīžiem no maziem bērniem un jauniešiem sanāk tādus brīnumus redzēt. Minēšu dažus iemeslus, kāpēc skolā būtu jāievieš pokemonmācība.

2839 49 217 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 217

0/2000

Mammu, man gribās mīzt! emotion

11 0 atbildēt

Labi, man pašam ir 14, neesmu nekāds tur no augstākās sabiedrības, bet zinu kā jāuzvedās publiskās vietās. Varbūt tas arī nedaudz ir tapēc ka esmu no laukiem. Jo mans brālēns, kurš ir no Rīgas vispār nezin kā uzvesties. Kafejnīcā viņš pie galda piemēram sāka ne pa ķeksi dziedāt, ka visa telpa skanēja. Piedodiet, bet tad mana māsa(kura ir 7 mēnešus veca) uzvedās daudz kārtīgāk, kaut mazam bērnam tas vēl būtu piedodams. Bet par attieksmi. Jā tur ir pilnīga taisnība par izturēšanos pret vecākiem cilvēkiem. Bet viņi paši daudzi dara to, ka nākošreiz dažs labs viņam/ai klāt neskārsies. Rīgā tramvaja bija gadijums,kad apmēram 15 gadīgi puiši palīdzēja iekāpt vecai tantiņai tramvajā, uz ko viņa visiem par brīnumu sāka spiegt un bļaut lai gar viņu NEGRAMSTĀS :D , domāju, ka tie puiši vairs nekad nepalīdzēs veciem cilvēkiem.

11 0 atbildēt

Nu 'paldies' varam teikt tikai mūsdienu jaunajiem vecākiem (arī jaunajiem tīnīšiem, kuri sataisījuši bērnus)! Viņi savas atvases nosēdina pie TV un datora un domā, ka bērns būs ģēnijs..Jaunā paaudze veidojas slima un trula. Salīdzinat Padomju laiku cilvēkus un mūsdienu. 

Mani vecāki mani audzināja salīdzinoši stingri. Ja man būtu vecvecāki, es pat viņiem neuzdrošinātos pajautāt kaut kapeiku. 

12 2 atbildēt

Raksts labs! Bet runājot par vecajiem, ja visi būtu tik pozitīvi kā mana ome, kuru diemžēl satieku ļoti reti, es palekdamās skrietu palīgā. Bet.. apkārt tikai īgnas, ar dzīvi neapmierinātas tantes, kuras uzvedās trakāk par izlutinātiem sīčiem, un tādos brīžos gribās iesper.

Un vsp senčiem nav laika(vai saprašanas kā) sikos audzināt- piesēdina pie kopja vai izmet laukā un -dzīvo, bērns!

10 0 atbildēt

Taisnība ir autoram.

Bet no otras puses vecākā paaudze par jaunatnes neaptēstību un neaudzinātību ir pukstējuši visos laikos, no sērijas "Mūsu laikos tā nebija" :) tā kā nekas jauns :)

9 0 atbildēt

es neiebraucu kur prikols palīdzēt veciem cilvēkiem pāriet pāri ielai :D

es saprastu par citam lietām, ja kaut kas izkrī, vai arī ja paši nokrīt, bet nu nejau nu pāri ielai :D like wtf itkā es kaut kā varētu paātrināt to procesu :D ja nu vienīgi uzmest uz muguras pichpaunaa un pārskriet pāri :D

13 4 atbildēt

Lai kā man bērnībā nepatika, kad vecāki mācīja kā uzvesties un vienmēr piekodināja būt labai, uzvesties pieklājīgi, nedarīt to un šito - tagad es varu tikai priecāties, ka manis dēļ nevajadzēja kaunēties un līst zem galda. Un pašai arī  tagad nav kauns par sevi, jo es zinu kā ir jāuzvedās sabiedrībā, pie galda, pret veciem cilvēkiem utt.

Un galvenais, ka es maku gan lasīt, gan rakstīt LATVISKI.

8 0 atbildēt

100% taisnība ;D

9 1 atbildēt
8 avatars8

Es tev pilnībā piekritu , tapēc likšu plusu.

Citreiz es un mana mamma sēžam uz balkona un dzirdam pagalmā,  ka  sīkie tādus vārdus lietu pat jaunaki par mani 8, 9 gadīgie. Lieto-kuce-bļa -nah u.t.t.

Tikl stulbi skan no bērna , tapēc es tiešām nelietoju tādus vārdus. 

Un par galda manierēm piekritu, ēdot kafejnīcā  ai citur gandrīz neviens sīkais nevar paeest nečāpstinoties, tas tā krīt uz nerviem , un vecāki tiem bērniem tādi paši.

Un par magdonaldu arī piekritu , jega iet vina ja pa to pasu naudu vari mājās kaut ko garšīgāku uztaisīt. 

8 0 atbildēt

Tas ta ir un saucas - sabiedribas degradesanaas

7 0 atbildēt

1. vienmēr esmu mazliet kautrējusies no veikalu pārdevējām, nekad neesmu izturējusies nekādā ziņā nepieklājīgi. 2. Tiešām, nekad neesmu vecākam cilvēkam palīdzējusi šķērsot ielu (neesmu redzējusi, ka kādam būtu tāda nepieciešamība) bet vienmer transportā palaižu apsēsties, palaižu pa priekšu un ja gadās pa eļam kāds pavecāks ubags, vienmēr iedodu vismaz 50 santīmus. 3. Es pat esmu palīdzejusi piecelties sievietei, kas bija manāmi iereibusi. 4. Jau kopš agra vecuma māku apieties ar to, kas uzklāts uz galda. Pat ja man priekšā stāv vairāk par 5 galda piederumiem (es skaitu dkšas un nažus, nevis šķīvjus) 5. Ak, Dievs, vienīgā reize mūžā, kad no savas omītes aizņēmos 20 Ls bija pagājušajā vasarā. Dziesmu svētku laikā dzīvoju pie viņas (viņa dzīvo Mežparkā un man nebija jēga no Jūrmalas katru rītu braukt), sanāca tā, ka man tētis nevarēja ievest naudu un man bija jābrauc uz centru un jānopērk dažas lietas. Aizņēmos tikai tapēc, ka zināju to, ka tētis vakarā viņai atdos (vēl vairākas reizes viņam pārprasiju). Nekad mūžā nevaru iedomāties, ka vrētu no viņas paņemt naudu, ja tā nebūtu ārkārtas situācija. 6. Lielākā daļa manu kļūdu, ko pieļauju rakstot ir vienkārši dēļ manas tizlības (es neesmu pārlicināta, vai tāds vārds pastāv :D), jo nemāku nospiest taustiņus :D Nekad nenododu skolā ar datoru rakstītus domrakstus, jo tā novelku sev kādas 3 atzīmes uz leju. Bet vienalga, citiem cilvēkiem izrādu cieņu, tapēc Tu un Jūs vienmēr rakstu ar lielu burtu, vienmr rakstu ar garumzīmēm, lietoju ļoti maz saīsinājums un cenšos rakstīt visādā ziņā pareizi pat saraksties ar draugiem.

Es esmu 14 gadus veca. Es esmu "jaunatne". Nevajag, lūdzu, visus bāzt vienā maisā. Nav tā taisnība, ko Tu saki, nav jaunieši tādi. Protams, ja Tu ņem kaut kādus neaudzinātus šmurguļus par piemēru, tad jā, bet ja paskatās uz bērniem, kas nāk no normālām ģimenēm ? Visi ir labi audzināti un es nezinu, kā tas ir iespējams, bet ir cilvēki manā vecumā, kas mēdz pat saviem vecākiem aizrādīt par viņu manierēm. Mīnusu Tev nelikšu, jo tas jau ir Tavs viedoklis, bet es gribu Tev pateikt, ka attiecināt šo uz visu jaunatni varētu tikai tad, ja Tu būtu novērojis šīs īpašības lielākajā daļā jauniešu Tev apkārt, nevis tikai dažos eksemplāros. 

7 0 atbildēt

Aij, par tām vecajām tantēm.. ziniet, labi, tai tantei, kas bildē, es palīdzētu, bet tām, kuras tur autobusā - dažreiz slikti metas no viņu čīkstēšanas. Es jau gadiem nelaižu viņas sēdēt, es par savu vietu esmu samaksājusi, viņām manā čuhņā iet vairāki autobusi par brīvu pa dienu. Tad, kad man bija 6 mēneši, es biju slima, mamma veda pie ārsta, viņa ar mani stāvēja kājās, viņai vajadzēja mani pārģērbt, neviens pat nepiecēlās, lai mani kaut vai varētu nolikt uz krēsla, viņa mani ģērba, stāvot kājās un turot mani rokās. Kad to uzzināju, man vēl lielāka necieņa pret tām nogurušajām tantēm autobusā, kas baurot un lamāties gan zina...

7 0 atbildēt

1. Man pašai ir gadījies tā, ka Maximā gribu kādus salātiņus, tie man ir jāprasa pārdevējai, bēēt.. viņa pus stundu čammājas, slauka plauktus un tad vēl neapmierināta apkalpo.. ir pat bijis tā ka ignorē un iet garām.. kamēr nesavācas tur kāds bars, šīm vienalga, nenāk un neapkalpo. (protams ne vienmēr, tie ir atsevišķi gadījumi, bet bieži)

2. Par to palīdzēšanu. Protams ir jāpalīdz veciem cilvēkiem, bet bieži vien palaižot kādu vecu tantiņu apsēsties, tādu vārdu kā PALDIES nemaz neceri sagaidīt.. es uzskatu ka arī viņām nu kaut mazliet būtu jāciena citi, un ja tevi palaiž paldies jau neprasa baigās pūles.

Arī veikalos esmu atvērusi durvis, ja brauc kāda māmiņa ar ratiņiem, bet protams PALDIES neeksistē.

Pārējiem... nu laikam nevarēs nepiekrist.. :)

++

7 0 atbildēt

Tā viņš tagad būs, pa trīs piecdesmit :D

Da nu taisnība jau ir :D mēs paliekam nožēlojami un zemiski. Kas attiecas uz nelaipnām oficiantēm ar tām ir reizēm forši padirsties, bet man tomēr patīk smaidīgi pārdevēji ar kuriem var vēl kādu joku pārrunāt ;D

8 2 atbildēt
Tev es pilnīgi piekrītu. Man ir 13, un es pat nekad neesmu atļāvusies tā runāt ar saviem vecvecākiem kā 6... Ja man vecmamma iedod naudu, es ar to daudzumu esmu apmierināta, nevis bļauju, dod vēl... Un sākumskolnieki vispār mūsu skolā ir ūnikums. Bija gadījums, kad bija jāiet pusdienās uz ēdnīcu, bet nezinkādu iemeslu dēļ ēdnīcas durvis bija ciet. Atnāk sīkie, paknakstās ap durvīm, kuras ir ciet, un viens izsper- Bļd, kad tā s**da ēdnīca būs vaļā, stulbie p*****i, hui***, nošaušu m****s. Protams visi šokā, kā tas sīkais bezkauņa izrunājas
6 0 atbildēt

Man pašam 12 tūlīt būs 13, un lasot šo rakstu es sapratu, ka es esmu tiešām labi audzināts...

6 0 atbildēt

Es atceros kad es biju 1. klasītē,, es skatījos uz 6. (Skolas pēdējā klase) un man bija reāli bail no viņiem, cienīju un nekaitināju, Tagad, kad es ar draugiem pēc stundām paliekam gadreobē, pirmīši met mūsu gadreobē (6. klasēm mūsu skolās ir savējā gadreobe) random lietas, lamājas filmē un vēl sauc mūs 3 stāvīgos lamuvārdos.... Vnk gribas pa purnu iemaukt...

6 0 atbildēt

Nu c'moon. Kāpēc par to ir jāraksta vispārīgi? Stulbums. Kāpēc ir jāuzskata, ka mūsdienās tādi ir visi? TĀ NAV! Nē, nu protams, var jau sēdēt kaut kādos stulbos stereotipos tikai tāpēc, ka ir satikti pāris indivīdi kuri tiešām ir šitādi pajoliņi un tad runāt, ka vot mūsdienās visi ir mazi tirliņi, dzērāji, tusētāji, nekauņas un tamlīdzīgi. BET TĀ NAV!

7 1 atbildēt

Neazimirsti kas šo pāaudi audzinājis emotion

6 0 atbildēt

par visiem nebiju aizdomājusies, bet par daudziem gan..

un ir vien jāpiekrīt. 

Bet ja padomā, no kā gan tie bērni to visu iemācās, ja ne no vecākiem. Nejau, ka vecāki to māca, bet gluži otrādi - nemāca kā ir pareizi.

5 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »