local-stats-pixel fb-conv-api

Latvijas valsts himnas maiņa!225

Šodien izlasīju, ka TVNETā bija raksts par to, ka rosina mainīt Latvijas valsts himnu! Tas varētu būt diezgan liels un iespējams nepareizs solis, jo mūsu Baumaņu Kārļa sacerētā himna ir īsta valsts relikvija, kura pirmo reizi skanējusi pirmajos vispārējos dziesmu svētkos.
Diemžēl kā liecina ziņas, tad jau ir savākti 45 paraksti un vēl jāsavāc tik pat daudz, tas ir vēl 45, lai šī iniciatīva kļūtu aktīva!
Īsti nav saprotams, kāpēc tas vispār tika ierosināts.Mūsu ''Dievs svētī Latviju'' grib samainīt pret ''Saule, Pērkons, Daugava''. Šī ierosinājuma autors ir Eduards Griškevičš! Gribētos dzirdēt vai izlasīt kādu viņa interviju, lai viņš paskaidro šo nepiecieciešamību! Vienīgais arguments no viņa puses ir tāds, ka Eduards apgalvo, ka dziedot dziesmu ''Saule, Pērkons, Daugava'' ir spēka sajūta un jautā tautai, vai mēs tādi nevēlamies būt.

Gribētos zināt ko Jūs spocēni domājat par šo soli? Es personīgi esmu pret!

Es gribētu vēl piebilst arī to, ka mūsu himna nav skanējusi tikai pirmajos vispārējos dziesmu svētkos, bet arī daudzās olimpiādēs par izcinītajām medaļām kā arī svētkos un daudz kur citur! Šī himna dzīvo mūsos.





645 17 225 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 225

0/2000

tad jau labāk busuļa spēka dziesma, vai arī L. Reinika- es skrienu... :D

1 0 atbildēt

Saule,Perkons, Daugava - skaista dziesma jau arī , bet dažos brīžos iderētos šī dziesma un citos -  Dievs, svētī Latviju!

2 1 atbildēt

piekrītu dea..

hokejā pilnīgi skudriņas (dažreiz) pārskrien :) hmm... tas eduards lkm nekad nav bijis hokejā vai arī kādā tml vietā, kur skan mūsu himna ar uzvaru, spēku...

nē, es negribu mainīt... ja ar manu viedokli kkas līdzētu ;D

1 0 atbildēt

emotion  nekad !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!   

2 1 atbildēt

Esmu pret.emotion

+

1 0 atbildēt

PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET PRET  PRET PRET

2 1 atbildēt

Es esmu pret un netaisos būt `par` šo muļķīgo domu!

Reāli visi šie ''gudreļi'', kuri dara visu aplami -Ievelk mūs taisni dir*ā

1 0 atbildēt

Nu nezinu. Man mūsu himna ne pārāk patīk kā dziesma, bet kā valsts himna tā liekas lieliski atbilstoša - svinīga, pietiekami īsa un melodiski vienārša (kaut gan ar kori ir dziedāts arī daudzbalsīgi - tad sajūta bija apullinoša :) ) - arī cilvēki, tā teikt, bez balss, var to dziedāt, skanējums traģiski necieš. "Saule, Pērkons, Daugava", savukārt, ir mana mīļākā kora dziesma, tajā ir tāāāāds spēks, bet kā valsts himnu...tad tā zaudēs to skaistumu. 

"Dievs, svētī Latviju!" ir bijusi himna cauri gadiem. Ir bijušas, iespējams, skaistākas un interesantākas dziesmas, bet himna, manuprāt, nav lieta, ko mainīt, jo ir kaut kas labāks. 

2 1 atbildēt

Esošā himna man šķiet nedaudz raudulīga un man arī nepatīk izteikti reliģiskais motīvs. Saule, Pērkons, Daugava man šķiet krietni piemērotāka dziesma himnai, bet tomēr himna ir himna un to mainīt neklājas. Tā tomēr jau ir daļa mūsu kultūrvēstures, tā ir iesakņojusies pārāk dziļi, lai mēs no tās tagad pēkšņi atteiktos.

1 0 atbildēt

gghhrrrr, atkal būs jāmācās no jauna.

2 1 atbildēt

Tas ir tapat ka peteikt ka karogs ir izgajis no modes un vajag uztaisit par varaviksni!!!!emotion

1 0 atbildēt

Saule, Pērkons, Daugava ir baigi smuka dziesma, bet man labāk pašreizējā, tā īsāka un mazāk vārdu, nevajag ilgi kājās stāvēt :D

1 0 atbildēt

ja godigi... tad man ka himna labak patiktu Saule, Pērkons, Daugava.... bet nu ja himna ir Dievs svetii Latviju, kapec kkas ir jamaina ?!

1 0 atbildēt

man personīgi patīk tā Saule, Pērkons, Daugava, bet nu mūsu himna ir un paliek Dievs, svētī Latviju

1 0 atbildēt

Valsts himna nav telefona melodija, kuru maina pēc garastāvokļa!

Ja maina himnu, tad pie reizes karogu arī uz kaut ko košāku var nomainīt!

1 0 atbildēt

Esmu pret himnas maiņu! Pašreizējā himna ir labāka - jau ir visu tautiešu sirdīs, skan visur, kur ir Latvija.

1 0 atbildēt

Spoki.lv šito panāca! :D Nesen bija raksts par šo tēmu, kur pats spoks ierosināja mainīt himnu :D.

1 0 atbildēt

Nū es domāju ka vecāka gājuma cilvēki būs par maiņu,bet es personīgi esmu pret.

2 1 atbildēt

baigi maz sarakstu jāsavāc ''par'' varēja vismaz kādus 5000 tūkstošus

1 0 atbildēt

Man ir tieši pretēji - neko neizjūtu dzirdot "Dievs svētī Latviju", bet "Saule, Pērkons, Daugava" vienmēr manī izraisījusi ļoti pacilājošas izjūtas, vienmēr skrien tirpas to dzirdot. Ja būtu izvēle, es izvēlētos tieši ŠO dziesmu, kā mūsu himnu, bet mainīt to tā pēkšņi gan neesmu ar mieru. Lai gan ar pietiekamu reklāmu tautu var noskaņot par maiņu - tāpat, kā reklāmas tagad laiž rosinot tautu atlaist saeimu.

1 0 atbildēt
« 3  4  5  6  7 »