local-stats-pixel fb-conv-api

Latvijas valsts himnas maiņa!225

Šodien izlasīju, ka TVNETā bija raksts par to, ka rosina mainīt Latvijas valsts himnu! Tas varētu būt diezgan liels un iespējams nepareizs solis, jo mūsu Baumaņu Kārļa sacerētā himna ir īsta valsts relikvija, kura pirmo reizi skanējusi pirmajos vispārējos dziesmu svētkos.
Diemžēl kā liecina ziņas, tad jau ir savākti 45 paraksti un vēl jāsavāc tik pat daudz, tas ir vēl 45, lai šī iniciatīva kļūtu aktīva!
Īsti nav saprotams, kāpēc tas vispār tika ierosināts.Mūsu ''Dievs svētī Latviju'' grib samainīt pret ''Saule, Pērkons, Daugava''. Šī ierosinājuma autors ir Eduards Griškevičš! Gribētos dzirdēt vai izlasīt kādu viņa interviju, lai viņš paskaidro šo nepiecieciešamību! Vienīgais arguments no viņa puses ir tāds, ka Eduards apgalvo, ka dziedot dziesmu ''Saule, Pērkons, Daugava'' ir spēka sajūta un jautā tautai, vai mēs tādi nevēlamies būt.

Gribētos zināt ko Jūs spocēni domājat par šo soli? Es personīgi esmu pret!

Es gribētu vēl piebilst arī to, ka mūsu himna nav skanējusi tikai pirmajos vispārējos dziesmu svētkos, bet arī daudzās olimpiādēs par izcinītajām medaļām kā arī svētkos un daudz kur citur! Šī himna dzīvo mūsos.





645 17 225 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 225

0/2000

baigi maz sarakstu jāsavāc ''par'' varēja vismaz kādus 5000 tūkstošus

1 0 atbildēt

Man ir tieši pretēji - neko neizjūtu dzirdot "Dievs svētī Latviju", bet "Saule, Pērkons, Daugava" vienmēr manī izraisījusi ļoti pacilājošas izjūtas, vienmēr skrien tirpas to dzirdot. Ja būtu izvēle, es izvēlētos tieši ŠO dziesmu, kā mūsu himnu, bet mainīt to tā pēkšņi gan neesmu ar mieru. Lai gan ar pietiekamu reklāmu tautu var noskaņot par maiņu - tāpat, kā reklāmas tagad laiž rosinot tautu atlaist saeimu.

1 0 atbildēt

Es par, tā pat vārdus nezinu ;)

1 0 atbildēt

Nekad par to!!!!!! Never!

1 0 atbildēt

PRET

nomainot himnu, tas sabojās tās spēkus ar pagātni, viss dziedātais, viss tas, pazudīs.

Saule,Pērkons,Daugava- ir laba dziesma, bet ne priekš himnas.

1 0 atbildēt

Esmu pret, taču arī "Saule, Pērkons, Daugava" man ir ļoti mīļa dziesma. Kāpēc mainīt himnu vai Latvijai jau tā nav daudz rūpju un problēmu, kas tas vispār par stulbumu?emotion

1 0 atbildēt

                                            

                                            

Lai paliek

2 1 atbildēt

MAN GARŠO TOMĀTI!

2 1 atbildēt

PAR

Es gan esmu par maiņu, jo man "Saule,Pērkons,Daugava" šķiet daudz piemērotāka, nekā "Dievs svētī Latviju", ņemot vērā ka esmu neticīgais, tad man vienmēr mūsu himna ir šķitusi tāda - baznīcas dziesma, bet dziedot "Saule,Pērkons,Daugana" tiešām ir jūtams spēks vārdos un uzreiz nāk atmiņā visa Latvijas vēsture u.t.t.. Tiešām būtu pat prieks iemācīties visus vārdus, nevis kā pie mūsu tagadējās himnas - pat puse latvieši nezin visus dziesmas vārdus. Protams, tās ir tikai manas domas, un varu saderēt ka būs vairāki kritiķi manam komentam..

5 4 atbildēt

Tad jau labak prezidentu mainit.... un ko vins vispar dara.... vai tad prezidentam nav vispar nekadas teiksanas??

1 0 atbildēt

Nekad nav patikusi mūsu himna. Saule, pērkons, Daugava ir perfekta dziesma, bet vai himnai nav par garu?

2 1 atbildēt

pārāk skumji skan tā '' Saule, Pērkons, Daugava ''

1 0 atbildēt

:D Nuuu ja godīgi, man SAULE,pērkons, Daugava patīk labāk. Tur es vismaz jūtu spēku, kā arī tās lirikas tur ir daudz saprotamākas un labāk ataino LV vēsturi. Klausoties šo brīnumu uzreiz tādas jocīgas sajūtas pārņem. Kas attiecas uz ''Dievs svētī Latviju'' => ok, bija jau no laika gala mums šī himna, ok, man arī būtu nepierasti, ja tā vairs nebūtu, bet no otras puses, lirikas diezgan padebīlas [nu labi nē, bet nu otrai dziesmai galīgi netur līdz' ], melodija arī tāda kā uz apšaušanu, pietam katrs pants atkārtojas 2x, c'moon, man jau pirmo dziedot nobesī, un vēl otrais jālaiž... nu kkā tā, rezumē => man pie dirsas, darat ar savu valsti kā gribat, es jau sen vairs nejūtos kā Latvijas iedzīvotājs ;)

1 0 atbildēt

tad jau labāk busuļa spēka dziesma, vai arī L. Reinika- es skrienu... :D

1 0 atbildēt

Saule,Perkons, Daugava - skaista dziesma jau arī , bet dažos brīžos iderētos šī dziesma un citos -  Dievs, svētī Latviju!

2 1 atbildēt

piekrītu dea..

hokejā pilnīgi skudriņas (dažreiz) pārskrien :) hmm... tas eduards lkm nekad nav bijis hokejā vai arī kādā tml vietā, kur skan mūsu himna ar uzvaru, spēku...

nē, es negribu mainīt... ja ar manu viedokli kkas līdzētu ;D

1 0 atbildēt

Viss paliek ar vien nejēdzīgāk ... hmm, man vnk vienalga jau sāk palikt, jo darīt neko lietas labā nevar. So, LV valdības vīri smird ;D

2 1 atbildēt

Jā,  "Saule, Pērkons, Daugava" ir ļoti, ļoti, ļoti patriotiska dziesma. Dziedot to Dziesmu Svētkos sajūtas ir vienkārši TIK ļoti patriotiskas, nezinu kāpēc, bet tā vienkārši ir! Labi, es neraudāju dziedot šo dziesmu, bet zinu, ka ir tādi kuri raud un es viņus saprotu. BET - kā himnu? Nē! "Dievs svētī Latviju" ir Latvijas valsts himna, un es negribu, lai kaut kas mainītos! Tā ir mūsu himna, mūsu lepnums, dziesma, ar kuru mēs braucam citās valstīs un to dziedam, dziesma, kas ikvienam latvietim ir sirdī un kuru mēs mīlam! To nedrīkst mainīt!

 

Es esmu tikai un vienīgi par "Dievs svētī Latviju"!

1 0 atbildēt

Butu loti patikami ja butu ari iespeja parakstities pret himnas mainu !

1 0 atbildēt
« 4  5  6  7  8 »