local-stats-pixel fb-conv-api

Latvijas valsts himnas maiņa!225

Šodien izlasīju, ka TVNETā bija raksts par to, ka rosina mainīt Latvijas valsts himnu! Tas varētu būt diezgan liels un iespējams nepareizs solis, jo mūsu Baumaņu Kārļa sacerētā himna ir īsta valsts relikvija, kura pirmo reizi skanējusi pirmajos vispārējos dziesmu svētkos.
Diemžēl kā liecina ziņas, tad jau ir savākti 45 paraksti un vēl jāsavāc tik pat daudz, tas ir vēl 45, lai šī iniciatīva kļūtu aktīva!
Īsti nav saprotams, kāpēc tas vispār tika ierosināts.Mūsu ''Dievs svētī Latviju'' grib samainīt pret ''Saule, Pērkons, Daugava''. Šī ierosinājuma autors ir Eduards Griškevičš! Gribētos dzirdēt vai izlasīt kādu viņa interviju, lai viņš paskaidro šo nepiecieciešamību! Vienīgais arguments no viņa puses ir tāds, ka Eduards apgalvo, ka dziedot dziesmu ''Saule, Pērkons, Daugava'' ir spēka sajūta un jautā tautai, vai mēs tādi nevēlamies būt.

Gribētos zināt ko Jūs spocēni domājat par šo soli? Es personīgi esmu pret!

Es gribētu vēl piebilst arī to, ka mūsu himna nav skanējusi tikai pirmajos vispārējos dziesmu svētkos, bet arī daudzās olimpiādēs par izcinītajām medaļām kā arī svētkos un daudz kur citur! Šī himna dzīvo mūsos.





645 17 225 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 225

0/2000

Tagad jau dažam labam "latvietim" ir grūtības ar himmnas vārdu atcerēšanos, bet kāds haoss būs ar "Saule, Pērkons, Daugava". dziesma ir daudz komplicētāka. Tomēr nevaru nepiekrist - ka "Saule, Pērkons, Daugava" ir spēcīgāka um emocionālāka.

4 0 atbildēt

Ja būtu bijusi saule,pērkons,daugava kā himna jau no sākuma tad es negribētu mainīt uz pašreizējo himnu. bet tākā ir otrādi, mainīt himnu nevēlos

4 0 atbildēt

Nē nē nē es negribu ,lai maina emotion  Es gribu ,lai skan šie skaistie vārdi'' DIEVS SVĒTĪ LATVIJU"

5 1 atbildēt

Ja Grib mainīt Hinmu Savācamis mēs tauta kas ir pret un izskldam tos kuri ir par

Sāksies pilsoņu karš bet vismaz mēs izglābsim Vēsturi:)

5 1 atbildēt

Nekad nepiekritīšu himnas maiņai

"Dievs, svētī Latviju" uz mūžiem 

5 1 atbildēt

Nezinu es esmu laikam pat par... Vienīgais iemesls kāpēc gribētu patreizējo himnu ir tāpēc ka tā jau tik sen ir bijusi LV himna, bet man personīgi Saule, Pērkons, Daugava liekas daudz latviskāka jo šie trīs simboli ir tiešam latviešu tautai raksturīgi nevis kristietība ko ieviesa krievu tautības cilvēks latvijā (lai gan paliekoši to nostiprināja vācieši). Kā arī tā visa svētīšana ir kristiešu padarīšana un nav LV mitoloģijā. 

6 2 atbildēt

''Gaismas Pils'' tiek dēvēta par Latvijas otro himnu. Un Dievs svētī Latviju nevajag aistāt ar nenopietnu dziesmu.

4 0 atbildēt

PRET

4 0 atbildēt

Paskaidroja arī ar to, ka tagadējā himna ir novecojusi.. Pēc pāris gadiem arī tā ''Saule, Pērkons, Daugava'' liksies novecojusi un tad liksim kkādu N. Rutuļa ''Cāļus skaita rudenī'' ? lol. Himnai nav jābūt topa augšgala kkādam pop singlam, himna ir tautas un valsts vērtība un simbols un kāmēr valsts ir tā pati, tikmēr arī tās simboli nedrīskt tikt mainīti. Kas par muļķībām... Te nu tiešām latviešiem vajadzētu piecelties un nostāties pret ko tādu!

4 0 atbildēt

Tad varbūt vell ierosinās valsts nosaukuma maiņu ??? Kas Latvijai jaizceļas ar savu stulbumu? Valsts himnai jabūt nemainīgai mūžigi mūžos!!!

6 3 atbildēt

Esmu šokā par ideju kā tādu,mainīt valsts himmnu,kas ir nozīmīga vēstures sastāvdaļā jebkurai tautai.MURGS!!!

Piekrītu arī par to,ka šī himmna ir atskaņota pēc izcīnītajām medaļām OS vai citur.Kaut vai pirms tās pašas Dinamo spēles es labprātāk dzirdētu "Dievs svētī Latviju"

3 0 atbildēt

Tie kas ir bijuši dziesmu svētkos saprot ka dziesma Saule pērkons daugava uzdzen vairāk jūtu nekā himna :D 

3 0 atbildēt

Saule, pērkons, Daugava, manuprāt, arī ir pārāk gara ;DD

man jau, protams, patīk šī dziesma, bet himnas maiņu neatbalstu

3 0 atbildēt

man jaunais variants patiktu daudz labāk. tiešām... bet tomēr tā ir mūsu himna un vienmēr ir bijusi un... nezinu vai būtu pareizi pret vēsturi

3 0 atbildēt

Esmu pret

 Un rodas jautājums - kā var kaut ko mainīt valsts mēroga ar 90 parakstiem?

3 0 atbildēt

viennozīmīgi stulbs solis šajos laikos, kad viss jau tā jūk un brūk. PRET. 

3 0 atbildēt

Es esmu pilnīgi pret!!!

3 0 atbildēt

vinam nav ne mazako ceribu savakt parakstus.. varbut 100 vins savaks bet ne 10,000. driz uz Eduardu sakies medibas par tik stulbu ideju. emotion

3 0 atbildēt

''saule, pērkns, daugava'' ir tiešām spēcīga un forša dziesma, bet mācīties to no galvas kaut kā negribas :D

4 1 atbildēt

drošvien krievi grib atņemt mums nacionālās vērtības un nolaist valsti =/

3 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »