local-stats-pixel fb-conv-api

Latvijas valsts himnas maiņa!225

Šodien izlasīju, ka TVNETā bija raksts par to, ka rosina mainīt Latvijas valsts himnu! Tas varētu būt diezgan liels un iespējams nepareizs solis, jo mūsu Baumaņu Kārļa sacerētā himna ir īsta valsts relikvija, kura pirmo reizi skanējusi pirmajos vispārējos dziesmu svētkos.
Diemžēl kā liecina ziņas, tad jau ir savākti 45 paraksti un vēl jāsavāc tik pat daudz, tas ir vēl 45, lai šī iniciatīva kļūtu aktīva!
Īsti nav saprotams, kāpēc tas vispār tika ierosināts.Mūsu ''Dievs svētī Latviju'' grib samainīt pret ''Saule, Pērkons, Daugava''. Šī ierosinājuma autors ir Eduards Griškevičš! Gribētos dzirdēt vai izlasīt kādu viņa interviju, lai viņš paskaidro šo nepiecieciešamību! Vienīgais arguments no viņa puses ir tāds, ka Eduards apgalvo, ka dziedot dziesmu ''Saule, Pērkons, Daugava'' ir spēka sajūta un jautā tautai, vai mēs tādi nevēlamies būt.

Gribētos zināt ko Jūs spocēni domājat par šo soli? Es personīgi esmu pret!

Es gribētu vēl piebilst arī to, ka mūsu himna nav skanējusi tikai pirmajos vispārējos dziesmu svētkos, bet arī daudzās olimpiādēs par izcinītajām medaļām kā arī svētkos un daudz kur citur! Šī himna dzīvo mūsos.





645 17 225 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 225

0/2000

Mani plusi un mīnusi par šo:

''Saule, Pērkons, Daugava'':

- dziesma ir pārāk gara un sarežģīta, seklākiem prātiem to būs grūti iemācīties (bet nu un? Vai mēs stulbi, vai, ka pat savu himnu nemācēsim?)

+ dziesma labi pastāsta par mūsu spēku, tautas vēsturi, pavēsta visiem ka mēs esam stipra tauta. Ir spēcīga melodija, kas pielīp un liek ietrīsēties sirdij...

''Dievs svētī Latviju''

- dziesma, ja godīgi, ir diezgan prasta, arī melodija ir velkoša un apnicīga. Pastāstīts dziesmā nav nekas, tikai lūgšanās Dievam, lai tas svēta Latviju un tas ka mums te visi zied un dzied... Nu tā nu tas ir, patīk mums vai nē.

+ šī himna mums ir nākusi līdz no paaudzes paaudzē (nu labi, nav tik ilgi, tikai gandrīz 100 gadus), tā ir daļa no mūsu valsts vēstures. Nu vārdsakot - tā mums vienmēr ir bijusi! Un to ir viegli iemācīties... Ko vēl lai piebilst?

 

Mums vienkārši ir bail no pārmaiņām.

7 0 atbildēt

                                                                    !!! Tikai PRET himnas maiņu !!!

                                               !!!  Īsts LATVIETIS nebojātu LATVIJAS VĒSTURI !!!

7 1 atbildēt

Tie toč ir dauņi, tikai mēģina Latvijai kko atņemt, vēl tagad himnu. Idiotu bars.

6 0 atbildēt

Ak Dievs! Varbūt karogu arī nomainam? :@ :@ :@

5 0 atbildēt

Man patīk "Saule, Pērkons, Daugava", bet tieši tāpēc es negribu, lai tā ir himna - klausoties savas iecienītās dziesmas, negribās gluži stāvēt kājās, kā es automātiski daru, himnai skanot :D

5 0 atbildēt

How about no?!

5 0 atbildēt

Laikam tagad Latviju grib kārtīgi izmainīt... sākot ar iespēju tautai atlaist 100 gudrās galvas, pa vidam mums būs tikai 11 klases, tagad jau himna. Vai kaut kas Latvijā arī netiks mainīts?

5 0 atbildēt

100 % pret shito izgājienu! tas nav pieņemami :(

5 0 atbildēt

Es, personīgi, esmu pilnīgi un galīgi pret šo.

5 0 atbildēt

ātri jau sāks mainīt karpgu un ģērboni! emotion

5 0 atbildēt

Saule pērkons daugava arī skaista dziesma, bet tik un tā - esmu PRET.

5 0 atbildēt

Es viņiem ļautu mainīt himnu, ja  valsts labā būtu izdarījuši kaut ko grandiozu , bet viņi tieši otrādi Latviju gremdē.

5 0 atbildēt

čalis grib uzpelnīties... Nafig himna jāmaina mošk valsts atrašanās vietu arī grib pamainīt???

5 0 atbildēt

"Saule, Pērkons, Daugava" ir laba un to var atskanot ja velas, bet nevajag jau mainit himnu.

5 0 atbildēt

Es esmu PRET himnas mainīšanu!!!!

5 0 atbildēt

Mani, personīgi, nekad "Dievs, svētī Latviju" nav aizkustinājusi. Protams, vārdus zinu un dziedu vai vismaz stāvu kājās, kad himna skan, jo TĀ IR HIMNA.

Bet "Saule, Pērkons, Daugava" mani tiešām aizkustina. Kā vienai no no latvietēm, kas tik tiešām savās asinīs jūt lībiešus, kuršus, zemgaļus un latgaļus, mani šī dziesma tik tiešām ļoti saviļņo. Un dziedu ar lielu, lielu lepnumu.

Labprāt būtu vēlējusies, lai ŠĪ dziesma ir mūsu valsts himna, LATVIJAS UN LATVIEŠU himna. To, kuri vairām mīl šo zemi, nevis valsti. Bet nezinu, vai tagad, kad mums ir viena himna, kas ir iesakņojusies, būtu nepieciešamība to mainīt. Ja sākumā neizvēlējās latvietim būtiskāku dziesmu, bet sacerēja jaunu, tad nu tagad vairs neko darīt...

 

Pret "Gaismas pili" kā iespējamo himnu gan esmu pret. Tāds sarežģīts skanējums. Nešķiet tāda vienkārša, sērīgi latviska.

5 0 atbildēt

Varu tikai pateikt, ka aiz šī soļa stāv nauda un krievu augstmaņi, kas vēl vēlējās ierosināt, lai izņem Lāčaplēša dienu un Latvijas Dzimšanas dienu!

   

Būsim īsteni Latviešu patrioti un būsim pret visiem šiem stulbajiem un nepareizajiem soļiem!!! :)

 

Būsim vienoti! (citāts - Ingmārs Līdaka)

4 0 atbildēt

PRET

4 0 atbildēt

Nekad nepiekritīšu himnas maiņai

"Dievs, svētī Latviju" uz mūžiem 

5 1 atbildēt

Tagad jau dažam labam "latvietim" ir grūtības ar himmnas vārdu atcerēšanos, bet kāds haoss būs ar "Saule, Pērkons, Daugava". dziesma ir daudz komplicētāka. Tomēr nevaru nepiekrist - ka "Saule, Pērkons, Daugava" ir spēcīgāka um emocionālāka.

4 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »