local-stats-pixel fb-conv-api

Patiesība par alkoholu.139

1313 34

Medicīnā alkoholu jau pirms 300 gadiem izmantoja kā narkotisko pretsāpju līdzekli un otrā pasaules kara laika kā narkozi operāciju laikā. Ievainotajam tukšā dūšā deva izdzert 3 glāzes "kandžu" (pašbrūvēts, augstus grādus saturošs alkoholisks dzēriens), atšķaidītu spirtu 40º, vai degvīnu. Pēc tādas devas, pacients zaudēja samaņu un zaudēja jeb kādu sāpju sajūtu. No narkozes līdz nāvei šķir tikai 1 glāze šāda alkohola. Tomēr anestezioloģijā ātri atteicās no alkohola pielietošanas, jo tam ir ļoti šaurs efektivitātes spektrs un praktiski netverama robeža no narkozes līdz nāvei. Cilvēkam ar lielu ķermeņa masu tās var būt 3,5 glāzes, kamēr cilvekam,kuram svars ir ievērojami mazāks, liktenīgas var izrādīties 2-2,5 glāzes alkohola.

Cilvēka organismā nav neviena orgāna, kurš neciestu alkohola ietekmē, tomēr visvairāk cieš smadzenes, jo tieši smadzenēs šai indei ir tendence uzkrāties. Alkohols nokļūstot organismā, uzsūcas asinīs un ar asinsriti nokļūst smadzenēs, kur noārda smadzeņu garozu. 1961.gadā, trīs ASV zinātnieki – fiziķi Melvin H.Knisely; Raymond C.Pennington; Herbert A.Moskow, Dienvidu Karolīnas, Čarlstonas Medicīnas Universitate.



1313 34 139 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 139

0/2000
Nu tik nevaig, par to kaitīgumu. Protams, masveidīga alkohola lietošana ir nelabvēlīga organismam, bet ja viss notiek normas robežās nekas tur nav.. Kā piemēru ņemot vecos, dzer jau līdz 80 gadu vecumam, nemaz neskaitot cik, kad un kāpēc-un kas no tā? Nekas, runā, kustās spriež savam vecumam atbilstoši. Varbūt, autora apgalvojumi nav gluži aplami, bet tie bojājumi organismam rodas no ilgstošas liela daudzuma lietošanas, bet parējiem nav pat īsti pieminēšanas vērti. Tas protams, neattiecas uz nepilngadīgajiem.
0 0 atbildēt
Ēmm... Kāds fizikai un fiziķiem ir sakars ar anatomiju un medicīnu?
0 0 atbildēt

Citās vālstīs ir pieņemts ka dzerot piem. vīnu izdzer pusi un tad atšķaida ar ūdeni un tā visu laiku . Tā pat ar citiem dzērieniem kur pievieno sulu.

0 0 atbildēt

Nekas tā nepalīdz ieskaidrot cilvēkiem muļķības kā frāze: "Zinātnieki ir atklājuši..." Nu ja jau it atklājuši, lūdzu - vārdus, uzvārdus, pētijuma nosaukumu u.c. informāciju, kas ļautu pārbaudīt!

1 1 atbildēt
Manliekas ka vairums no mums vismaz reizi līdz 7 gadiem ir neapzināti pamēģinājis alkaholu. Kad vecāki samaisa sņabelītu un sulu. emotion
0 0 atbildēt
Jām atkal kādam te nav miera un grib visu vainu uz alko noliktemotion ja jau šitā tu te rsksti, tad arī ēst ir kaitīgi - jo tak ēdienos ir E un vis kas cits. Un arī elpot kaitīgi - jo tak gaisa piesārņojums ir un vēl viskautkas. Strādāt arī tad ir kaitīgi jo var sastiept muguru utt...Tākā nedi*s te tukšus salmusemotion Ja MĀK lietot alkaholu, tad 1 glāzi vīna, piemēram dienā pat ir veselīgi izdzert...tā kā tā...emotion
0 0 atbildēt

Mani ar šad tad uzkāpj uz plosta.Pārsvarā dēļ jautrības, māte 30 gadus nedzēra, tad iesāka.Tēvs dzer kopš 5 gadu vecuma..Faktiski, tas tā.. vienalga.Dzēris neesmu, netaisos!?Neredzu iemeslu sev bojāt jaunību, tālāk jau arī vecumu 30-50 gadiem un protams arī savas pensijas dienas nepavadīšu atskurbtuvē/-s vai velns sazin kur vēl.emotion

0 0 atbildēt

Tapec atcerieties, jo vairaak saaliitas siljkes eedisiet, jo vairak smadzenju nakosha rita izchurasiet.

1 1 atbildēt

ehh iekampshu veel kaadu aleenu

0 0 atbildēt

AlkOhols, nevis alkAhols

0 0 atbildēt

apskaties kad viņš ir ievietots ! visi pārējie šāda veida raksti, kuru pamatā ir ņemta tieši šī teorija, parādījās vēlāk :)

25. aug 2013 01:16 pati personīgi to tulkoju, šeit tas parādījās pirmo reizi: https://www.graudiem.lb/kristine.liepina/blog/?p=10543595

radās pateicoties vienam jaunietim, kurš lūdza, lai patulkoju viņam šo filmu:

https://www.draugiem.lb/kristine.liepina/gallery/#/gallery/?pid=322611187

Un apmelot ziniet - NAV SMUKI !!!

0 0 atbildēt
Tiešam izklausies pec macitaja. Esmu smeķetas un diemžel zinu kas ir atkariba. Alkans nav ne tuvu tam. Ja pratu dievs nav devis,tad nevaig to novelt uz alkānu. Zinu ko saku,teikšu deļ radu būšanas.Pats varu mierigi nedeļu noraut,nelepojos,bet varu ar mēnešiem nedzert. Takā,paldies par info,bet rakst ir huiņa. Doma laba,izpildījums dirsā.
1 1 atbildēt

Vienreiz pamēģināju, apvēmos, un vairs nedzeru. Nesaprotu kāda jēga. Muļķības var darīt arī nepielejoties.emotion

 

Un paskatoties uz mūsdienu jauniešiem, kuri katru piektdienu piedzeras tā, ka pohas lāpa vēl piektdien... Man žēl viņuemotion

0 0 atbildēt

Es iesāku smēķēt marihuānu un ātri vien pārstāju smēķēt cigaretes un lietot alkoholu.No malas tagad skatos uz visiem nodzertajiem cilvēkiem kuri ik pēc vārda lamājas un nošpļaujas.

0 0 atbildēt

Lūdzu pievienojiet atsauci uz pētījumu, ja tādu atstāstat vai citējat. Visādi citādi - vienīgā patiesība no šī raksta ir tā, ka alkohols nedara labu organismam. Skaidrojumi par fizioloģiskajiem procesiem ir pilnīgi un galīgi garām.

0 0 atbildēt

protams + jo nēsi stulbs

0 0 atbildēt

nu neuzskatu ka alkahola nelietošana VISPĀR ir tik ļoti nepieciešama jo piemēram ja pie puzdienām 1 reizi nēnesī izdzer alus krūzi nedomāju ka iesi boja ar kādu aknu nieru vai sirds slimību un šaubos ka arī stulbaks paliski

0 0 atbildēt

Nevajag tik Cirst, glaaze viina vai alus diena ir pat veseligi!!

1 1 atbildēt

nju ja ta tas ir

0 0 atbildēt
Mēs visi mirsim. Darat, ko jūs gribat, kāds vairāk uzdzīvo. Cits visu dzīvi tā pa trulo, ja var teikt. Un beigās tāpat dzīves cikls būs beidzies.
0 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »