local-stats-pixel fb-conv-api

Sistēmiskā-vektoru psiholoģija (2) - redzes vektors0

Redzes vektors

Praktiskā psiholoģija laimīgākai dzīvei ... ikvienam !

Skaistums izglābs pasauli!

No acīm prom, no sirds ārā.

Bailēm lielas acis.

Skaits 5%

Prototips – kultūras radīšana – cilvēka dzīvības vērtības paaugstināšana: atsevišķa indivīda un sabiedrības kopumā, ieskaitot cilvēci atsevišķi un kopumā.

Loma sugā:

Miera laikos - mātīte audzinātaja.

Kara laikā - dienas cilts apsargs.

(katram vektoram ir sava, tikai viņam raksturīga loma sugā, ko tikai viņš ar savām psihiskajām īpašībām ir spējīgs nodrošināt sugas izdzīvošanai un saglabāšanai.)*

Vispārīgais raksturojums

1.Komforta krāsa – zaļa.

2.Komforta ģeometrija – aplis.

3.Novietojums kvartelī – ārējā kvarteļa INFORMĀCIJAS daļa, spilgts ekstraverts.

4.Intelekta tips – tēlains.

Psihiskās īpatnības

Zigmunds Freids savos darbos par „histērisku personību”, pats to nezinot , aprakstīja stresā esoša redzes vektora īpašības. Kā ārsts – psihiatrs, Freids balstījās uz pataloģisku stāvokļu novērojumiem, tapēc viņa aprakstos netika pieminēti vesela redzes vektora īpašnieks. Šodien Sistēmiskā-Vektoru psiholoģija pirmo reizi ir noteikusi pilnu šī tipa cilvēku rakstura īpašību spektru, ieskaitot NORMU.

Pirmatnējā ciltī indivīds ar redzes vektoru pildīja dienas apsarga lomu. Īpašā redzes sensoru jūtība deva tam iespēju labāk, nekā visiem citiem, pamanīt vismazākās apkārtējās vides izmaiņas – neviens, izņemot viņu nevar ieraudzīt koku ēnās paslēpušos plankumaino leopardu.

Redzes cilvēks ir ļoti acīgs, pamana mazākās izmaiņas, nekas netiek apslēpts no viņa vērīgā skatiena. Neskaitot krāsas, redzes cilvēks arī apzināti diferencē smaržas/ smakas – gūstot baudu no patīkamām smaržām, tas ar lielāko prieku lieto dārgas smaržas un parfimēriju. Tik pat jūtīgs tas ir arī uz nepatīkamām smakām.

Redzes cilvēkam piemīt vislabākās spējas apmācīt: tā kā tieši acis mums sniedz 99% informācijas, redzes vektorā ir ielikts milzīgs tēlainās domāšanas intelekta potenciāls.

Neskaitot asu redzi, redzes cilvēkam piemīt vēl viena īpašība savas lomas - sugā, pildīšanai – tā ir augsta emocionālā amplitūda. Lai zibenīgi brīdinātu savu cilti par briesmām, redzes cilvēkam ir jāizjūt liels izbīlis. Visa cilts momentāni uztver redzes cilvēka izdalītos baiļu feromonus un laicīgi izglābjas.



9 2 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000