local-stats-pixel fb-conv-api

9. maijs. True story132

763 13

Nekad nebiju domājusi, ka par šo tēmu kādreiz spokos taisīšu rakstu. Taču šodien pieredzētā iespaidā tomēr uztaisīšu gan. Nevēlos kurināt naidu vai kā citādi provocēt asu diskusiju karus, tikai vēlos, lai caur šo stāstu arī Jūs aizdomājaties. Kopumā parasti mana attieksme pret krievu tautu kā tādu ir neitrāla, tādi pati kā pret visām citām tautām. Tomēr šīs dienas notikumi liek padomāt, cik patiesa ir Latvijas krievu nostādne (ir izņēmumi, kas tā nedomā, protams), ka viņi ir tie baltie un pūkainie, savukārt latvieši, maitas, redz viņus diskriminē un ko tik vēl sliktu viņiem dara (protams, tas ir pārspīlējums, bet sava taisnība tajā ir).Vēstures notikumos gan neiedziļināšos, jo tā ir pagātne un jācenšas dzīvot tālāk.

763 13 132 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 132

0/2000
Es nekad atkartošu nekad neuzskatīšu 9.maiju kā svētku dienu jo redz krievs mūsu sirmajiem leģionāriem drikst pa muti sist un spļaut virsū? Lai viņi nekunkst ja kkas nepatīk lai brauc atpakaļ uz savu Krieviju!
1 0 atbildēt

Nez, mani nekad neviens tāpat vien parkā sēžot nesāk lamāt rupjiem vārdiem, autobusā neviens neskatījās ar šķību aci kad runāju latviski (un tas viss arī notikumu epicentrā). Latvieši ir pārāk viegli uzkurināma publika tāpēc arī masu mēdiji spiež uz 9. maija pasākuma publicēšanu, lai tik letiņi vārītos.

"Nevēlos kurināt naidu vai kā citādi provocēt asu diskusiju karus, tikai vēlos, lai caur šo stāstu arī Jūs aizdomājaties."  Gribi vai negribi, bet tāpat kurini to naidu, jo raksts nav gluži neitrāls.

Ja jau runā, kas nepatīk- tad man nepatīk mašīnas, kas apkārušās ar Krievijas karogiem.

1 0 atbildēt

Lasu komentārus un smējos par jums... Jūs visi nodiršat krievus, ka viņi slikti utt... a tagad padomajat par vienu lietu... nabūtu tie "sudainie krievi" karojuši ar nacistisku vāciju, kas tagad būtu? Tieši nekas, nebūtu ne brīvās Latvijas, nekas, varētu visi vergot par labu vāciešiem... Jā krievi arī nav no tiem labākajiem piekrītu, bet aizdomajaties par to faktu!!!

2 1 atbildēt

Šāda veida raksti pietrūkst Spokos. Nerunāju konkrēti par krievvalodīgajiem vai 9. maiju.

1 0 atbildēt

Kaads vareetu atrast veidu kaa to seergu dabuut no Latvijas aaraa...

1 0 atbildēt

Plinti rokās un tik krievu medībās! :) Ir labs teiciens - Tas kurš maizīti par hļebu sauc,lai no Latvijas ārā bruc! emotion

1 0 atbildēt
Spokos ir 5 krievi. Kauns,ka ir tada ru versija :(
1 0 atbildēt

Autor, zelta vārdi "(..) jo tā ir pagātne un jācenšas dzīvot tālāk." .. pats vienmēr to apgalvoju...

1 0 atbildēt

Muzejā Pulvertornī ir no krievu valodas varas laikiem saglabājies kauna dēlis ar uzrakstu "Es šodien runāju latviski". Ja nesargāsim savu valodu, tad ļoti iespējams, ka nonāksim atkal tuvu tam.

1 0 atbildēt

iesaku krievu valodas boikotu (un ticiet man, viņi visi, ja vajag, runā latviski) 

1 0 atbildēt

Viena valsts, bet katram savs brivibas piemineklis emotion

1 0 atbildēt

Man itkā būtu pofig uz to 9. maiju, bet šogad visu dienu nebija siltais ūdens emotion Tāpēc fuck to 9. maiju!

1 0 atbildēt

Lielākās daļa krievu argumentācijas ir balstīta uz vēsturi, bet tur jau tā lieta, ka tā ir pagātne. Manuprāt, tie (it īpaši vecāka gadagājuma cilvēki) nespēj vēljoprojām pieņemt to faktu, ka vairs nepastāv PSRS. Nav "kartības," kas bija maskavas diktāta veidolā. Vidējais PSRS (LPSR iemītnieks) cilvēks bija pieradis saņemt instrukcijas, ko darīt, pieradis pie vienkāršības un šaurām perspektīvām, kas padarīja dzīvi ļoti vienkāršu, ko varētu pārfrāzēt vārdā "Kārtība" (PSRS cilvēkam)  -  ierasta rutīna, vienkārša sistēma (darbs visur, strādā - saņem valsts noteiktu algu bez šaubām. Zeme valstij - vajag, iedos. Viss centrēts valstī, nav jādomā pārāk plaši, kas kapitālistiskajā sistēmā var radīt grūtības EX-PSRS cilvēkam lai adaptētos).  Krieviem (vispār vidējam PSRS cilvēkam, lai no kurienes tas arī būtu izlīdis) ir ļoti īpanēja mentalitāte, kas ļoti konfliktē ar vidējā latvieša metalitāti (Esam reali, pašiem mums arī savā tautiskumā ir pretīgi pleķi). Būtu mums te Zviedri, Norvēģi (vispār, ziemeļnieki, atskaitot, protams EX-PSRS), dzīvē mēs tādus izgājienus neredzētu. Būtu officiāls lūgums valsts prezidentam par lūgumu svinēt savus svētkus pēc petīcijas savākšanas, kas notiktu mierīgi, noslēgtā vidē.

Nebūtu es noguris, piepļūtītu te romānu.

1 0 atbildēt

man neviens neuzdrošinās urliski atbildēt !

labs raksts! emotion

1 0 atbildēt

Krievi... Tiem interesē tikai kautko iedzert un patraucēt mieru.

3 3 atbildēt

Atceros vienu gadu gāju pa Rīgas centru, kad pēkšņi no līkuma izbrauca automašīna ar skaļu krievu mūziku un vēl pa visiem iespējamiem logiem plīvoja Krievijas karogi. Viens pat bija izlīdis caur jumta lūku un plivināja lielu Krievijas karogu, šoferis signalizēja nepārtraukti!

0 0 atbildēt

nezinu kāpēc, man man šis raksts škiet nedaudz pārspīlēts. Varbūt tāpēc, ka neredzu krievus vietā, kur dzīvoju...

0 0 atbildēt

man rīgā arī ir piedraudēts ar fizisku izrēķināšanos un mana auto iznīciināšanu un utt, tikai tapēc ka pietiekoši labi nezināju krievu valodu un sāku runāt latviski.

0 0 atbildēt

Un šādi varonīgi komentāri turpināsies gadiem, jo neviens neko nedara lietas labā, latvieši nav spējīgi uz milzīgiem streikiem vai kaut ko tamlīdzīgu. (Pats esmu latvietis)

1 1 atbildēt

OK, ka nerunaa latviski es veel varu paciest, laigan man tas loti riebjaas... Kaapeec man riebjaas krievi ir fakts ka vini svink Latvijas okopeesanu! Trakaakais ir tas ka vini tiesaam domaa ka vini dariija kautko labu prieks latviesiem ... vini nekad nemainiisies, un mums ir jaacer ka naakamaas krievu paaudzes sapratiis ko svineet un ko nee!

1 1 atbildēt
« 1  2  3  4 »