local-stats-pixel fb-conv-api

9. maijs. True story132

763 13

Nekad nebiju domājusi, ka par šo tēmu kādreiz spokos taisīšu rakstu. Taču šodien pieredzētā iespaidā tomēr uztaisīšu gan. Nevēlos kurināt naidu vai kā citādi provocēt asu diskusiju karus, tikai vēlos, lai caur šo stāstu arī Jūs aizdomājaties. Kopumā parasti mana attieksme pret krievu tautu kā tādu ir neitrāla, tādi pati kā pret visām citām tautām. Tomēr šīs dienas notikumi liek padomāt, cik patiesa ir Latvijas krievu nostādne (ir izņēmumi, kas tā nedomā, protams), ka viņi ir tie baltie un pūkainie, savukārt latvieši, maitas, redz viņus diskriminē un ko tik vēl sliktu viņiem dara (protams, tas ir pārspīlējums, bet sava taisnība tajā ir).Vēstures notikumos gan neiedziļināšos, jo tā ir pagātne un jācenšas dzīvot tālāk.

763 13 132 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 132

0/2000

Parakstieties manabalss lv par uzvaras pieminekļa nojaukšanu un īstā uzvaras parka atjaunošanu. Tas būtu ļoti jauki. 

8 1 atbildēt

gandrīz visi Krievi kas ir + - sakarīgi nemaz nedodās uz šiem svētkiem un protams ir tie normālie kas dodās paklausīties mūziku un nolikt ziedus nevis meklēt nepatikšanas dzert ārdīties un nicināt Latviju man pret Krieviem nekas nav un man ir ļoti daudz draugi kuri runā krieviski neko sliktu nevaru teikt un maniem draugiem patīk gan Latvieši un arī valsti kurā viņi dzīvo viņi ciena

6 0 atbildēt

Jā un tad pēc tam katrā ziņu portālā būs Latvieši kārtējo reizi diskriminē minoritātes!!!

5 0 atbildēt

Pirms nebiju noskatījusies filmu "Padomju stāsts" (http://www.youtube.com/watch?v=Ir82CGfsmKQ), es uz visu šo pasākumu nesaprotoši skatījos ar milzīgu naidu un riebumu, taču pēc filmas noskatīšanās savā ziņā saprotu, kādēļ viss tas balagāns pie tā okupantu falla tur notiek (tiesa gan naids un riebums nekur nav pazudis) - tās ir "jaunā cilvēka" paliekas, kam pat nav nekāda diža sakara tieši ar krieviem, un tieši šis kontingents, kuru kārtīgam latvietim būtu jāienīst un jānicina līdz sirds dziļumam, ir vistiešākās Padomju Savienības padibenes.

Tiesa gan, mazliet gan jūs, rīdziniekus, neizprotu - kādēļ gan tie krievi te, Rīgā, atļaujās visādas šitādas izdarības? Katrā ziņā vismaz es ikdienā regulāri piekopju krievu valodas boikotu (un ticiet man, viņi visi, ja vajag, runā latviski) un labprāt vēlreiz nobalsotu tādās iniciatīvās kā šī http://manabalss.lv/rigas-ista-uzvaras-laukuma-atjaunosana

Un mums latviešiem nav absolūti nekā svinama šajā dienā, tāpēc nevajag ļaut kāpt sev uz galvas!

5 0 atbildēt

Gribeju kaut ko uzrakstit, bet tur jau neko nevar nezinamu pateikt.

4 0 atbildēt

Krievs lielākoties jau ir lādzīgs cilvēks. Uz uzvaras pieminekli dodas tikai tie, kam patīk meklēt kašķi. Pārējie jau mierīgi un kulturāli cilvēki! :)

6 2 atbildēt

Man bija gadījums, kad viens krievu vīrietis man pārmeta, ka es runāju latviski un piedraudēja, lai es vēl tikai parunāju. Tas ir normāli? Manuprāt, visus vajag izsūtīt uz viņu mīļo Krievzemi, ja reiz viņiem šeit tik slikti.

4 0 atbildēt

Pēc šī raksta es vienkārši sapratu, ka tu pasūdzējies par to ka cilvēki uz tevi slikti, dusmīgi paskatījās... Tu pieļāvi domu ka uz tevi cilvēki  uz tevis var dusmīgi paskatīties ne tikai dēļ tā ka tu runāji latviski, bet varbūt tu nedevi tantiņai trolebusā vietu, cilvēkiem nebija garīgā vai tu viņus iztraucēji?

Bet sūdzaties un nīstat - tas tak latviešu tautas lielākais gods...

4 1 atbildēt

Kam smadzeņu nav tam arī nebūs, neskatoties vai latvietis vai krievs. Izglītoti krievi nebaidās runāt latviski un izglītots latvietis nekrīt panikā par to, ka cilvēks nerunā latviski. Varbūt vienreiz pietiks plēsties? Sāk jau pamazām apnikt. Protams tas, ka nodzīvo visu mūžu valsti un neimācies valdodu ir diezgan nožēlojami.

3 0 atbildēt

Es nevēlos teikt, ka man ir kaut kas pret krieviem Latvijā - pats pazīstu dažus, kas ir izteikti inteliģenti, saprot, ko drīkst un nedrīkst darīt Latvijā utt.

Šis nav aicinājums jums kaut ko darīt - es vienkārši redzēju šo adresi un dažiem latviešiem šī ideja varētu būt visai tīkama.

http://manabalss.lv/rigas-ista-uzvaras-laukuma-atjaunosana/show?mode=all&type=top

3 0 atbildēt

Mans vidoklis ir tads ka Protams ka Krievu valodniekiem vajazetu macet Lat.val jo dzivo seit.! Bet es domaju ka sos svetkus kaut +/- Butu jasvin jo tur ari karoja latviesi,un mazums kas butu ja Vacija uzvaretu :D bet neko jau nevar mainit un mazums varbut ja butu savadam mes vispar nepiedzimtu...:)

3 1 atbildēt

Pēdējais teikums - Pirms sūdzēšanās par to, ka otrs ir slikts, vajag padomāt, ko pats viņam esi nodarījis (šis padoms abiem - gan krieviem, gan arī latviešiem), tad jau vajadzēja rakstu arī http://ruspoki.tvnet.lv/ ielikt.

2 0 atbildēt

Ko lai saka, vairāk jau tie feikie veterāni uzdarbojas un augumā brauc visiem. Mani vecvecāki  piedalījās karā, omei tad bij 14. Tādejādi es, esot maza, pazinu daudzus večukus, arī krievvalodīgos, kuri reāli bij dienējuši un kuru attieksmi nevar salīdzināt ar tagad pastāvošo. Turklāt gandrīz visi jau ir taisaulē. Bet kad uz ielas, man uzbrauca augumā kkāds vecis(sadzēries tā pa riktīgo), kuram bij ap 60(pats to bij mutiski apstiprinājis), un šis bij sācis ņurdēt kko par to, ka ir veterāns, ka jaunatne neko nejēdz, un esot izrāpojis visus brikšņus ar automātu pār plecu, atļāvos aizrādīt, ka tai laikā viņa vecākiem, kad risinājās karadarbība, šamais pat vēl neesot plānos bijis. Saprotu, ka rīkojos rupji un nopelnīju kaudzi greizu skatienu no tantuku puses, kuras tusējās pieturā, bet nevarēju neklusēt, dzirdot šitādus izgājienus no alkānveidīgā meļa puses. Večukam laikam ar matemātiku kkas nebij kārtībā.

5 3 atbildēt

Tā tik viņi saka, ka svin kaut ko tur, bet patiesībā svinēja Eiropas dienu :D:D:D

2 0 atbildēt

Ka man tie krievi ir apnikuši mes Latvija makam daudzi krievu valodubet vini Latvija nemaz nezin Latviešu valodu.Un pats smiekligakais ir tas kad tu stidies ar kadu krievu un sarunas beigas psakai nu labi tad brauc uz krieviju!Vins uzreiz saka a aa a un apklust.

2 0 atbildēt

Kas neiztur krievu spiedienu, brauc uz citu zemi, tā arī es izdarīju. (joks protams)

2 0 atbildēt

Jums meitiņ ir taisnība,es padomju laikos komandējumos apceļoju visu plašo kr;ievzemi,un paši krievijas krievi jau tad teica,ka Latvijā krievu nav,tie ir kosmopoliti,jo īsts krievs savu dzimteni nepamet,to nesaku es ,to teica ļoti daudzās vietās kur nācās uzturēties.  

2 0 atbildēt

Viena valsts, bet katram savs brivibas piemineklis emotion

1 0 atbildēt

Man itkā būtu pofig uz to 9. maiju, bet šogad visu dienu nebija siltais ūdens emotion Tāpēc fuck to 9. maiju!

1 0 atbildēt

Lielākās daļa krievu argumentācijas ir balstīta uz vēsturi, bet tur jau tā lieta, ka tā ir pagātne. Manuprāt, tie (it īpaši vecāka gadagājuma cilvēki) nespēj vēljoprojām pieņemt to faktu, ka vairs nepastāv PSRS. Nav "kartības," kas bija maskavas diktāta veidolā. Vidējais PSRS (LPSR iemītnieks) cilvēks bija pieradis saņemt instrukcijas, ko darīt, pieradis pie vienkāršības un šaurām perspektīvām, kas padarīja dzīvi ļoti vienkāršu, ko varētu pārfrāzēt vārdā "Kārtība" (PSRS cilvēkam)  -  ierasta rutīna, vienkārša sistēma (darbs visur, strādā - saņem valsts noteiktu algu bez šaubām. Zeme valstij - vajag, iedos. Viss centrēts valstī, nav jādomā pārāk plaši, kas kapitālistiskajā sistēmā var radīt grūtības EX-PSRS cilvēkam lai adaptētos).  Krieviem (vispār vidējam PSRS cilvēkam, lai no kurienes tas arī būtu izlīdis) ir ļoti īpanēja mentalitāte, kas ļoti konfliktē ar vidējā latvieša metalitāti (Esam reali, pašiem mums arī savā tautiskumā ir pretīgi pleķi). Būtu mums te Zviedri, Norvēģi (vispār, ziemeļnieki, atskaitot, protams EX-PSRS), dzīvē mēs tādus izgājienus neredzētu. Būtu officiāls lūgums valsts prezidentam par lūgumu svinēt savus svētkus pēc petīcijas savākšanas, kas notiktu mierīgi, noslēgtā vidē.

Nebūtu es noguris, piepļūtītu te romānu.

1 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »