local-stats-pixel fb-conv-api

Kā ir būt sievietei?101

1118 10

Raksts būs par sieviešu uzvedību un garastāvokļa svārstībām hormonu svārstību ietekmē. Par eksperimentu nevarētu nosaukt, jo tas nav tāds vienreizējs pasākums, bet es piefiksēju, kas ar mani notiek.

Sākšu ar to, ka esmu sieviete, un es gribot negribot esmu piefiksējusi, ka visi joki par sieviešu neparedzamību un līdzību ar bitēm šajā ziņā ir balta patiesība. Protams, pamatskolā visiem anatomijā stāsta par to, kā sievietes organismā notiek hormonu svārstības, kā rezultātā vispār spēj funkcionēt reproduktīvā sistēma, bet es tikai tagad sāku piefiksēt, kas tā ir par totālu cūcību būt sievietei. Tas ir vienkārši neciešami.

Vienu dienu viss ir kārtībā, nākamā pamosties un zini, ka šodien būsi pēdējā kuce, jo kaut kas nezin kādēļ galvā liek uzvesties kā pēdējai maitai, citā dienā pamosties un gribas raudāt par katru +/- sentimentālu sīkumu, citā vienkārši nošaujiet, kā gribās seksu. Un tad atkal vienu dienu pamosties un ir nospļauties par visu un visiem. Sīkums tas būtu tikai tad, ja to varētu kaut kā kontrolēt, bet ne sūda nevar, var tikai pievaldīt mēli, lai nepamatoti neuzdirstu cilvēkiem un visādas citas muļķības nesastrādātu.

Mans mērķis, šo rakstu taisot, ir parādīt, ka sievietes nav vienkārši stulbas un kašķīgas būtnes, kam baigi patīk piekasīties visādiem sīkumiem, "nedot" un visādi citādi čakarēt smadzenes vīriešiem un arī citām sievietēm. Sieviešu uzvedību vāji kontrolējamā veidā ietekmē hormoni, kuri ir pirmkārt dažādi ķīmsiki elementi ķermenī, otrkārt, pastāvīgi maina savu koncentrāciju un līdz ar to iedarbību uz organismu. Tā ka - nevajag ņemt galvā savas otrās pusītes, ja zini, kura cikla nedēļa viņai ir. Tikai saprast, kāpēc tas tā ir. (Visām tas nav tik izteikti varbūt jūtams, bet zināmas pazīmes parasti stabilā ciklā izpaužas.)

PIE LIETAS

Pastāstīšu, kādas "fantasiskas" lietas notiek ar mani katru mēnesi katrā no cikla posmiem. (Pāris pirmajos attēlos redzamas hormonu svārstību līknes.) Došu katram posmam arī manuprāt iederīgu nosaukumu.

Gadu gaitā hormonu svārstības mainās, bet te aprakstīts visauglīgākais vecums.

Labāk vienkārši būt vīrietim. Tas tiešām ir vienkāršāk.

1118 10 101 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 101

0/2000

baigi labs un skaidrojoš raksts. :) būs daudz vieglāk dzīvot ar meitenēm tagad. :D

3 0 atbildēt

Paldies, jauks raksts, man arii kaa puisim bija interesanti + tev :)

3 0 atbildēt

+ par uzdrīkstēšanos.

3 0 atbildēt

true, true. unn labs raxts. plus no manis.(:

3 0 atbildēt

šo lasot es nopriecājos,ka man ir tā laime būt čalim. Harmonisks noskaņojums krietni biežāk, galva sāp tikai  jaukas pavakarēšanas rezultātā. Un kā izrādās,tad Māte Daba vairāk atbalsta puišus!

3 0 atbildēt

Labi, es teikšu no sava viedokļa. Nekad neesmu pamanījusi, ka atkarībā no kautkāda tur cikla man mainītos garīgais. Bet nu šito vismaz kādreiz var izmantot par aizbildinājumu. ;D

2 0 atbildēt

labi kad riit no riita buushu beidzis lasiit un neaiziešu uz skolu tu buusi vainiigs par bastotajām stundāmemotion

2 0 atbildēt

Es esmu vīrietis un varu teikt, ka gan vīriešiem, gan sievietēm ir atšķirīgi individuāļi. :) (hint hint) ;)

Tu esi spējīga stāvēt savam ķermenim pāri, starp citu mana draudzene arī , bet gluži vienkārši tāpēc, ka Tevī nenotiek tas, kas raksta autorē - ne fiziski, ne mentāli. Un nav runa tikai par rakstura un gara stingrību! Mana bijusī bija tiesnese, ļoti stipra un disciplinēta, taču vienalga nespēja tikt galā ar saviem dabiskajiem procesiem tā, kā mana tagadējā, kaut gan raksturā mana esošā ir daudz ...maigāka. :)

Doma tāda - jūs visas esat apbrīnojamas un brīnišķas radības! Un katra tik ļoti atšķirīga... :) ;) Novēlu, lai ikvienai līdzās būtu saprotošs vīrietis, kā arī ... lai sievietes reizēm nepārspīlētu un neveidotu drāmu tur, kur tās patiesībā nav! :)

4 2 atbildēt

emotion 

2 0 atbildēt

raksts tiešām interesants, bet nu tāpat uzskatu, ka sievietes, kā vienmēr, meklē attaisnojumu saviem izgājieniem emotion jāpārbauda pa dienām, tad varēs komentēt emotion

2 0 atbildēt

Ehh..viss ko autore raksta, viss tiesi tapat man..tajad dienas esmu loti *cionala, reizem aatri dusmojos par to ka es dusmojos ;DD

es veel brinos, ka puisis spej mani paciest, jo jau pieradis pie taa ;) bet nu neko dariit, ka mums meiteneem taa ir..un  kontroleet  kermeni es nespeeju..vnk dusmojos, dusmojos, raudu un taa ;/ ehh ;DD

2 0 atbildēt

Atceros to bildi, kur vīrieteim pretīm bija 1 lampiņa un 2 slēdži, bet sievietei 500 slēdži 80 sviras un 200 lampiņas...

2 0 atbildēt

man tieši tā ir kā aprakstīts :D ienīstu tās armijas dienas.Vieglāk tiešām būt par vīrieti :D

1 0 atbildēt

Man šobrīd ir tas periods, kad gribās nosist visu un ikvienu. Izlasot šo rakstu- kā es smējos! Tas pat uzlaboja garastāvokli.

1 0 atbildēt

* Sieviete ir auglīga tikai 48h menēsī 

*Arī vīrišiem ir hormoni un hromonālās svārstības

Manu dzīvi nekontrolē hormoni, man nev nekādi kuces posmi, vai arī PMS, arī cikla pirmās dienas nav grūtas, tāpēc es to visu nesaprotu, man tas liekas pilnīgi nereāli, ka tā var būt, arī draudzenes neko tādu nav stāstījušas. Varbūt tu vēl esi ļoti jauna un tie visi procesi nav stabilizējušies? Esmu lasījusi, ka hormonālā kontracepcija var daudz ko mainīt tā, lai hormonu svārstības nebūtu jūtamas.

1 0 atbildēt

Tā mums tas notiek - raksts lielisksemotion emotion

1 0 atbildēt

 

Fayl, tagad man ir nošauj mani posms, un sāku raudāt lasot šito :(

+

1 0 atbildēt

Vienmēr ir bijis žēl tās,kurām ir tās sāpes mēnešreižu laikā,man pilnīgi nekādu sāpju nav bijis,tikai mazliet paaugstinās temperatūra un *cionālais emotion

1 0 atbildēt

žēl meitenes, ka jums tik sasodīti gruti dzīvot... palasiju  dažus pēdejos komentus un gribas nopaijāt un pamiļot, kad grūti ir.

ps kad grutniecība iestajas sieviete visu sito neizjūt? man bija darba kolēga, kas negribeja stastīt par grūtniecību pārvaldei un visu laiku dzīvot traucēja ar to, tātad ir arī briesmīgi, kad grūtniecība laikam, arī visas "bitch" dienas, jo tada sajūta bija ka man šo pašam gribas nošaut lai atbrīvotos no "bitch" perioda darba vietā

1 0 atbildēt

Katra sieviete ir savādāka. Vienai hormoni nostrādā mazāk spēcīgi, tāpēc viņai sanāk sevi kontrolēt, citai hormoni tā nospēlējas, ka viņa saprot, ko ir izdarījusi vai pateikusi tikai pēc tam.

1 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »