local-stats-pixel fb-conv-api

Kas var būt stulbāks par šo?72

343 25

???????????????????????????????

Kas var būt stulbāks par šo?

Kas var būt labāks par šo? 6. decembrī

Šodien noskatījos LatvijasTV1 Mārtiņa Rītiņa raidījumu par pelmeņiem.

Manī izraisīja sašutumu pirkto pelmeņu klaja iemešana miskastē. Pelmeņu, kurus lieto mūsu iedzīvotāju lielākā-trūcīgākā daļa, arī studenti tos iecienījuši. Pati neesmu pelmeņu fane, bet nenoniecinu tos tādā veidā. Es saprotu, ka metam ārā tos produktus, kam beidzies derīguma termiņš vai tie ir redzami bojāti.

Te neko tādu pelmeņiem nekonstatēja, pat nemēģināja to darīt.

Neviens nevienam neko ar varu mutē neliek, mēs paši daļēji esam atbildīgi par to, ko domājam, runājam, darām un arī ēdam. Taču pārtikas produktu demonstratīva izmešana miskastē tikai tāpēc, ka nepatīk, ir noziegums. Tik ilgi būs noziegums, kamēr vairums cilvēku nebūs tik bagāti, lai ēstu izmeklētus produktus.

Gribētu pajautāt cik no Jums var atļauties paēst pusdienas pie Mārtina Rītiņa. Varbūt kāds būs pamielojies ar viņa gatavotajām vārnām?

Cik ētiski ir tas, ka to redzam mūsu galvenajā televīzijas kanālā. Ta domāšu tik ilgi, kamēr ziņās dzirdēšu un lasīšu, ka katru gadu pasaulē 45 miljoni cilvēku mirst no bada un uztura nepietiekamības.

343 25 72 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 72

0/2000

Nu Rītiņš to var atļauties. Es arī to dažas dienas mēnesī varu atļauties emotion

1 0 atbildēt
Zin avatarsZin

Atraduši par ko cepties emotion Jūs saprotat, ka viņa restorāns un viņa piekoptā ēdienu pagatavošanas kultūra nav domāta "trūcīgajiem, studentiem bla,bla,bla"? Šādi viņš demosntratīvi parāda, ka veikalos nopērkamie pelmeņi ir attāli radinieki īstiem pelmeņiem un pēc principa ir neēdami pēc viņā "slow food" un dabīgo un labāko izejvielu standarta. un vēl piezīme par atļaušanos ēst vincentā - uz vincentu neiet ēst pusdienas, uz vincentu iet izbaudīt garšas un mākslas savienojumu, ar tām porcijām neviens nekad nejutīsies paēdis...

Tikpat labi tagad varu brēkt uz visiem YOLO SWAGERIEM, kas savus vecos telefonus maina pret jauniem un dārgākiem, bet vecākos lidina ārā vai kaut kur nomet, vai kāds aksesuārs/somiņa/kleita ko vienreiz uzvelk - tā tak ir necieņa, kāds trūcīgais tak to varēja lietot :O

Jebkurā gadījumā piekrītu rītiņam, lielākā daļā veikalos nopērkamie pelmeņi neko vairāk par miskasti nav pelnījuši redzēt, ja nu vienīgi lido pelmeņi un vēl tur kaut kādi bija tādos auduma maisiņos...

2 1 atbildēt
paga par ko raud autors? par to ka Ritins ir normals vecis un iemet razotajiem pa seju ar vinu pelmeniem!? Normali dara viss kartiba ibiem. Tu esi uz miru, ka tiek razoti pelmeni zem katras kritikas? Nu tad velu veiksmi! zidaini!
2 1 atbildēt

Viņš tiešam tos izmeta miskastē!?

Es ar neesmu liela pelmeņu cienītāja, bet man ome mācija neķērnājies ar ēdienu!!!!Kamon Rītiņ?

1 0 atbildēt
aizej tam pederastam stiku izsit
1 0 atbildēt

Tur jau ir mana jautājuma būtība - ēd , ko vari atļauties, bet kāpēc demonstrēt tādu pārākuma apziņu  pret tiem, kas veikala pelmeņus tomēr ēd. Es arī varu ko dārgāku atļauties, bet esmu ēdusi arī veikala pelmeņus un nekas nav noticis.  

1 1 atbildēt

damn right guurl!!!

2 2 atbildēt

Siļķes ikriem nav nekādas vainas.

0 0 atbildēt

Teļš!

0 0 atbildēt

Un ko darīt tiem kam nav tirgus pie pakaļas un pārtikas budžets uz 3 cilvēkiem ir 70 eiriki mēnesī?! Pārvākties zem dienvidu tilta lai tirgus būtu tuvāk?!

0 0 atbildēt

Man gribas zināt sīkāk par tieši tiem kadriem...vispār man pašam gribas redzēt, nevis spriest pēc raksta un bildēm kuras ir pieliktas klāt. Vispārīgi rakstā ir taisnība, un sajūtu naidu no autora, bet te par padiskutēt par attiecīgām bildēm, jo es neredzu faktu, es redzu darbības pusceļā un iespējamus daudzus citus iemeslus...piemēram, kāpēc viņš grieza vaļā pelmeni ? lai pastāstītu par tā uzbūvi ? un tad paņēma un izmeta ? varbūt viņš pārgrieza uz pusēm un ielika krāsnī ?

0 0 atbildēt

Beidz rujības mētāt manos rakstos, neesmu nevienā vārdā kritizējusi Rītiņa gatavotos pelmeņus. Par aizvēršanos - ne mani atvēri, ne aizvērsi - visiem spokos vietas pietiks.

0 0 atbildēt

Nu vidusmāra cilvēks vispār nevar neko atļauties no tā kas ir Vincentā. 

0 0 atbildēt

Te jau vairs nav jautājums tikai par pelmeņiem. No komentāriem uzzināju neticamas lietas .Izrādās, ka tik daudz dažādus produktus regulāri metam ārā. Nebija pat nojausmas, ka tas tiek tik plaši praktizēts. Varbūt labāk būtu bijis  man to nezināt.

Temats, par ko domāt gudrām galvām. Man atbildes nav.  

0 0 atbildēt

Lai rāda  savas receptes, tāpēc nav jāpērk veikala pelmeņus, lai domonstrētu to izmešanu. Laikam citādi nemāk savu preci reklamēt kā ar citu nomelnošanu.

1 1 atbildēt

Es, nesaprotu kāda starpība ko cilvēks dara ar lietām ko pats ir nopircis? Es varu derēt, ka kāda no tavām ikdienas gaitas lietām arī bezpajumtniekam liksies pilnīga izšķērdība kā pārāk liela ūdens tecināšana vai tējas maisiņa izmešana jau uzreiz pēc pirmā lietojuma.

0 0 atbildēt

Kas nu kuram svarīgs.

0 0 atbildēt

Runa ir par pelmeņu mešanu miskastē..Es arī protu pati uztaisīt pelmeņus.

0 0 atbildēt

Var visus raidījumus noskatīt

Kas var būt labāks par šo? 6. decembrī
0 0 atbildēt

Var jau būt, ka raidlaiku pats atmaksā.

0 0 atbildēt
« 1  2  3 »