local-stats-pixel fb-conv-api

Kādēļ puišiem jāsper solis pirmajiem?121

1122 6

Kādēļ gan ir iegājies tā, ka meitene sagaida, lai puisis sper soli pirmais? Lai pirmais izrāda uzmanību, izrāda simpātijas? Kādēļ tik maz meiteņu ir gatavas ko darīt pašas?

Tiešām liela daļa meiteņu uzskata, ka tā ir norma - gaidīt, kad puisis aicinās satikties, vai arī vienkārši izrādīs uzmanību. Tas tiek apspriests meiteņu forumos, tas tiek bieži minēts sadzīves sarunās.

Tā padomājot, stereotipi ir iesakņojušies dziļi. Puisim jācenšas iekarot meitenes sirdi un visu attiecību vai saskarsmes virzību it kā nosaka meitene. Un attiecīgi puisis var tikai censties parādīt sevi pēc iespējas labakā gaismā. Par to, cik liela teikšana meitenēm ir patiesībā, tā ir tēma citam rakstam.

Šajā parunāsim par iesakņojušos uzskatu, ka meitenei ir jāgaida kāda rīcība no puiša.

Varbūt pašā saknē ir tīri cilvēciski instinkti. Evolūcija. Vīriešu kārtas pārstāvis uzņemas rūpes par ģimeni - patvērums, iztika. Kā tas novērojams mūsdienās dzīvnieku pasaulē - tēviņi cīnās lai pierādītu savu pārākumu un dabūtu atbilstošāko mātīti. Protams, ka tagad tiek salīdzināts vīrišķīgums, materiālais statuss, izskats un ģērbšanās stils, bet pamatā tā tomēr ir vecā spēkošanās par savu vietu zem saules.

Nenoliegšu, ka ir meitenes, kas pašas uzņemas iniciatīvu. Un paldies viņām par to. Ne vienmēr tie sakarīgākie puiši ir spējīgi saņemties un pēc tam vēl brīvi sarunāties ar savu simpātiju. Tendence meitenēm uzņemties iniciatīvu aug, bet ļoti lēni. Rezultātā puisis aiziet pie citas un meitene paliek zaudētājos. Vai arī otrādāk.

Tādēļ jautājums:

Meitenes, kādēļ Jūs sagaidāt rīcību no puiša? Kādēļ neesat tiešas? No kā jūs baidāties?

1122 6 121 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 121

0/2000
Labs jautājums! Hmm.. Kāpēc es gaidu, kad vīrietis spers pirmo soli!? Nez, laikam stereotips. Gaidu savu bruņinieku! emotion Nav jau tā, ka es baidos vai nevēlos uzsākt sarunu pirmā, vnk man liekas, ka vīrietim ir jābut tam, kas izvēlas sev līdzgaitnieci, vai tur kkas sanāks vai nesanāks ar viņa izraudzīto, to jau laiks rādīs.. Bet vīrietim jābūt iniciatoram attiecību uzsākšanā un veidošanā. Tas ir mans viedoklis. P.S. papētot statistiku, ilglaicīgākās un laimīgākās attiecības ir tieši tiem pāriem, kur vīrietis ir spēris pirmo soli.
7 2 atbildēt

    Meitenes jau sper soli pirmās jau gadu tūkstošus!!!Ar savu pievilcību,ar to jau vien pietiek lai sāktos "ķēdes reakcija".emotionemotion

4 0 atbildēt

Tīņu problēmas. emotion

4 0 atbildēt

Problēma tāda ka problēmas nav. Tā vienmēr ir bijis un būs, jums šķiet ka tas ir kaut kas jauns??? Pareiz, tgd latvijā dzīvo latvieši kas govi nav dzīvē redzējuši, bet spriež par attiecību modeļiem, nemaz neizprotot ka runā par teoriju, nevis praksi. Dzīvē ir dzīvē, un tas = VISĀDI. Laikam kādai nesanāk pievērst uzmanību savam princim vai arī kādam nesanāk pievērst uzmanību savai princesei. Its just a game.

3 0 atbildēt
Pagaidām es nesperu nekādus soļus, man pat neiet pretī. Atmetu roku tam visam, jo es baidos iekļūt attiecībās...pirmās saistības. Man ir neērti no tà.
3 0 atbildēt
Par mīlestību ir jāsitās...gan vienam, gan otram...
3 0 atbildēt
Ja māki runāt ar meitenēm tad pofig kurš veic pirmo soli emotion
3 0 atbildēt
Man nav bail, ka atraidīs, bet es negribu, lai manas jūtas noniecina, es gribu cieņu. Es cienu citus cilvēkus, ja mani uzrunā, nekad nepasūtu tālāk, atbildu.
3 0 atbildēt

Mēs cenšamies būt skaistas priekš Jums, vīrieši. Vienīgais ko mēs prasam pretī ir prasme to novērtēt. Domājat, ka ļoti ērti staigāt mežģīņu biksītēs? emotion

4 1 atbildēt
Abiem dzimumiem spert pirmo soli ir pilnīgi naturāli, ka es redzu to tagad. Atšķiras tikai metodes. Šķiet instinktīvi pašsaprotami, ka šo darbu uzņemas vīrieši, tomēr nevainīgi mājieni no sieviešu puses arī ir "solis, " tikai citā dzimuma valodā. Tiešums, pašpārliecība un "risks" pret trauslumu, mājieniem un vēlmi sevi pasargāt no "atteikuma". Manuprāt, ieraudzīt dāmu, kas to dara citā "valoda" būtu kā ieraudzīt rejošu kaķi. Vīriešiem ir jābūt daudz uzmanīgākiem ar savas vēlmēm.
2 0 atbildēt
Nu jā, tagad jau daudzi puiši ir tādi, atvainojos, ņuņņas, kas nevar to un nevar šito. Māk tik taisīt selfijus un staigāt apspīlētās biksēs. Atbilde ir pavisam vienkārša-vīrieši ir vīrieši un tāpēc viņiem jāsper pirmais solis. Ja tu to nesaproti, tad tev vēl jāaug. Es kā sieviete varu teikt-es ar tādu memļaku, kurš būtu jāstumda un jābīda, pavisam noteikti netiktos.
5 3 atbildēt

Ar naudu zīmējās un cenšās piesaistīt meiteņu uzmanību tikai tie, kuriem nav nekā cita, ko piedāvāt. 

3 1 atbildēt

tas ir debīli!

3 1 atbildēt
Dažkārt kaitina meiteņu pasivitāte šajā ziņā, bet ko lai dara. Esmu proaktīvs, izrādu iniciatīvu. Pieļauju, ka arī meitene iniciatīvas aspektā ir mācāma. Manuprāt, attiecības jau savā būtībā ir nemitīgs darbs un iniciatīva. Un tam ir jābūt abpusēji.
2 0 atbildēt

Jau sen sapratu ka nav jēgas un ka jāsper pirmais solis,bet klusība vel aizvien ceru ka meitene spers kaut maziņu soli preti..

2 0 atbildēt

Tādēļ ka tikai galīgs memļaks var, nekādā veidā, neizrādīt savas simpātijas un nevienai meitenei nav vajadzīgs memļaks!  emotion    emotion

4 3 atbildēt

es 2gadus gaidiju ka meitene man paradis ka es vinai intreseju un es visu dariju lai vina zina ka patik loti man un ari iemilejos ,bet beigas nebija no labajam jo viss veltigi un aizgaja tik talu ka bija man depresija un griezu venas dzeru un pedejo reizi meiginaju pakarties ..((

1 0 atbildēt

Lai pēctam pasūta meitene emotiontevi uz vienu vietu un saka ka tas nebīj nopietni

1 0 atbildēt

Es nenobijos un pateicu. Mani atraidīja, bet tāpat mēs runājam un viss ir ok. Es esmu viena no drosmīgajām!

0 0 atbildēt

Atrisinājums - NoFap

0 0 atbildēt
« 1  2  3 »