local-stats-pixel fb-conv-api

Izvērtē, vai ubagam dot naudu!143

1306 14

Nav noslēpums, ka Rīga pilna ar ubagiem, kuri sēž gan tuneļos, gan uz ielām un citās vietās, uztaisījuši drūmu seju un ubago naudiņu.

Apskati arī rakstu http://www.spoki.lv/cinas/Nauda-nenovertejamas-fotografijas/493597 un palīdzi uzvarēt titānu cīņās emotion)

1306 14 143 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 143

0/2000

Esmu redzējis kā no G klases merša ar diezgan lielu regularitāti izsēdina vecu tantiņu kas tup vecrīgā starp visām tām bankām :D jauns chalis aiznes viņu bezmaz vai tur, uzstutē viņai ķeblīti un vakarā savāc viņu. Tas viss ir viens liels bizness ;) tapēc nekad neesmu nevienam bomāram un lūdzējiem neko devis. arī cigarešu striļītājiem nē. Ir jau vēl suga Origo bērni, nošmulētas mazgadīgas mauciņas striļī naudu un cīgas, ko tad stiepj saviem drāzējiem skūtiem pidariem, kuri tusē aiz fēniksa origo laukumā :D dažreiz gribas tām sīkajām šļudrām atvēzēties un iegāzt pļauku, jo ar kulaku jau meitenes nesit :D

4 0 atbildēt

Ielu muzikantiem mēdzu šad tad kaut ko iemest - it īpaši ja tunelī ir viens tāds džeks ar saksafonu. Un negribētu piekrist, ka profesionāļi uz ielām nespēlē, daudzi, jo īpaši dažādu mūzikas skolu studenti, tā piepelnās+ trennējas spēlēšanā, vienīgi viņi vairāk sastopami vasārā un ielās, nevis tuneļos. Vēl dažreiz iemetu, ja redzu kādu no tām galīgi, galīgi vecajām tantiņām - vnk žēl paliek iedomājoties nedodievs viņās vietā tur stāvētu mana vecmāmiņa.

4 0 atbildēt

 Vajadzētu aizliegt dot ubagiem naudu.Par naudas došanu ubagiem sods piem, no 5-10 Ls   Ar bomžiem ir jācīnās kā padomju laikos,jāsūta viņi strādāt vai kaut kā tā. 

4 0 atbildēt

Sēdētājiem parasti eju garām, slinkuma pēc nepūlos. Bet apbrīnojami bieži (esmu Liepājnieks un tā te vēl ne reizi nav bijis) Rīgā man prasa naudu, pēc sejas tādi dažādi, bet iebāžu roku kabatā, sataustu kaut ko ne pārāk daudz un priecājos ka mani par svēto sauc :) Par to 'mafijas' kultūru  bomzīšiem gan nezinu, man viņi dzīvi netraucē un vienalga arī par to cik tas godīgi vai negodīgi ir ka viņi neko nedarot un smirdot (kā te viens izteicās), mana un Jūsu dzīve bez šaubām ir skaistāka nekā viņiem, tāpēc lai jau jūtīgās dvēseles iemet viņiem 20kapeikas, so what. ai..                      Starp citu. Tvnetā pirms pāris nedēļām bija intervija ar vienu no ubagiem, viņš jau ādu mēnesi laikam to darīja un pararēli meklēja darbu. Nekādus sutenerus neminēja, par saziedoto summu iedzer kafiju stacijā un apēd bulciņu.. ai. 

ai ai ai. Nezinu kāpēc te par to dūdinieku ieminējās, bet man tas krievu ģitārists ar kopā saaugušajām uzacīm tīk vislabāk ^^ 

4 0 atbildēt

normāli pacani pelna! es gan dodu tikai tantiņām,kuras dzied un tiem, kuri godīgi pienāk klāt un pasaka, ka vajag uzlāpīties, nevis dirš bullshitu, ka bērni jābaro! 

3 0 atbildēt

jā, jā, ir bieži gadījies redzēt, abos tuneļa galos, ka iet garām kāds ap gadiem 30, varbūt 40 savāc to naudiņu...vairākas reizes pat pretī ir devis cigaretes, vai tās plakanīgās vodkas pudelītes..

3 0 atbildēt

kursa biedrenei bija gadijums kad bomzis prasija naudu maizītei, viņa bija iznākusi no veikla un tur bija akcija pēc divus trešais par brīvu, nu tad aiz labas sirds to trešo vilka ārā un deva šim. Ko šis nolamāja viņu par debīlo muļi un pāris trīstāvīgiem krievu vārdiem

3 0 atbildēt

Bet – varu galvot, ka ja kādam no tunelī sēdošiem „bomzīšiem” piedāvāsi maizīti vai ko citu ēdamu, viņš sāks lamāties un labākajā gadījumā tev ar maizi neiemetīs pa seju. Pašam tā ir gadījies, jo labu gribot ubagam devu maizes klaipu.

Šitais gāž no kātiem  emotion
3 0 atbildēt

jām, man paziņa ar teica, ka vienreiz esot gājusi garām ubadzei, šamā teikusi, lai iedod viņai naudu priekš maizītes. a mana paziņa labu gribēdama aizgāja uz veikalu un nopirka pati maizi un iedeva tai ubadzei a tā sāka viņai kliegt virsū un teica, ka viņai nevajagot kkādu smirdīgu maizi, lai naudu dod....

tā kā ubagi mēdz būt visādi...

3 0 atbildēt

Par to dūdotāju - tas, kā viņš spēlē patiesībā ir tīri labi, vienīgais, ko es nesaprotu ir tas, kāpēc visiem tā saucamajiem ielu muzikantiem tā vieta jaunajā tunelī ir tik iecienīta. Tur taču skaņas kvalitāte ir vienkārši drausmīga. Pat augsta līmeņa muzikāls priekšnesums tur izklausītos pēc vienkārši nepanesama trokšņa. Ja paklausās to pašu dūdu džeku kaut kur citur, ureiz var saprast, ka spēlē viņš labi un patiesībā ir talantīgs jaunietis, bet tā tuneļa akustika nosit jebkādu vēlmi iedziļināties spēlētajā, gribās vienkārši ātrāk tikt tam troksnim cauri..

3 0 atbildēt

Es parasti pārdesmit santīmus noziedoju ubagiem - invalīdiem. Nu es vnk nevaru iedomāties, kā šis cilvēks bez kājām var strādāt, lai nopelnītu iztiku. Un invalīdu pabalsti ir tik mazi, ka nepietiek lai varētu par pajumti samaksāt un pārtiku nopirkt. Protams, parasti var daudz maz redzēt vai cilvēks dzer, vai nē, tāpēc ziedoju tiem, no kuriem nenes perigara smaka.

3 0 atbildēt

Vasarā viena tada ubagu babiņa gāja uz vienu vezrīgas sīkumu veikaliņu melnos un dzeltenos pret 20-25 latniekiem mainīt, tā ka ejam ielās diedelēt... un sociālais nodoklis arī nav jāmaksā! Es naudu tikai muzikantiem esmu devis!

3 0 atbildēt

Visi pelna kā māk.. 

lai cik smieklīgi neliktos, bet tas arī ir bizness.. 

3 0 atbildēt

Viņš maksā par to, ka drīkst ubagot vienā no ideālākajām ubagošanas vietām, citādi, ja nemaksās, tad iekaustīs viņu. 

3 0 atbildēt

Pastāstīšu kā man gadijās : Bijām ar draugiem ekskursijā uz Kino un mūs palaida 1 h Vieniem vazāties pa Rīgu. Ieraudzijām Večuku ar sunīšiem un kā mums patīk suņi mēs noziedojām savus 5 Ls. Gājam atpakaļ no Stacijas caur to pašu tuneli bet redzējam kā mūsu večuks naķ ar šnaba pudeli bet Sunīši pat nav dabujuši ēst. Man viss garīgais bija sačakarēts jo tu ar labu sirdi ziedo bet pēc tam to naudu nodzer. Mēs ar draugiem pa 5Ls būtu kautko nopirkuši bet nē noziedojam. Tagadnevienu samtīmu iņiem neziedoju un neziedošu. Cik nožēlojami tas ir kad nodzer to naudu. Bet + tev :)

3 0 atbildēt

Teikā pie maximas bieži vien var redzēt vienu nodzērušos veceni (varbūt skan nežēlīgi, bet savādāk to nenosauksi), kur nenormāli uzbāzīgi didelē naudu un cigaretes katru reizi, kad tuvojos. Teikšu godīgi- ja redzētu, ka tas cilvēks nav nodzēries, bet ir vienkārši bezpajumtnieks, kurš ubago naudiņu pārtikai, tad nu goda vārds nebūtu žēl kaut ko iedot, lai arī pašam ne vienmēr visam pietiek...

3 0 atbildēt

Reizēm, kad eju caur tuneli, tur spēlē saksafonu, ak Dievs, lūk tas ir dievīgi un tādam var kādu naudiņu iedot.

3 0 atbildēt

Man ir gadījies tikai, ka iedodu naudu un tad man vēl "uzbrauc" , ka pa maz esmu iedevusi.

3 0 atbildēt

Vienreiz redzēju, kā bars bija riņķī tantukam, kas pie tuneļa sēdēja tur augšā netālu no Origo ieejas. Un prasīja ko šī te sēžot, laikam bija jauniņā un gribēja to "jumta naudu" izspiest :( Man liekas, ka viens vīrietis iestājās par nabaga tantuku.

3 0 atbildēt
smg avatarssmg

Istenība te ir apslepta lielīšanās ka tev ir draudzene ..... jo ka tev ir draudzene tu pieminēji pārāk bieži :D (protams ja tada ir ) :D 

2 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »