local-stats-pixel fb-conv-api

AKTUĀLI: Enerģijas dzērieni TIKAI pilngadīgajiem.79

256 6

Uzņēmums «Rimi Latvia» no ceturtdienas savos veikalos pārtrauks enerģijas dzērienu tirdzniecību nepilngadīgajiem, teikts uzņēmuma paziņojumā medijiem.

Šāds lēmums pieņemts, atbalstot mediķu viedokli par enerģijas dzērienu negatīvo ietekmi uz jauniešu veselību.

Par aizliegumu nepilngadīgām personām iegādāties enerģijas dzērienus «Rimi» veikalos vēstīs informatīvi plakāti, kas tiks izvietoti pie enerģijas dzērienu tirdzniecības plauktiem un kasu zonā. Savukārt kasieri pirms pārdot šos dzērienus pircējiem, aicinās uzrādīt personu apliecinošus dokumentus, lai pārliecinātos, vai klients sasniedzis pilngadību.

Mediķi jau iepriekš publiski pauduši viedokli, ka enerģijas dzērienu sastāvā ir daudz cukura un vielas, kas rada atkarību. Tie satur tādus stimulatorus kā kofeīns, taurīns, guarana, kuriem pašiem nav enerģētiskās vērtības, bet kas spēcīgi stimulē vielmaiņu un ļoti ātri iztērē organisma krājumus. Strauja rezervju «iztukšošana» var jo īpaši nelabvēlīgi ietekmēt augoša organisma funkcijas. Tāpat lietoti lielos daudzumos vai neatbilstoši, piemēram, slāpju veldzēšanai, enerģijas dzērieni var izraisīt aknu un nieru problēmas kā pieaugušajiem, tā bērniem.

«Enerģijas dzērienu iegāde visbiežāk ir impulsīvs pirkums – jo īpaši jauniešu vidū. Tāpēc jau vairākus gadus «Rimi» veikalos enerģijas dzērieni netiek izvietoti kasu zonā. Tāpat mūsu veikalos esam aizlieguši izvietot reklāmas un citu informāciju, kas mudinātu pirkumu grozā likt tieši enerģijas dzērienus. Tā rezultātā ik gadu vidēji par 3 līdz 9% samazinās arī pircēju pieprasījums pēc tiem. Ceram, ka mūsu iniciatīva un pilnīgs tirdzniecības aizliegums nepilngadīgajiem vēl vairāk mazinās enerģijas dzērienu izplatību jauniešu vidū,» stāsta «Rimi Latvia» valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais.

Mediķi atgādina, ka enerģijas dzērienus nedrīkst lietot grūtnieces, māmiņas, kuras baro mazuļus ar krūti, bērni līdz 12 gadu vecumam, cukura diabēta un sirds un asinsvadu slimību pacienti, kā arī cilvēki ar lieko svaru. Tāpat arī tie, kas lieto medikamentus, kuru darbību pastiprina vai nomāc kofeīns.

256 6 79 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 79

0/2000

priekš manis tie enerģijas dzērieni ir miegazāles tāpēc es tos sūdus nedzeru

0 0 atbildēt
Mums viens no manas klases dalīja skolas tusiņā vienam pat slikti palika. Un skolotāja viņu nolamāja tā ir kad māmiņa par daudz naudas iedod...
0 0 atbildēt

Vislābāko enerģijas lādiņu dod rīta kafija.emotion

0 0 atbildēt

Tie,kuri domā,ka tāpēc tos varēs iegādāties citur. Paga,tas tikai laika jautājums. Pieļauju,ka pārējie veikali ņems piemēru un drīzumā arī uzliks tabu enerģijas dzērieniem priekš nepilngadīgajiem!

0 0 atbildēt

Man ari likās, ka man nekad nebūs nekāda efekta no šitiem draņķiem, līdz brīdim, kad vienreiz sirds sāka nenormāli ātri sisties un sākās panikas lēkme. Virs nedzeru tādus sūdus.

3 3 atbildēt
Man ir 18. Bet tas neko nemaina, ilgi neesmu iedzērusi kādu no šiem sūdiem.
0 0 atbildēt

hmmm idiotisms ko lai saka man personīgi ir vienalga kas ar viņiem notiek vien tikai smieties gribas un vairāk neko citu es viņus esu dzēris un nekāds tolks neko nejutu man miegs vel vairāk nāca virsu lai jau aizliedz sīči ja gribes izdomās kā dabūt viņu tpt bet nu kas grib indēties lai jau indējas man ir vienalga emotion

0 0 atbildēt

Nesen izdzēru 0.5 RedBull, teikšu godīgi, nekādu iedarbību nesajutu, vienīgi vakarā bija grūti aizmigt.

0 3 atbildēt

Bļin, kā lai tagad swago pa rajonu bez monsterīša?

1 4 atbildēt
« 1  2  3 »