local-stats-pixel fb-conv-api

AKTUĀLI: Enerģijas dzērieni TIKAI pilngadīgajiem.79

256 6

Uzņēmums «Rimi Latvia» no ceturtdienas savos veikalos pārtrauks enerģijas dzērienu tirdzniecību nepilngadīgajiem, teikts uzņēmuma paziņojumā medijiem.

Šāds lēmums pieņemts, atbalstot mediķu viedokli par enerģijas dzērienu negatīvo ietekmi uz jauniešu veselību.

Par aizliegumu nepilngadīgām personām iegādāties enerģijas dzērienus «Rimi» veikalos vēstīs informatīvi plakāti, kas tiks izvietoti pie enerģijas dzērienu tirdzniecības plauktiem un kasu zonā. Savukārt kasieri pirms pārdot šos dzērienus pircējiem, aicinās uzrādīt personu apliecinošus dokumentus, lai pārliecinātos, vai klients sasniedzis pilngadību.

Mediķi jau iepriekš publiski pauduši viedokli, ka enerģijas dzērienu sastāvā ir daudz cukura un vielas, kas rada atkarību. Tie satur tādus stimulatorus kā kofeīns, taurīns, guarana, kuriem pašiem nav enerģētiskās vērtības, bet kas spēcīgi stimulē vielmaiņu un ļoti ātri iztērē organisma krājumus. Strauja rezervju «iztukšošana» var jo īpaši nelabvēlīgi ietekmēt augoša organisma funkcijas. Tāpat lietoti lielos daudzumos vai neatbilstoši, piemēram, slāpju veldzēšanai, enerģijas dzērieni var izraisīt aknu un nieru problēmas kā pieaugušajiem, tā bērniem.

«Enerģijas dzērienu iegāde visbiežāk ir impulsīvs pirkums – jo īpaši jauniešu vidū. Tāpēc jau vairākus gadus «Rimi» veikalos enerģijas dzērieni netiek izvietoti kasu zonā. Tāpat mūsu veikalos esam aizlieguši izvietot reklāmas un citu informāciju, kas mudinātu pirkumu grozā likt tieši enerģijas dzērienus. Tā rezultātā ik gadu vidēji par 3 līdz 9% samazinās arī pircēju pieprasījums pēc tiem. Ceram, ka mūsu iniciatīva un pilnīgs tirdzniecības aizliegums nepilngadīgajiem vēl vairāk mazinās enerģijas dzērienu izplatību jauniešu vidū,» stāsta «Rimi Latvia» valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais.

Mediķi atgādina, ka enerģijas dzērienus nedrīkst lietot grūtnieces, māmiņas, kuras baro mazuļus ar krūti, bērni līdz 12 gadu vecumam, cukura diabēta un sirds un asinsvadu slimību pacienti, kā arī cilvēki ar lieko svaru. Tāpat arī tie, kas lieto medikamentus, kuru darbību pastiprina vai nomāc kofeīns.

256 6 79 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 79

0/2000

vispaar nesaprotu,kapeec cilveeki dzer tos suudus...

4 0 atbildēt
B52 ar šņabi. Sasveicinājos ar rādītāju gandrīz studenta laikos
4 0 atbildēt
Daudzi berni so sudu dzer tapat vien un, lai neatpaliktu no citiem. Sen jau bija laiks ierobezot visus shos drankus. Bernelji nesaprot, ka tas nak par sliktu veselibai.
4 0 atbildēt

Manuprāt, pareizi, ka aizliedza, un citiem veikaliem vajadzētu rīkoties tāpat.

Neslēpšu, ka pati visai bieži dzeru enerģijas dzērienus, bet tāda nu ir strādājoša studenta dzīve - laika nav, darbu daudz... Katrā ziņā katrs pats ir atbildīgs par to, vai un cik bieži šos dzērienus lieto. Tiem, kuriem gadu vēl ir pamazāk, varbūt ir grūtāk novērtēt savu veselību un saprast, ko vajag un ko nevajag darīt...

4 0 atbildēt

ja kāds te ir sportists tad sapratīs ka tā ir pilnīga inde, un ja kāds apdalītais domā ka piemēram monster energy komandā sportisti pļumpē iekšā monster energy pilnīgas muļķibas viņi sportistiem taisa speciālas diētas un nejau no enerģijas dzērieniem !

3 0 atbildēt

9. klasē, pirms 3km krosa, likās ģeniāls plāns būs izdzert 3 XTC emotion

Lieki teikt, ar šito šķidrumu kuņģī paskriet nebija jautri.  

3 0 atbildēt

Ar enerģijas dzērieniem cenšas izdarīt to pašu, ko izdarīja ar alkoholu un tabaku, bet lieta jau tāda, ka tas nav viens un tas pats. Pirmkārt jau tādēļ, ka enerģijas dzēriens ir stimulants, nevis depresants(kāda ir tabaka un alkohols). Otrkārt, enerģijas dzērieni nav ne uz pusi tik bīstami kā alkohols vai tabaka. Treškārt, enerģijas dzērieni daudz no kafijas neatšķira un ja pēkšņi ar likumu visur Latvijā enerģijas dzērienus varētu iegādāties tikai pilngadīgas personas, tad nepilngadīgie vienkārši pirktu kafiju. Tā kā šis aizliegums ir viens liels joks.

8 5 atbildēt

Es domāju, ka pareizi vien ir, jo bieži gadās redzēt kaut kādus pirmklasniekus un otrklasniekus ar enerģijas dzērieniem, kas nav visai veselīgi un iepriecinoši, un, manuprāt, tieši viņu dēļ "Rimi" lēmums ir cienījams. Jā, man vēl nav 18, bet par šo aizliegumu nepārdzīvoju, jo nemaz tik bieži enerģijas dzērienu nedzeru. Zinu, ka tas ir veselībai kaitīgi, tādēļ prieks, ka "Rimi" rūpējas par jauniešu veselību. Patiess prieks par to! emotion

2 0 atbildēt

Liela kļūda no Rimi puses - lielākā daļa cilvēku, kas vispār pērk enerģijas dzērienus ir jaunieši, pieaugušos jau tādi dzērieni vairs neinteresē. Būs lieli zaudējumi , bet man jau pie dirsas, es tādu huiņu nedzeru emotion

2 0 atbildēt

Cienījams solis no Rimi - zinādami, ka šī aizlieguma dēļ viņiem peļņa aizies garām, tomēr viņi to dara sabiedrības labā.

2 0 atbildēt

par vēlu esmu pilngadīgs un vairs šos meslus nedzeru varēja ātrāk ko tādu rīkot jo man kādreiz bija putni galvā ka šos dzēru

2 0 atbildēt

Esmu es nepilngadīgs (17) un arī gadās šādas lietas kādreiz padzert, bet prieks, kad ierobežoja, jo tomēr uz ielas ejot, redzu, ka pirmklasnieki dzer tādus sūdus. Priekškam viņiem? Nesaprotu -_-

2 0 atbildēt

Uzturā šo miskasti nelietoju. Lai gan vasarā, kursos, kuri sākās ļoti agru, izdzēru Red Bull, lai pamostos. Pilnībā nekas nemainījās. Nu okei, pēc kursiem aizgāju uz svaru zāli. Pirms zāles izdzēru "pre-workout"... tā bija liela kļūda. Lai gan pagāja pāris stundas pēc RedBulla izdzeršanas, pēc pre-workouta sirds spiediens palika ļoti augsts. Pēc spiešanas guļus man likās, ka es tajā zālē turpat arī nokritīšu, atslēgšos un nekad vairs nepamodīšos. Viss ķermenis pulsēja. Pēc tā vispār nevēlos lietot kofeīnu uzturā.

2 0 atbildēt

Un pareizi. Es vispār aizliegtu tos dzērienus jebkurā vecumā!

6 4 atbildēt
Es esmu savas dzīves laikā maximums 2 energy drinkus izdzēris, lieki piebilst, ka man ir 13 un energy drink ir mēsls
5 3 atbildēt

Pilnībā atbalstu. Domāju, ka paskaidrot nemaz nevajag...

1 0 atbildēt

A man vienalga tāpat nelietoju emotion  

3 2 atbildēt
anh avatarsanh

****ets, kādi eksperti komentē, nav nemazākās sajēgas, ko dara vielas, kas ir enerģijas dzērienā, bet komentē kā 10 gadus par ārstiem nomācījušies emotion

1 0 atbildēt
17 avatars17

Esmu dzēris šitos bullshitus, bet neredzu jēgu aizliegt, nevienam tāpat viņi nav vajadzīgi, vismaz Latvijā.

1 0 atbildēt
« 1  2  3 »