Kamēr gaļa marinējas sataisīsim piedavas. Tātad taisīsim pavisam parastu kartupeļu biezenīti.
Tatad ņemam violetos kartupeļus. Tikko no lauka novāktus.
Nomizojam.
Kamēr gaļa marinējas sataisīsim piedavas. Tātad taisīsim pavisam parastu kartupeļu biezenīti.
Tatad ņemam violetos kartupeļus. Tikko no lauka novāktus.
Nomizojam.
Sagriežam smalkāk un metam vārīties.
Kamēr vāram kartupeļus, ielejam katlā pienu un sveistu, Metam uz plīts un sildam, kamēr sviests izkusis. Pienu nedrīkst uzvārīt, turam apmēram 60°C temperatūru.
Tikmēr kartupemļi jau izvārījušies, nokāšam un mīcot pievienojam sviesta piena maisījumu. Tad mīcam līdz iegūstam viendabīgu masu.
Ņemam sietu izberžam carui, lai nav lieki gabaloiņi.
Lūk parastais kartupeļu biezenītis gatavs.
Nu re, taisot biezenīti 24h jau pagājušas un gaļa jau samarinējusies.
Tālāk ņemam visiem brīvi pieejamo (katrās mājās jābūt) - Svidam, jeb lēni vārāmajam aparātam. Cauraudzīti liekam iekšā ar visu maisu un uzstātad svidu uz 60°C temperatūru un uz 7h, lai lēni novāras gaļiņā.
Bjūtī.
Klausies, ar violetejiem kartupeļiem, kādas garšas īpašības, nu tā, zem četrām acīm runājot?
Ja mājās nav nekā, tad ir jāiet rakņāties pa miskastēm. Kā jau lielākā daļa no jums to dara.