local-stats-pixel fb-conv-api

Kā čakarē latviešus!?163

1764 33

Sveiki. Šis nav raksts par to, lai reklamētu, ka svešā zemē labāka dzīve, bet gan raksts par to, kā čakarē Latviju un Latvijas tautu. Šinī rakstā nav nekas vērsts arī pret kādu konkrētu veikalu vai uzņēmumu.

Es vēlējos iegādāties dzērienu CocaCola. Bet šoreiz negribēju lielo divu litru „cisku”, arī ar 0,5l man būtu par maz, tādēļ paņēmu 1l Colu. Dažos veikalos ir tāda atrodama un izskatās šādi:

1764 33 163 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 163

0/2000

ite tevi čakarē xD

5 0 atbildēt

Blja WTF?? Mūsu valstī tiešām ko tādu vjg ieviest..

 

Tam jau sev vjdzēja būt, bet NĒ. Iztērē naudu sūdiem.

 

+ Autoram. Tev taisnība..++

4 0 atbildēt

ari vacija, kad biju. nieliela partikas veikala bija tads aparats :) ir motivacija nemest pudeli atkritumos, bet sanet\mt atpakal naudu.

4 0 atbildēt

TIK MAZ!? Vācijā maksā 1,69 Eur

4 0 atbildēt

Un kā jau minēju mēs esam Eiropas savienības trešajā līmenī un tādēļ mums ir sliktākas kvalitātes lietas nekā citur Eiropā! Piemēram šī pati cola Īrijā ir savādāka garša nekā pie mums.

4 0 atbildēt

es zinu ka muusu valstii veikalos tiek tirgoti otraas skiras preces. piem veljas pulveris ariel vai tur sazinkaads, nav tas pats pulveris ko paardod zviedrijaa vaacijaa anglijaa utt un tas attiecas uz visa veida preceem

4 0 atbildēt

plus no manis - tik laabs ;)

4 0 atbildēt

jebšu nav sinonīms priekš jeb , jebšu - lai gan , kaut arī ... nevis jeb .. 

otrām kārtām , šo sistēmu tuvākā gada laikā ieviesīs Latvijā , visiem nīdētājiem par ''lielo ļauno Latviju '' - fu*k you ! 

4 0 atbildēt

Pirmo reizi redzu 1l colu par tik  dārgu cenu. Vienkārši vajag iepirkties normālos veikalos, tad arī nopirksi par lētāku cenu. Bet nu enīvei cenas Latvijā IR dārgākas.

4 0 atbildēt

Mmm.. COLA ar CERRY Gribetu pameginat :)

4 0 atbildēt

tas ir tādēļ ka mums ir salikti nodokļi par visu. un uzņēmējiem ir grūti tagad vsp izdzīvot, jo ir tik daudz sūdi jamaksā un vēl VID piekasās pie katra nieka un liek sodus.

Latvijai vnk nav sakārtota ekonomika tur ir tā lieta. un tādēļ esam Eiropas savienības trešajā līmenī (tas ir pats zemākais) Eiropas savienība ne pie kā nav vainīga. viņi vnk ir nolikuši uzdevumus, kas mūsu valstij var palīdzēt, bet mums sēž pāris cilvēki, kas sev tikai bāž kabatā un TĀDĒĻ šādas cenas arī ir.

vajag vnk sakārtot ekonomiku un likumus, bet lai to izdarītu Latvijā tur vajag notikt brīnumam!

4 0 atbildēt

es dzivoju Vacija kur tas ir normali nodot tukso taru nevis ka Latvija kur pat uz taras reikina cilveki palinis naudu sveists kas jums tur notiek

4 0 atbildēt

EIROPAS SAVIENĪBA = EBREJU SAVIENĪBA

4 0 atbildēt

Iepērkas Sky un brēc par uzcenojumu. Sviests.

4 0 atbildēt

Es arī vienreiz SKY skatījos un nedaudz aizdomājos par tevis pacelto tēmu, bet tuvākajā laikā reālu risinājumu tam neredzu vai precīzāk risinājums ir, bet neviens nesteidzas ar šādas sistēmas ieviešanu Latvijā.

4 0 atbildēt

Īstenībā, Latvijā jau kādu laiku cenšas sakārtot atkritumu sistēmu...bet valstij trūkst naudas. Ir plānots, ka tuvāko gadu laikā Latvijā varētu pastāvēt divas atkritumu pārstrādes sistēmas vienlaicīgi: pirmā no tām ir jau visiem zināmā atkritumu šķirošana, kad ir dažādi konteineri dažādiem atkritumu veidiem. Šajā  sistēmā jau ir ieguldīti lieli līdzekļi (par spīti tam, ka Getliņos visus atkritumus atkal samet kopā!) tādēl šo sistēmu vairāk nav rentabli apturēt.Otrā sistēma, kuru vēl tikai plāno ieviest ir rakstā minētā pudeļu nodošana un naudas saņemšana atpakaļ, bet tā kā Latvijai trūkst līdzekļu, tad šādas sistēmas starpizmaksas nāktos segt pašam pircējam (un izmaksas tiešām ir augstas). Tas nozīme, ka parastā kolas pudelē maksātu latu. Vairākkārtlietojamā pudele maksātu 1.25 Ls. Nododot šādu pudeli pircējs atpakaļ saņemtu kādus 5sant, jo par atlikušajiem 20 sant viņš segtu starpizmaksas. Domā ir tāda, ka abas programmas varētu pastāvēt vienlaicīgi un pircēji varētu izvēlēties. Īsti nezinu, kāda ir starpība vai tos 20 sant pircējs sedz no savas kabatas, vai arī valsts sedz no nodokļu naudas, jā tāda nauda tāpat nāk no vienas un tās pašas kabatas. 

4 0 atbildēt

Tu apčakarētais , ko tu vispaar pērc kolu ? Latvija ražotais jāpērk emotion

4 0 atbildēt

Dzivoju danija visas pudeles bija sadas un speciali automati kur ieliec un tev atdot naudinu !

4 0 atbildēt

LV viss atkritumu bizness ir "sakārtots" jau Šķēles laikā...

Varu saderēt, ka "svalkās" pudeles un pārējo atlasa "bomžu brigādes", pilnīgi bez jebkāda atalgojuma- tikai par tiesībām dzīvot no tā ko atrod atkritumos. šņabim un zacenei pietiek...

Kas tad notiks, ja visi sāks prasīt naudu par saviem otreiz izmantojamiem atkritumiem?!? Papīru, pudelēm, saimniecības elektroniku?!? Tautai, katram atsevišķi, tiks kapeikas- nejutīs... Bet "lieliem onkuļiem" tur sanāk vesels bizness, uz kura var bez bēdu dzīvot... emotion 

Baisā patiesība ir tā, ka mēs- "apzinīgie atkritumu šķirotāji", par baltu velti vēl šo biznesu uzturam... Pat bomžiem izgāztuvēs darbu atņemam...  emotion 

"Vecajā Eiropā" par tādām shēmām cietumos sēdina, pie mums pagastu un valsts ierēdņi "piepelnās"...

3 0 atbildēt

vismaz man par tiem santīmiem svarīgāks būtu tieši fakts, ka esmu to plastmasas pudeli nosūtījusi taisnā ceļā uz vietu, kur tai jānonāk.

un, ja šie automāti dotu kaut dažus santīmus, domāju, ka bezpajumtnieki labprāt nedaudz pacenstos un savāktu apkārt izmētātās pudeles, jo skaidri redzams, cik labi kaut vai no brīvdabas pasākumiem pirmās pazūd stikla alus pudeles :P nu, ir cilvēki, kuriem katrs santīms ir no svara. tāpēc šāda sistēma būtu ideāls variants atkritumu problēmu kaut nelielai uzlabošanai. :) es tikai par!!!

3 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »