local-stats-pixel fb-conv-api

Hokeja Cilvēks, 13. Nodaļa: Sūra, Bet Skaista Tā Dzīve!1

40 0

Iepriekšējā Nodaļa: http://spoki.tvnet.lv/literatura/Hokeja-Cilveks-12-Nodala-Slikta/728541

Nākamajā dienā, pamostoties Artūrs nevarēja aptvert to, ka jādzīvo vairāk kā divi mēneši bez hokeja. Viņam nevajadzēja kruķus, spieķus, es nez, kā viņus sauc. Viņš kliboja un viņam bija grūti noturēt līdzsvaru. Viņam vajadzēja iet uz skolu, bet loģiski, ka viņš nevarēja piedalīties sporta aktivitātēs. Tā arī viņš gāja uz skolu. Lēnām un nestabili tipināja. Tā viņš darīja līdz skolai.

Skolā viņš izskatījās un bija nervozs. Viņš šodien uzzinās atzīmes par kontroldarbiem, kurus viņš rakstīja vakar. Viņš nebija pārāk priecīgs par šo faktu, jo viņam bija tā sliktā priekšnojauta par to visu. Tā viņš gāja no vienas stundas uz otru. Viss, ko viņš saņēma, bija slikts. Viņš saņēma sliktas atzīmes un piezīmes par saviem darbiem. Viņam iespējams bija viens no sliktākajiem rezultātiem klasē. Sofija mēģināja mierināt viņu, bet tas viņai neizdevās, jo visas šīs sliktās ziņas sabojāja viņa garastāvokli ļoti daudz. Viņš apdomāja daudzus variantus, ko darīt. Iet mājās un raudāt vai palikt skola un izlabot visas sliktās atzīmes. Viņš pieņēma lēmumu palikt skolā un izlabot visu, nu vismaz daļu no savārītajām ziepēm. Tā viņš pavadīja lielāko daļu dienas, sēžot kabinetos un rakstot. Viņam beidzās divas pildspalvas un vienas smadzenes no tās visas domāšanas. Pēc stundām darba, viņš beidzot izgāja no skolas un ieelpoja svaigu gaisu. Viņš jutās kā no cietuma izgājis. Nē nu viņš īsti nezināja, kāda ir sajūta cilvēkam iznākot no cietuma, bet viņš varēja iedomāties, kāda sajūta varētu būt tam cilvēkam. Viņš atkal devās lēnām uz māju. Viņš ievēroja skaisto Rīgu. Sniegs rotāja kokus un krūmus. Zeme bija ik pat balta kā debess. Kāds putniņš iedziedas un tad tas viss paliek tik daudz skaistāks. Artūrs īsti nebija pamanījis visu šo skaistumu parastās dienas steigās, bet šis ievainojums viņam pavēra tādu, kā jaunu pasauli. Artūrs šo jauno pasauli izbaudīja. Tā pārvērta visas dienas bēdas nedaudz priecīgākas un jaukākas.

Artūrs jutās ļoti labi pēc šīs jau vakara pastaigas. Artūram pavērās jauna pasaule, jo viņš nesteidzās un izbaudīja savu apkārtni. Dienas steigā viņš nebija pamanījis, cik pa īstam skaista ir Rīga…

Nākamā Nodaļa: http://spoki.tvnet.lv/literatura/Hokeja-Cilveks-14-Nodala-Aizrausanas/728897

40 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

emotion 

0 0 atbildēt