Čaviņ vēlreiz! Tā ka es jau 7 mēnešus dzīvoju un strādāju Norvēģijā, nolēmu jūs nedaudz iepazīstināt ar to, kas manuprāt ir raksturīgs tieši Norvēģijai un kas ir savādāks Latvijā, runa ies pārsvarā par pārtiku. Ja patiks, būs arī otrā daļa.
Mani novērojumi Norvēģijā192
Šeit ir liela izvēle piena šokolādes, parasti visas pa 200, 250 gramiem, diezgan maz melnās, šokolāde atšķiras no Laimas ražotās,vairāk līdzīga Milka un Karlfazer pēc garšas. Saldumi ir arī diezgan padārgi.
Šīs brīnums saucas fiskeboller, jeb zivju bumbas, garšo riebībi, atrodas tādā kā sulā, garša līdzīga kā vārītai zivij, bet tā ir kopā ar miltiem un dazādām garšvielām, kas manām garšas kārpiņām nešķiet pievilcīga
Šis ir brunost, jeb brūnais siers, ļoooooti dīvains, viņu itkā ēd uz maizes ar margarīnu bet pēc garšas atgādina sieru, kam pievienots vārīts iebiezinātais piens ar cukuru, specifiska diezgan pretīga garša, ir sastopams arī kausētā veidā kā saldais siers, bet tam klāt ir arī padaudz sāls, tāpēc garša, paši saprotiet, nav no labajām.
Šeit ir vitrīna ar iepriekšminētajām zivju bumbām, klāt arī zivju pudiņš, kas atgādina želeju, recekli ar zivju garšu, bē bē bē
Maize! Ar maizi ir kā ir, baltmaizi atras var, ar rupmaizi slikti iet, saldskābās nav vispār, iecienīta maize ar sēklām, graudiem, sēnalām, man nevisai garšo, bet norvēģi ir veselīgā dzīvesveida piekritēji.