local-stats-pixel fb-conv-api

Mani novērojumi Norvēģijā192

2002 23

Čaviņ vēlreiz! Tā ka es jau 7 mēnešus dzīvoju un strādāju Norvēģijā, nolēmu jūs nedaudz iepazīstināt ar to, kas manuprāt ir raksturīgs tieši Norvēģijai un kas ir savādāks Latvijā, runa ies pārsvarā par pārtiku. Ja patiks, būs arī otrā daļa.

2002 23 192 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 192

0/2000

dīvaini ēdieni. bet rakstiņš labs - plusu esi nopelnījis emotion

0 0 atbildēt

Dzīvoju Zviedrijā, šeit ir diezgan līdzīgi kā Norvēģijā.

Savukārt no Latvijas ir pamanāma atšķirība..piemēram, šeit nekad neatradīsi sieru klucītī 200-300 gr(ja neskaita zilos un pūdētos). Pamatā ir kluči virs 2 kg :D

Nu neko, jāēd kāds ir :)!

0 0 atbildēt

man garšoja marinētie gurķīši, liels pluss bija ka tie jau bija sagrizti šķēlītēs! ērti un ātri maizītes varēja taisīt! 

0 0 atbildēt

esmu šeit jau 6 gadus , nu tik traki nav . ne ar to brūno sieru , ne ar saldo siļķi. es piemēram nevaru ciest Rīgas ķilavas , man saldā siļķe labāk garšo. ir lietas kas nav diez ko garšīgas. arī bīetes un gurķi (marinēti) ir garšīgi, bet no tiem rasolu neuztaisīt. Maize ,baltā un karaša, ir garšīgas , ja neņēm no zemā plaukta. marcipāns , tas gan par daudz , bet tas jau tikai man , citiem garšo. bet raksts labs.emotion

0 0 atbildēt

Paldies, rakstiņš labs, bet katram sava gaume un patika....

Es norvēģijā biju 2003 gadā, pusgadu tur strādāju un trāpīju uz Rakfisk festival - ko Tu teiksi par pūdēto siļķi! emotion

Pašu labumu neparādīji - norvēģijas nacionālo ēdienu!!!

0 0 atbildēt

4.fiskeboller manupraat gan ir loti garsiigas es esmu eedis man patiik !

0 0 atbildēt

VoooV, man pieder pārdabiskas spējas, es ar vienu pogas spiedienu ieliku +20 cepumus! 

2 2 atbildēt

2 daļu! 

0 0 atbildēt

kā ar cenām, pastāsti cik kas maksā 2. daļā. 

0 0 atbildēt

Tās kumlas es pati taisu, tikai pirms tam nezinaju nosaukumu. Ļoti garšīgi ar krējumu!

0 0 atbildēt

Biju nedēļu padzīvoju Norvēģijā (skolas projekts) Daļu no šiem nogaršoju, ar 5. (to brūno ir interesanti) Es viņu atvedu kā suvenīru uz LV, dažiem ļoti garšoja, dažiem bija vienalga par to sieru, ne negaršīgs, ne garšīgs(arī man) un ir daži kuriem ļōooōti negaršo :D iedevu vienam čalim pagaršot un viņš sāka vemstīties:D

0 0 atbildēt

ir dzivots Zviedrija...  tur rupjmaizes arii nav. Piens garsho peec ziepeem... 

 

Lv produkti tapat ir labaki

0 0 atbildēt

+ ceru ka saprati mājienu ka vajag vel! 

0 0 atbildēt

Par 5 varētu iebilst, jo tas skaitās kā saldais siers uz kura klāj virsū ievārijumus jeb kaut ko saldu..Bet nevaru nepiekrist arī tavam viedoklim...:) 

0 0 atbildēt

Brunost, ēd arī ar vafelēm, kas ir ļoti populāri.. :) Man ar negaršo, bet norvēģi ēd ar gardu muti.. :P

0 0 atbildēt

Apsveicu, tu esi pa 1 līmeni tālāk ticis lai kļūtu par kritiķi! emotion

0 0 atbildēt

kko jau ēst var, bet piekrītu, it īpaši par brūno sieru- jak.. Manam tētim gan garšo :D

0 0 atbildēt

Reiz bija iespēja nogaršot norvēģijas sieru (Baigās aizdomas ka tas pats kas 5. bildē), man garšoja.

0 0 atbildēt

AAAAAA BRUNOST ir vnk super! man ļoti garšo.. 

par alko iegāāšanos (un cenām) vsp nerunāt  bet vienalga dzer viņi pamatīgi

0 0 atbildēt

5. tas brūnais siers ir Latvijā. Man viņu vienreiz ome lika pagaršot, es pagaršoju un atdevu sunim, jo tas bija kkas šausmīgs - salds siers ar kkādu piegaršu. emotion

0 0 atbildēt
« 2  3  4  5  6 »