local-stats-pixel fb-conv-api

Mans hobijs - metāldetektorisms254

2737 6

Sakarā ar to ka šogad apritēs 3 gadu stāžs- kopš nodarbojos ar šo hobiju, iedomājos izveidot rakstu, lai tie kurus tas interesē varētu uzzināt nedaudz vairāk par šo hobiju. emotion Principā, lai sāktu nodarboties ar metāldetektorismu, ir ļoti noderīgi ja ir elementāras zināšanas vēsturē. Protams tas nav obligāti- bet bieži gadās, ka zināšanu trūkuma dēļ, tiek atstātas šķietami nevērtīgas lietas, kas beigās izrādās samērā vērtīgasemotion Vēlams ir arī- ja meklē, kara relikvijas pārzināt munīcijas veidus un atšķirt izšautu no neizšautas munīcijas. Pamatā visa metālmeklēšana iedalās- kara relikviju meklētājos- WW1, WW2, monētu meklētājos, senlietu, visu metālu- (cilvēki kuri rok jebko, lai nodotu metāllūžņos). Ir cilvēki kuri ar metāldetektorismu nodarbojas, lai pelnītu naudu, ir tādi kuriem tas ir vienkārši hobijs- brīvā laika pavadīšanas veids.

Pats nodarbojos ar kara relikviju meklēšanu brīvajā laikā- jo kara tematika vienmēr ir likusies saistoša. Izmantoju MInelab X-terra 705 detektoru. Lai nodarbotos ar šo hobiju- vēlams aiz sevis izraktās bedres- aizbērt, ja nav grūti arī citu atstātās, savākt aiz sevis atkritumus. Nekad neņemt uz mājām nezināmus priekšmetus, sevišķi munīciju- kas ir arī likumpārkāpums un dzīvības apdraudējums sev un citiem. Ja atrod sprādzienbīstamu priekšmetu- ļoti vēlams ir izsaukt sapierus zvanot uz 112.emotion Kā arī ļoti noder zemes īpašnieka atļauja, lai negadītos nevajadzīgi pārpratumi. Ja tiek atrastas karavīru mirstīgās atliekas vajag kontaktēties ar Brāļu kapu komiteju, kura veic pārapbedīšanu- pašam nav gadījies nevienu atrast, nav arī ētiski piesavināties kritušā personīgās lietas- ID žetonu, apbalvojumus, jo ir pieņemts- kareivi kopā ar viņa lietām apbedīt.. Jāņem arī vērā- ka tas ir maldīgs priekšstats, ka pirmajā reizē būs vērtīgi atradumi- pašam pirmajā reizē izrakās tikai patronas, kaut gan daudz kas ir atkarīgs no veiksmesemotion Jārēķinās ar to ka būs lieli izdevumi- jo hobijs izmaksā padārgi- un bieži vien sanāk lētāk nopirkt attiecīgo relikvijuemotion kaut gan izrokot attiecigo lietu (man tā bija medaļa par 41/42 gada ziemas kampaņu) ir milzīgs prieks, un viņa liksies daudz foršāka. Pats galvenais ir izbaudīt procesu un nekur neskriet. Ieliku arī dažas bildes no saviem atradumiem, jau savlaicīgi atvainojos par kvalitāti- jo parocīgāk ir bildēt ar mobilo, nekā staipīt līdzi digitālo fotokameru.emotion Ceru ka neapgrūtināju ar bilžu daudzumu, vēlu visiem veiksmi.

« 1  2  3  4 »
2737 6 254 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 254

0/2000

trešā ķivere gan biš saplosīta izskatās. bet enīvei, bīstams hobijs. 

gaidīšu vel rakstus no tevis. ++

1 0 atbildēt

Pudele kruta. Ja nav caura,  tad izmazātu, ieletu šnabi un ieliktu tādu prastu korķi. Svētkos dzertu no savas vācu pudeles, kuru kāds Hanss vai Jirgens ir sen sen atpakaļ tukšojis.

1 0 atbildēt

skaisti, bet kur tu roc ka tik daudz krievu sudi ? emotion

es ar chomu atkal no ezera ar neonida magnetu celjam visadus brinumus ara, bet paturamm tikai vacu atributiku emotion

1 0 atbildēt

A, kur tu liec visus tos šāviņus? emotion

1 0 atbildēt

izskatās, ka būsi labi apbruņojies emotion

haters gonna feel painemotion

1 0 atbildēt

un kā ar līķīšiem?

1 0 atbildēt

umm, lai vai ko te arī teiktu un protestētu, tas tomēr ir nelegāli un bīstami.

Melnā arheoloģija ir nosodāma un ir pants, kurš nosaka, ka bez pieminekļu valdes atļaujas izdarītu arheoloģisko izrakumu veicēji sodāmi ar naudas sodu ne augstāku par 500 latiem.

6 5 atbildēt

Gada raksts 2011! :D

1 0 atbildēt

Super raksts!emotion Kāda ir metāla detektoru cena.

1 0 atbildēt

Malacis tgd tik pardod visu un brangs žūksnis kabatā :)

1 0 atbildēt

Un visu atrasto pa taisno uz Tolmetu, vaine? :D

1 0 atbildēt

Vaig vel šādus rakstus..

1 0 atbildēt

Nu bet tiešām kā neuzrauties uz kādas granātas vai lodes ? Īpaši rakšanas paņēmieni vai kā ? Un pilnās lodes aproc turpat atpakaļ vai tiešām arī apts zvani sapieriem ?

1 0 atbildēt

Pats lietoju Euro ace detektoru! emotion

1 0 atbildēt

Drīkst zināt cik tev gadu, ja ir tik nopietns hobijs? :)

1 0 atbildēt

Tev vēl ir rokas? emotion

1 0 atbildēt

lūk tas ir mans klasesbiedrs, čau Artūr ^^

1 0 atbildēt

34. friču šņabja pudele 43. gada-vai tad metala detektors arī atrod stiklu.?

1 0 atbildēt

Kā var ar metāla detektoru atrast zābaku atliekas? :D

1 0 atbildēt

10. bildē sviestmaize fonā iespārda emotion

1 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »