local-stats-pixel fb-conv-api

Sodīs alkohola pircējus, jaunākus par 25 gadiem..115

562 9

Saeimas deputāti šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paredz sodīt līdz 25 gadus vecas personas, kuras neuzrāda dokumentus, pērkot alkoholu.

Iecerēts, ka par alkoholisko dzērienu iegādāšanos, ja pircējs vecumā no 18 līdz 25 gadam neuzrāda personu apliecinošu dokumentu, izteiks brīdinājumu vai uzliks naudas sodu līdz divdesmit pieciem latiem.

562 9 115 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://google
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 115

0/2000

Wov cik stulbi.

 

Nelegālā alkahola tirzniecībai šī ir brīnišķīga ziņa.Šis ir kā pieliet klāt bendzīnu ugunij.

Kāds solis ir nākamais?Sausais likums?

0 0 atbildēt

Stulbums kaut kāds. >-<  Pati strādāju veikalā par kasieri un man negribās tagad pat katram 25-gadīgajam dokumentus prasīt [un pietam, noteikt, kuram nav 18 ir vieglāk nekā, kuram tomēr ir, piem., 20-25 gadi]. 

0 0 atbildēt

Ar alkaholu neaizraujos un tomēr mans viedoklis par šo ir nelabs! Lohi meklē atkal kur izsist no cilvēkiem kāpi

0 0 atbildēt

Es vienmēr godīgi pasaku , ka man nav 18mit emotion

0 0 atbildēt

Man tas pilnīgi neko neizsaka, tāpat lielākā daļa pārdevēju domā, ka man ir 17 nevis 24, tāpēc man vienmēr ir līdzi ID karte un drošvien līdz ,vismaz, 30 gadiem man dokumenti būs jānēsā līdzi... pfff...likums, kas domāts, lai tikai pārdevējiem kavētu laiku, bakstītos pa katra pircēja dokumentiem. Un veikalos, kas pie mājām, lielākā daļa kasieru jau zin cik man gadu, tad iznāk, ka man tik un tā jābāž sejā savi dokumenti? Neloģiski...

0 0 atbildēt

Tātad. Par mazajiem dzērājiem cietīs pilngadīgie, ja? Jautri. 

0 0 atbildēt

LOL, dirsā sisties viņi var emotion

0 0 atbildēt

pašol nahuij kropļi, jūs visus pielikšu pie sienas un ar walteri noraušu no kātiem, ko vēl neizdomāsiet, drīz jau gaisam uzliks skaitītājus, sukas šitie zagļu banda..  emotion

0 0 atbildēt

nu vot, tagad visi jauniessi staigaas pilniigi skaidraa un redzes kadaa bedre dziivo un laidiisies lapaas un protams peedeejais izsleegs gaismu lidostaa!

0 0 atbildēt

Likumi paliek aizvien stulbāki un stulbāki. Nu jau  var sodīt par to,ka neuzrādu dokumentus, tad jau sanāk tā, ka tagad visas pārdevējas un pārdevēji zinās katra pircēja vārdu un uzvārdu?  emotion

0 0 atbildēt

Starp citu! Vakar arī tika noraidīts grozījums par to, ka vajadzētu sodīt cilvēkus, kas pērk alkoholu pusaudžiem(personas, kuras nav sasniegušas pilngadības vecumu) kā "starpnieks". Nolikumu neatbalstīja, jo būtu neiespējami un "nereāli" pierādīt starpnieka darbību.  Tātad, 21.gadsimts, tehnologiju un IT laikmets nespētu pierādīt "starpnieka" darbību? Gandrīz katru dienu man kāds sīcis prasa:"Eu, vari nopirkt cīgas?" Ja seko negatīva atbilde, tad izskan  "tīkamas" replikas. Un no šī jaunieša minūtes laikā, es uzzināju par sevi vairāk, nekā spētu pateikt mana paša māte 24h laikā.  

0 0 atbildēt

Raksts ir par kopēts no TVNET! 

0 0 atbildēt

mani sen vairs neskar...

0 0 atbildēt

Izskatās jau, ka drīz sēsties dzērumā mašīnai pie stūres jau būs mazāks sods, nekā ar kājām ejot, un tagad vēl šis.

0 0 atbildēt

debīlaku  likumu vēl nevareja izdomāt ,kas noteiks vai ir 25 gadi vai nē?Kaut kads suņa murgs jau sākam lidzināties ASV 

0 0 atbildēt

Drīz laikam būs tā, ka pa nenolaistu poda vāku sodīs!    emotion

 

Valsts iet galīgā dirsā!

0 0 atbildēt

Beidzot sāk kaut kas kustēties uz priekšu!

0 0 atbildēt

Nu šis ir tiešām murgains lēmums, jo tas jau to dzerstīšanos nemainīs. Un nepilngadīgie tie pat tiks pie tās šmigas kā tie āži to nesaprot emotion Mani šitas neskar tā pat, jo makā  vienmēr līdz ir tiesības.

0 0 atbildēt

;sitas liokums mazajas bodites nestradas.. Ar garantiju varu teikt ;) Sodien pat patestēšu

0 0 atbildēt

Nepatiik Huina :D

0 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »