local-stats-pixel fb-conv-api

Kā es sabiedriskajā transportā braucu85

1248 15

Šis notikums uzlaboja man garīgo visai atlikušajai dienai. Varbūt jums tas uzlabos visu vakaru? Manis paša atgadījums sabiedriskajā Transportā.

Šodien braucu mājās no centra ar 40. Kā parasti, iesēdos brīvajā vietā, kura atradās autobusa aizmugurē. No šīs vietas bija labi pārredzams viss autobuss. Tas nebija pilns, cilvēki kājās nestāvēja, tomēr visas sēdvietas bija aizņemtas. Man apkārt, kā tas laikam iegājies sabiedriskajā transportā, sēdēja vīri kā ozoli, sievietes – vairāk vidusdaļā un autobusa priekšā.

Nākamajā pieturā vienlaicīgi pa pirmajām durvīm un aizmugurējām durvīm iekāpa sieviete – grūtniece pēdējos mēnešos pa priekšējām un vīrietis vecumā tuvu pie 60 pa pakaļējām. Jauneklis, kurš sēdēja vadītājam aiz muguras, piecēlās un iedeva vietu sievietei. Vīrietis, kurš kāpa iekšā pa aizmugurējām durvīm, redzot jaunekļa piecelšanos, ar raķetes ātrumu metās uz priekšu, cerot laikam apsēsties. Nepaspēja. Grūtniece ar pateicīgu smaidu bija jau apsēdusies. Un tad sākās.

Vīrietis sāka skaļi un necenzēti lamāties. Par to, ka vecam vīram, lūk, nedodot vietu, sieviete taču jauna un varot pastāvēt. Labāk neatstāstīšu šos rupjos vārdus, varat iedomāties to situāciju....

Toties autobusā izteicās arī bērns.

Vīrietis bija krietni “ieskrējies”, kas pie vidējām durvīm sēdošais bērns savam tēvam ar bērna tiešumu un skaļumu pajautāja: “Tēti, tas onkulis ir tante vai onkulis? Vai tad tētis viņam nav iemācījis, ka sievietēm jādod vieta autobusā?”

Tēvs, protams, samulsa un nezināja, ko bērnam atbildēt; toties mutīgais vīrietis apklusis un nosarcis tuvākajā pieturā izkāpa.Daudzi cilvēki uzreiz sāka smieties, bet daudzi tikai pēc "onkuļa izkāpšanas".

1248 15 85 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 85

0/2000

Grútnieces, invalídi, cietushi cilvéki(ar gjipshiem utt.) ir cilvéki, kurus vienmér palaizhu apsésties, ká arí vecákus gada gájuma cilvékus, KURI RESPEKTÉ CITUS LÍDZCILVÉKUS(mús, jaunieshus un páréjos). Es vienmér esmu bijusi laipna un saprotosha pret citiem pasazhieriem, ja tádi ir arí vinji.

BET:

Debílos un izlutinátos vechukus es ciest nevaru un, ja tie nerespekté citus, nedomáju respektét vinjus un MAN PIE VIENAS VIETAS tas, ko vinji pukst, kunkst, lamájas, súdzas vai vél sazin ko izdomá.

Piedrázt tádus.

6 0 atbildēt

te komentari ir ka raksti. emotion a man poh uz tiem veciem krabjiem lai dirs cik grib es izliekos ka neka nedzirdu...

6 0 atbildēt

Jautrs tev majupceļs bijis ;)

6 0 atbildēt

Bērni gudrībā pārspēj visus! emotion

5 0 atbildēt

Tādas vecas vērtības, kuras bieži vien tiek aimirstas - pieklājība un labas manieres..

5 0 atbildēt

Atvaino, bet acīm redzami tu neesi braucis ar sabiedrisko agri no rīta kad ir veco-cilvēku migrācija uz tirgu pēc speķīša un fig-zin-kā-vēl... Ar vārdu "pilns" parasti tiek domāts, ka visas sēdvietas ir aizņemtas un cilvēki, kas stāv kājās ir saspiedušies kā reņģītes skārdenē,kad pie durvju attaisīšanas lai kāds tiktu ārā ir pāris cilvēkiem jāizkāpj, lai vispār būtu iespējams izkāpt laukā...

4 0 atbildēt

Nesen stāvēju trolēbusā pašā priekšā (tur kur ir tās vietas tipa pa vienam, nu jaunajos trolēbusos), jo viss bija pārbāzts , iekāpa tāds pensionāru pārītis, uzriez kundzi palaiž apsēsties viens kungs, bet nē, viņa aiziet uz pretējo vietu pie vienas meitenes un īgni skatās, tā viņai atvēlēta vieta kādas 5 min stāv nafig tukša! Meitene pie kuras kundze piegāja palaiž viņu apsēsties un stāv kājās, bet nē, kundze turpina stāvēt kājās, rezultātā ir divas brīvas vietas, bet neviens nesēžas, jo negrib pēc mudaka izskatīties, kas vecam pārim sēž pie deguna. Beidzot kundzes vīrs apsēžās tajā pirmajā atbrīvotajā vietā pie kuras tad es stāvu, man rokās bija soma un par cik viss bija pārblīvēts es viņu biju uzlikusi uz tās vietas kas ir pie krēsla nu tāds kā pacēlums, pat nezinu kā to sauc, bet opis paņem un nagļakā uzsēžas manai somai, labi, nekas, es domāju, vecs cilvēks drošvien nepamanīja, bet man ir jākāpj ārā. Es atvainojos pieklaigi un uzrunājot viņu Jūs formā palūdzu pacelties lai varētu izņemt savu somu no viņa pēcpuses apakšas, šis sāk ar mani nelaipnā tonī - ko ? ko tu gribi no manis? Kamēr skaidroju, ka viņ nejauši ir uzsēdies uz manas somas mana pietura jau ir garām un nekas cits neatliek kā kāpt nākamajā un pa salu vilkties gabalu!

4 0 atbildēt

“Tēti, tas onkulis ir tante vai onkulis?" HA HA:D

4 0 atbildēt

Sabiedriskais transports ir kā armija, uz Tevi skatās uz uzplečiem, respektīvi, jo vecāks esi, jo augstāka Tev ir pakāpe, tā ka mums līdz dembelim vēl tālu, bet vecās pirdules un krabji jau ir pulkvežu statusā, tad tie nosaka vietējo kārtību - kur kāds iekās vai izkāps, kur kas sēdēs un kurš kuru aprunās! Tā ka mani biedri, bēdubrāļi, palaižam tos, kuram tiešām ir grūti vai slikti, māmiņas ar bērniem, skaistu meiteni vai vienkārši kādu cilvēku, kuram šī sēdvieta ir nepieciešama vairāk! Būs tādi, kas arī no sirds pateiks paldies!

4 0 atbildēt

Man šķiet, ka par šiem atgadījumiem sabiedrībā derētu jaunu sadaļu uztaisīt, jo es praktiski visus komentārus šeit ar lielu interesi izlasīju un bija forši.

4 0 atbildēt

Jā... ,Man besī tās tantes, kuram liekas, ka visa pasaule pie kājām.Tramvajs pustukšs bet šī pieiet tieši pie tevis uz blenžot nekaunīgi gaida, kad alaidīs.Tādas zarnas nelaižu nekad :D

4 0 atbildēt

Gadijums iz dzīves. Iekāpu pārpildītā busā. Vienīgajā brīvajā vietā ''sēž'' dāmītes soma un maisiņš. Laipni palūdzu, vai vieta brīva. Dāmīte dusmīga savāc savas mantas un pieceļas kājās. Ieņemu sēžamvietu, bet dāmīte savā vietā noliek mantas un paliek stāvam. Tā  viņa nostāvēja 30min līdz savai pieturai. Principiāls cilvēks.

4 0 atbildēt

Vajag sabiedrisko bez sēdvietām un ar kakla turētājiem emotion

4 0 atbildēt

Besī šitie vecie kunkstētāji ārā, ja pieklājīgi palūdz, tad nav nekādas problēmas palaist, bet ja uzreiz tā,  it kā tavs pienākums būtu rūpēties par viņu veco pakaļu ērtībām, tad lai iet galīgi. No paša rīta arī obligāti kaut kur jābrauc, pofig, ka pensijā jau vairākus gadus, tik un tā vēl uz tirgu vai kur jāaizbrauc.

 

Par mikriņiem tā vietā, lai pagaidītu nākamo, kas nāk pēc 10-20 min, jāieveļas pilnīgi piebāztā mikriņā un tad jākunkst, ka vajadzētu apsēsties un skatās uz tevis ar kucēna acīm, tik lai paspētu vakarā uz Panorāmu.

 

Ja vien man netrūks vienas kājas vai nebūs kāda cita problēma, netaisīšos nemaz spekulēt ar savu vecumu.

3 0 atbildēt

Cik esmu bijis Rīgā, trolejbusos un tranvajos var sastapt viskautkādus frīkus! emotion

3 0 atbildēt

Man bija prikols, kad braucu uz centru ar mikroautobusu, iekapu ieksa samaksaju un sedeju, runajos ar blakusedosho, un nesapratu kapec tik leni brauc un ik pa bridim padod signalu, tas paskatos pa priekshu iet virietis, nu gadi ap 30 ja ne jaunaks, virietis paskatas un nereage iet meirigi talak pa cela vidu, laikam kaut kads slimais. bet pasaule ir ar viskaut ko pilna

3 0 atbildēt

Mana mamma stāstīja ka viņa mani gaidīja braukusi tramvajā un pienāk krievuška ap 60 un sāk dirst virsū ķipa lai palaiž un tā... Mana mamma pieceļas knapi kājās ar savu 9 mēnešus lielo vēderu un tādā balsī pajautā... Ko tu teici... :D:D:D

3 0 atbildēt

Peiklājīgs cilvēks palaidīs. Bet daudzi uz vecumu tiešām paliek traki un iedomīgi - itkā viņi būtu kā zvaigznes. Piemēram, ir gadījies, ka jaunam cilvēkam ir samežģīta potīte un tagad pienāk klāt vecene un sāk bļaut lai laiž sēdēt... nu trakums...

3 0 atbildēt

taa ir, braucot sabiedriskajos, shad tad rodas sajuuta taada ka daudzi uzskata ka vinjiem vairs nestaavees ja padomaas par citiem.

3 0 atbildēt

Jā, par sabiedrisko transportu tiešām varētu sarakstīt grāmatu.

Man pašai arī ir gadījies visādi, piemēram, braucu 10.tamvajā un es stāvu pašā galā un visu ceļu pārsvarā norēcu par vienu tanti, kas visu, tiešām visu, kas bija aiz loga kritizēja - noķēpātās sienas, automašīnas utt.

Vēl bija gadījums, kad braucu autobusā un man līdzi bija skolas soma un lielā sporta soma, tad nu es sēžu, klausos mūziku un pat tad es dzirdēju, kā kaut kāda tante mani lamā par to, ka es lūk nedodot CITAI tantei vietu - re, kā viņa tur stāv, līgojas :D nu un protams iet vaļā, bet es neko, ķip klausos mūziku, jo man jau neviens neko neprasīja, tad aizgāja tālāk "jauki" vārdi atkal par mūsu jaunatni, līdz kāds vīrietis neizturēja un deva pretī, tad nu viņa vispār uzsprāga - kāda jums attieksme pret sievietēm, tās taču mātes, ģimenes pavarda kopējas utt.

Es uzskatu, ja man neviens neko nelūdz, tad man nav jāskatās vai tante tur līgojas vai nē. Atver muti un palūdz! ;)

2 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »