local-stats-pixel fb-conv-api

Dziesmu un deju svētki – organizācijas augstākā virsotne! Diemžēl pēdiņās...82

621 43

Automātiski tiek pieņemts, ka pasākums, kurā piedalās apmēram 37 tūkstoši bērnu, tiktu organizēts tā, lai viss atbilst normām. Nē, pag – ne normām, bet izcilībai, jo kas ir norma? Norma ir skolēnu četrinieks, minimums, kas jaizpilda, lai ko ieskaitītu, vai tiešām mums ir jāapmierinās ar četrinieku Nacionālo dziesmu un deju svētku organizēšanā? Šis grandiozais pasākums norit ne jau pirmo gadu, visam jau bija jābūt noslīpētam līdz perfekcijai, bet nē – katru reizi kāpjam uz vieniem un tiem pašiem grābekļiem.

Reklāma
Reklāma
Reklāma
621 43 82 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 82

0/2000

sveiki reti kad komenteju kadu rakstu, bet esmu pats bijis divas reizes uz siem svetkiem un tur nekada gadijuma nevar vainot pasus bernus! slodze tur ir loti liela atceros ka bija meginajumi ja nemaldos 8h ilgi un ediens ari nebija nekads labais! katru ritu bija 6 jacelas brokastis divi cisini un aiziet dejot no mana kolektiva daudzi giba no bezspeka! p.s biju tur paris gadus atpakal!

9 5 atbildēt

Es piedalījos svētkos un man viss bij labi. Gulēt varējām uz uzpūšamajiem matračiem, ko līdzi ņēmām (iepriekš bij teikts ko jāņem līdzi). Kas nevarēja paņemt, varēja dabūt skolā (45.vsk). Baroja mūs ļoti labi, un kad deva sauso ēdienu (pēc paša koncerta vakariņas), pat tas bij garšīgs. Uz mēģinājumiem mums ļāva ņemt ko vien gribējām, somas vispār nepārbaudīja. Ūdeni arī pie pašas estrādes deva par brīvu. Bija daudz brīvā laika un jautri pavadītu brīžu.

Par ģībšanām mums teica, ka ir vairāki iemesli - bērni neēd pusdienas, brokastis un vakariņas vai sapērkas visādus draņķus un jūtas paēduši vai nav izgulējušies, dzirdēju, ka kāds vispār tikai 2 h gulējis. Domāju, visvairāk ģība sīkie, jo, kā jau teicu, sapērkas draņķus un tusē līdz rītam, kā arī ķēdes reakcija- ''viņam slikti palika? Man laikam arī. O, jā, sauciet mediķus - galva sagrozijās''. 

Kopumā koncerts patika, bet redzēju ļoti daudzus, kas lietoja telefonus arī koncerta laikā emotion tas riktīgi izbesīja.

4 0 atbildēt

Ģībšana šais apstākļos bija tikai loģiska- nopietna fiziska slodze pie galēji nabadzīga uztura- nu tā tam ir jābūt. Jau brokastīs būtu bijuši vajadzīgi lēnie OH un kavalitatīvas OBV, pie kurām nepieder desa. Pats esmu dejojis, un dejotajiem temps tajā pasākumā bija par ātru- pie tam tas ļāva noķert kaifu horeogrāfiem, bet skatītajiem un dalībniekiem nekādu papildus baudījumu nedeva. Tajā pasākumā piedalījās manas sievas jaunākā māšele un mans brālēns- dejotāji un sportisti. Viņi bija pārguruši kā suņi un abus vajadzēja gandrīz nešus aiznest no galda līdz gultai.

Ko tad teikt par netrenētiem bērniem?  Vispār mati ceļas stāvus par to domājot.

Necienījamie  pieaugušie pasākuma vadītāji  varētu gan atcerēties, ka tie ir dziedāšanas un dejošanas svētki, nevis dziedāšanas un dejošanas katorga.

Un nav ko aizstāvēt tos, kuri nav jāaizstāv- par bērniem atbild pieaugušie. masveida ģībšanai  nekarstā laikā nav jābūt.  Un pat karstā ne.

8 4 atbildēt

Vauuu , manuprāt pirmais raksts kam komentāri ir tik dafiga gari emotion gandrīz visi komenti ir sarakstīti vairāk kā pats raksts zem bildēm emotion

3 0 atbildēt

Man ir jautājums - pats biji? Protams, nebiju dziedātājs, bet gan spēlēju orķestrī, kur viss bija diez gan labā līmenī - ūdens bija vairāk nekā vajadzēja, tad, kad nav jāspēlē - varēja apsēsties, un mēģinājumi nebija tik nogurdinoši. 

Protams, ir arī dažas negatīvas lietas - autobuss jādala diviem kolektīviem (manā gadījumā - vienā autobusā divi orķestri), ar klasi tā pat. Protams prieks, ka par mums bija mazliet padomājuši, un iedeva mazo sporta zāli, nevis parasto klasi. 

Neskaitot to, ka netiku gājienā, kopumā viss bija normāli. emotion

3 0 atbildēt
Ja nevar turēt, tad jāsēž mājās.
3 0 atbildēt

Tu pats piedalījies šajos Dziesmu un Deju svētkos??? Ar ēdināšanu viss bija kārtībā un mūs baroja ļoti labi. Pie bērnu ģibšanas ir vainojami paši bērni, jo lielākā daļa naktīs gulēja vien pāris stundas un ēdienreizēs viņi paskatījās uz ēdienu un pateica, ka viņi to neēdīs, jo viņiem tas negaršo. Bet vēlāk varēja redzēt kā viņi nāk no veikaliem ar čipsu pakām un limonādes pudelēm.

Un protams bērni kuri visu laiku ir pavadījuši pie datora izejot laukā nevar izturēt to "slodzi"!

Tu esi iedomājies kāpēc nebija tik masveidīgas  ģibšasnas dejotāju vidū, jo viņi vismaz savos mēģinājumos ir izjutuši fizisko slodzi un norūdījuši savu ķermeni! 

4 1 atbildēt

Par tām dušām kur komentāru jūrā redzēju, respektīvi paziņa(ar dejotāju kolektīvu) ieradās skolā kurā viņus izmitināja un izradās kaut kādu iemeslu dēļ dušas nav pieejamas! Vainu nebija siltais, ūdens, vai vienkārši nestrādāja tik sīki nezinu! Bet fakts ir tāds ka dušas nebija pieejamas un dejotāji ir dejotāji, domāju ka neviens neapšaubīs , ka pa dienu dejojot paliek sasvīduši! Un tad nu lūk kolektīva vadītājas/skolotājas risinājums – mitrās salvetes!

5 2 atbildēt
Puslīdz vainīgi bērni, kad neiet gulēt laicīgi, guļ 3-5 stundas, un neēd normāli, pusvainīgi ir vainīgi organizātori, slodze jau nu bija liela. Pats piedalījos svētkos, tie kuri gulēja un normāli ēda nekas nenotika.
3 0 atbildēt

Neapvainojas nu tie, kas to uztvers personīgi, bet dziesmu svētkos nu nebūs jums suši, burgerstory piedāvājumi vai vēl kas daudz krutāks emotion 

Tas ka negaršo, nenozīmē ka ir slikts emotion

3 0 atbildēt
Tas, ko cilvēki raksta par Dziesmu svētku notikumiem, pa lielam ir diezgan liels sviests. Es pati biju tur uz vietas, dzīvoju kopā ar savu kori. Mani viss apmierināja. Tās pusdienas ko ceturtdien, piektdien deva līdzi bija normālas, un ja kāds vēlējās kaut ko siltu, tur uz vietas varēja nopirkt siltu ēdienu. Brokastīs mums bija putras un tēja, kā arī vēl maizītes, arī vārītas olas. Vakariņas arī bija labas un tiem kas neēda - paši vainīgi. Par ūdeni... Tas viss ir vēl lielāks sviests. Nevarēja ņemt līdzi ūdeni? Ūdeni varēja dabūt uz vietas lielos daudzumos. Ja kādam beidzās- ej un paņem! Tev iedos! Somas saturu neviens nepārbaudīja. Un tās "krāsojamās" grāmatiņas??? Raksta autors noteikti nekad nav bijis Dziesmu un deju svētkos, ja tagad raksta tādu murgu balstoties uz citu cilvēku viedokli sociālajos tīklos. Tur ir jābūt, lai saprastu kas un kā notika īstenībā, jo svētku dalībnieki sapratīs par ko es runāju...
2 0 atbildēt
12 avatars12
Arī es tiku šajos svētkos un pa galvu, pa kaklu metos tos aizstāvēt. 1) Kāruma somiņās varēja likt VISU. Lietusmēteļus, krāsu grāmatiņas, ŪDENI (!!!), pat to, ko uzlikt uz soliņa, lai nav jāsēž uz plika koka. Man somā bija pat kosmētikas maks, kurā bija ieliktas maizītes, telefons un salvetes. Man bija līdzi TRĪS ūdens pudeles. NEVIENS neaizliedza tās ņemt. 2) Jā, ēdināšana, tā nebija no labākajām, bet SAPUVUSI DESA?! Tā nu gan nebija, līdzi bija maize, siers vai desa, bulciņa, ābols vai gurķis un salvete ar ko rokas noslaucīt. 3) Gulēšana. Visi varēja gulēt VISMAZ piecas stundas, nedēļu ir iespējams izturēt. Es gulēju vēl mazāk, jo katru dienu braucu mājās, bet ēdu es visu tieši to pašu un vienu nakti paliku skolā. Visi varēja ņemt matračus, pašu izvēle bija ņemt kādus. Citi varēja gulēt uz zemes, bet tā jau bija viņu vaina, ja nepaņēma uz kā gulēt.
2 0 atbildēt
1.Skolās bija dušas(vismaz manā bija) un ēdināja tik labi ,ka pat biju pieēdusies.2.Bērni ğība tikai tāpēc ka visu nakti trako.3.Tu vispār atšķir krāsojamo grāmatu no krāsu grāmatas?Jo mums bija jāveido zīmējumi ar tām! 4.Mums speciāli tika iedotas kāruma somas lai tur saliktu visu nepieciešamo (ūdeni ,lietusmēteli,jaku,krāsu grāmatu) Salasījies un saskatījies ziņas esi?Šīs visas ir pilnīgas muļķības!
2 0 atbildēt
Gribēju aptuveno šo visu rakstīt, bet sapratu, ka kāds arī ir bijis tur un to redzējis nevis tikai tukši dirš par tp, ko saklausījis no satrauktām māmiņām . Un vismaz savā skoa mēs nesām asi galdus ārā no kabineta, lai ir kur dzīvot dalībniekiem .
2 0 atbildēt
Ūdeni pienesa....
2 0 atbildēt
No mana kora gan saindējās viena meitene no tās desas viņu lat uz slimnīcu aizveda!!!
2 0 atbildēt
Esmu arī dziesmu un deju svētkos piedalījos kā dejotājs. Atceroties tos senos laikus, tad mūs labi baroju. Labi es biju no Rīgas un man skolās nevajadzēja palikt, bet cik zinu un piekrītu tam, ka vajag normālas guļam vietas sagādāt priekš dalībniekiem. Jo nevaru noliegt slodze bija smaga, ļoti agri jāceļas un vēlu esi mājās. Jāpiedalas neatkarīgi no tā vai gāž lietus, vai svelme ir vai pat tornādo plosas. Ar autobusu normāli izvadāja, kaut vai toreiz dzīvoju tur pat uz Ğertrūdes ielas. Bet jā, jārupējas par dalībniekiem, jo tie ir īstākie kuri ienes dziesmu un deju svētku noskaņu, nevis orginizētāji, kur reizēm nolažo un pavirši noirganizē. Bet jau pēdējos 10 gadus esam vāļi, pat nepārspīlējot teikt ļoti vāļi organizētāji praktiski visos svētkos un pasākumos. Un tad vēlāk paši sev sit pa plecu un slavina par suņu kaku. Un gājienu nu noteikti nedrīkst aizliegt.
1 0 atbildēt
Es tā lasu un saprotu ka man bija riktīgi paveicies. Pati piedalījos deju svētkos. Vienīgais kas mani neapmierināja bija tas ka mēģinājumus uz bērniem bļauj kā uz suņiem bet tad noslēguma koncertā saka ka mēa tā mīļi un draudzīgi. Un mēģinājumi varētu būt īsāki. Mēs varējām mazgāties cik gribam. Izskatās ka ēdiena ziņā man bija nenormāli paveicies. Brokastīs putra un sviestmaize pusdienās zupa makaroni salāti vakariņās kautkas līdzīgs kā pusdienās ja paveicās varēja dabūt arī zivi. Ēdiens bija ļoti garšīgs.
1 0 atbildēt
Man liekas musdienu berni vnk paliek vajaki un vajaki... tadas ka fiziskas aktivitates ir minimalas... tagad plansetes un aifoni... musu laika skreja, spelejam utt... pieej paprasi bernam atspiesties 10 reizes.. bus brinums ja 3 novilks.... vecaku vaina taja loti liela.. mazak vajag tv skatitiea, bet vairak sportot kopa... ar dzekiem futbolu ka piemers ar meitem to pashu voleibolu... ir vasara ara silti... tas ir mans viedoklis
4 3 atbildēt
Sviests kautkāds
1 0 atbildēt
« 1  2  3 »