local-stats-pixel fb-conv-api

Valsts mūs drāž...225

787 10

No rīta piecēlos un sadomāju iet uz grāmatnīcu Zvaigzne ABC lai iegādātos mācību grāmatas skolai, lai vēlāk uz augusta beigām nevajadzētu stāvēt garum garā rindā lai tikai tiktu grāmatnīcā un vēlāk aplauzties, jo daļa grāmatu jau būs izpārdotas.
Paņēmu savu un māsas grāmatu sarakstu un devos uz grāmatnīcu.
Grāmatnīca bija patīkami tukša... darbiniece palīdzēja ar burtnīcu atrašanu. Grāmatas nemaz nemeklēju, jo lielākā daļa no tām ir skolā. Ar pārdevēju sameklējuši lielāko daļu darba burtnīcu (dažas vēl netika iegādātas, jo grāmatnīcā nebija... mūždien kautkādas problēmas ar viņām) devos uz kasi. Pa to laiku, pa kuru meklēju darba burtnīcas, bija saradusies neliela rinda. Laiku izmantoju lietderīgi un pārskatīju grozu ar burtnīcām. To tur bija 36. Māsai 3šajā klasē ejot sarakstā bija visas iespējamās burtnīcas jāiegādā. Pat zīmēšanā. Bet prieškam, nezinu... Vēl atcerējos iedot savu atlaižu karti, kura atņem 10% no summas.
Nu un te sākas mana bēda... Glīti izkrāmēju visu uz kases, pārdevēja sāka pīkstināt svītru kodus.. un tad... tad manas acis sagriezās glītos kvadrātos...

Summa par 36 burtnīcām bija Ls 70...
Protams summu samaksājis devos uz mājām domādams vai pēc gada Latvijas teritorijā dzīvos kāds latvietis, ņemot vērā to, kādus likumus mūsu valdība pieņem un cik dārgi Latvijā ir dzīvot.
Burtnīcas vēl nav iegādātas visas, vēl daudzkas jāpērk.. kopēju summu varēsim sastādīt uz kādiem 100 latiem.

Izmaksas:

36 darba burtnīcas 3. un 9. klasei (3šās klases burtn. - 26, 9tās klases burtn. - 10)- Ls 69.87

Secinājumi:

 Ģimenes, kurās viens no vecākiem ir bezdarbnieks, vai, piemēram, abi vecāki, kuru alga ir tikai minimālā mēnešalga, tātad - aptuveni ~160Ls vienkārši nespēs laist skolā bērnus. Latviešu tauta paliks arvien glupāka un glupāka... iespējas normāli dzīvot tie meklēs ārzemēs, kur dzīve nenoliedzami ir labāka.

Diezgan skumji, ka valsts spēj drāzt tautu, bet paši braukt ar jaunākajiem Lexus un BMW džipiem. Vēl pamanīties uzcelt pasaulē dārgāko un vienu no īsākajiem tiltiem (kurš mums nahren nav vajadzīgs), daļu naudas paturot sev...

Sāku apsvērt, ka spoku partija tomēr būtu nepieciešama emotion

Reklāma
787 10 225 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 225

0/2000

Ev tu mani sabiedeji es tagat gribeju braukt taam pakal :|

1 0 atbildēt

Kā tas var būt 26 burnīcas 3šajā klasē... watafaak, tu gadienā nepiepirki kaut kādas liekās, vnk es tiešām īsti nesaprotu kā var būt TIK DAUDZ!!! Saprastu vel vidusskolā būtu tik daudz, bet nu šavaitā 3šajā klasē, tur nav ko tik daudz mācīt.....

1 0 atbildēt

da nu nahj,es eju uz strojku strādāt.

1 0 atbildēt

mjaa mums visas graamatas skolaa jau ir, bez taam jaanopeerk 4 darba burtniicas un dazhas klades XD

1 0 atbildēt

īstenībā, tas ir atkarīgs gan no skolas, gan skolotājiem, jo man, piemēram 9. klasē bija jāiegādājas 3 burtnīcas, no kurām vienu neražoja vairāk, tātad 2, arī 10. klasē tikai 2as. Bet cenas gan viņi uzmetuši baigās. 

izdevīgāk paņemt no kāda un sakopēt, tā arī daudzi no mūsu klases mēdza darīt, jo tās burtnīcas tikai kādu pusi izpildīja. jēga nekāda. :) 

1 0 atbildēt

kopš 5. klases neesmu pirkusi nevien d.b., tikai mācību grāmatas un arī dažas, jo bibliotēka nodrošina, jāpērk tikai svešvalodu.. tā , ka tas tiešām ir atkarīgs no skolas!

1 0 atbildēt

Muziku,socialos,krievu darba burtnicas neperku vispar ja varetu tikt vala no anglu darba butnicas (4,95Ls)tad butu pavisam labi :D

1 0 atbildēt

Palasot tā vien liekas - visiem tik slikti visi tik ņaud un raud. A ko jūs te bļaustaties? Domājat, ka šeit parakstot tik ļoti "gudrus" komentārus kautkas mainīsies? - Protams, ka nē! 

Kamēr visi sēdēsiet pie datoriem un gudri internetā dirsīsiet, nekas  uz labo pusi nemainīsies! 

Vajag arī kaut ko darīt nevis tikai gudri dirst, par piemēru var paņemt  - Grieķiju! Kur tauta arī dara, nevis tikai muti virina, kā mēs, Latvieši. Ja grieķiem nepatīk kaut kas no tā ko pieņēmusi valsts galva - uzreiz viņi sāk protestēt. Neiet uz darbu (piemēram lidostu darbinieki neiet uz darbu) un tādēļ cilvēki tur arī dzīvo labi!  

 

Bet piemēram es vēl neesmu tik bagāts, lai dzīvotu Latvijā!

2 1 atbildēt

Godiigi sakot man ir pofig, es vnk nepeerkun ja skolaa piesienaas es saku ka man nav nauda un vsjo, un es zinu daudzus kas dara taa. nahren vajadzeeja tiešaam to suuda tiltu un vel to anaalo biblioteeku, drizaak buutu graamatas sapirkuši skolaam. +_+

1 0 atbildēt

Nesen skatījos Latvijas Ziņu kanālu, tur intervēja ZvaigzneABC kkādu direktori. viņa teica, ka patiesībā visiem mācību līdzekļiem ir jābūt nodrošinātiem -tas esot rakstīts kkādos eiropas papīros. vēl, varot iet uz 1. līmeņa tiesu un dabūt naudu atpakaļ.  emotion

1 0 atbildēt

Ir traki, jā. 

1 0 atbildēt

atceros ka mazajās klasēs chista viss vienmer baigi daudz maksāja....un bija daudz japērk tagad man 10aja kādas 3 burtnīcas vien japērk..bet tik un ta dazas no tām arī var būt dargās pat 5ls...

1 0 atbildēt

Pagājšgad 10. klasēm izlaida 2 jaunas grāmatas [matemātikā un dabaszinībās]. Mums skolā pateica, ka tās grāmatas nez vai iepirkšot, jo valsts grāmatām dodot 1Ls par skolēnu. Manā skolā tad jau vēl ir ok, kādi 5 vai 6 simti skolēnu, bet kā ir mazākās skoliņās? Pie tam reāli bija 60 skolēni 10. klasēs un katram vajadzēja tās abas grāmatas, kur katra maksāja ap 8 Ls. Skola vnk nespēja to piepirkt.

1 0 atbildēt

Man šogad jāpērk tikai 2vas DB.. tā kā.. īpaši laikam neizjutīšu tās briesmīgās cenas.

1 0 atbildēt

Pusi no burtnīcām,kuras pagājšgad pirku 10.klasei skolā nemaz neizmantojām,

nerunāsim jau par grāmatām.šogad visu meklēšu tikai septembrī,lai redzu,ko no saraksta tiešām vajadzēs.

1 0 atbildēt

Starpcitu, pasūtot grāmatas gramatuklubs.lv sanāk par pāris santīmiem lētāk. bet tur var pasūtīt tikai zvaigznes abc grāmatas. turklāt tev atsūtīs uz tuvāko pasta nodaļu.

1 0 atbildēt

Mana pieredze ar darba burtnicam gan daudz pozitivaka.

Klase tas pirka reti kursh, tad vienkarshi kopeja vajadzigas lapas, to bija pagalam maz.

1 0 atbildēt

Ibanutsa,cerams pēc 4 gadiem cenas tomēr kritīsies!

1 0 atbildēt

Mācos Spānija un lai bēnu sagatavotu skolai ir vajadzīgi apmēram 300 EUR. Ja bērn iet skolā kurā nevajag valkāt skolas formu tad izmaksas sanāk daudz lētāk. :)

1 0 atbildēt

atbildot uz mazaa komentāru " Proff : ko pats gudri dirs???? Neko nevar pad... " Vispār pats esmu piedalījies protesta akcijās un nevajag te teikt, ka es gudri diršu. Es rakstu par lietām kurām esmu gājis cauri. Un daudzi te saka, ka tip viskautkas notiek, bet tas ka 10 cilvēki kaut ko saveido neko nemainīs - tas  ir par maz! 

Un zini esmu priecīgs, ka vairs neatrodos LV. Te pret mani vismaz attieksme ir kā pret cilvēku!

1 0 atbildēt
« 4  5  6  7  8 »