local-stats-pixel fb-conv-api

Kāpēc senči tevi nesaprot?192

3316 28

Dažreiz liekās ka mēs un mūsu senči dzīvojam pavisam citās dimensijās, viens otru nesaprotam, mūžīgi strīdamies par kaut ko, tie mūžīgie aizrādījumi par to, kas ir pareizi un kas nav, bet kur tad slēpjās iemesls šai neizpratnei? Domāju ka tas tālu nav jāmeklē...

3316 28 192 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 192

0/2000

+ vienīgi armijā jau jāiet bija arī tiem, kas mācījās, bet arī tādi, kas nemācījās prata izžuļīt no armijas, kaut vai ar kādu plakanu pēdu..

1 0 atbildēt

"nebija tv un pc, varēja skriet pa āru" - jā kā tad, visur bija "lauki" un dabūji šancēt dien' dienā... Pamēģini neklausīt senčus un dabūtu tā pizdī kā reti... TĀPĒC mūsdienās joprojām biedē ar žagaru vai siksnu... Cik nav biedējuši, ne reizi neesmu dabūjis... Pat iesitis neviens kārtīgi nebija... Viss ko var izdarīt - uzkliegt, un tas arī sāka visu sistēmu sapist... Bērni sāka neklausīt / darīt ko vēlas un visi narkomāni/ alkoholiķi tā arī uzradās... Paprasat vecākiem vai viņu jaunībā 18 - 25 gados bijis kāds alkoholiķis vai kaut ko lietojis nepatīkamu kāds...

P.s. rupjos vārdus neaizklāju ar tiem nolādētajiem %*#%* simboliem, jo spokos diez vai ir kāds jaunāks par 10 gadiem, kas lasa šādu rakstu...

1 0 atbildēt

Te jau drīzāk par vecvecākiem iet runa. Tāda domāšana drīzāk ir tiem ka nu jau ir 60+

Izņemot omas, neesmu satikusi nevienu kas vēl šīs lietas nesaprastu....

2 1 atbildēt

Da labi.. es laikam esmu īpaš,tāpatās,kā mani draugi,jo vienmēr kad mēs iedzeram sēžot pie upes uz soliņs,tad mēs klausamies vecosgabalus,kuri bija mūsu senču laikā populāri..phill collins,qween,abba,Letišu vecos gabalus utt... un tā var daudz labāk pavadīt laiku nekā sēžos,piedzeroties,klausoties pitbuļus,lady gagas utt.. un mums nevienam nav vairāk kā 20 gadu. bet old school music klausamies vairāk nekā mūsu senči un vienaudži.. :)

1 0 atbildēt

10. varēja, bet tas bija ilgs gaidīšanas process rindā un, protams, nevēlamie tur varēja palikt mūžīgi...

1 0 atbildēt

...taču dažreiz tāpat nevar saprast tos vecakus un piemeklēt jēdzīgākos vārdus, lai viņiem visu izskaidrotu

1 0 atbildēt

Pa punktiem:

1.Skolotājs-trakoti nepateicīga profesija(es nevarētu strādāt),un visu cieņu šiem cilvēkiem,kuri meiģina izveidot kādu rievu bez tās kura ir pēcpusē.

2.Nav taisnība.Kopējā politika varbūt tāda bija,bet tas mūs netraucēja tusēties un arī drāsties uz velna paraušanu)))

3.Aliņus tā pat dzērām un tas netraucēja vasarās dzenāt futbolu,bet ziemās hokeju.

4.Mēs sapņojām par Latvijas brīvību.Tagad šis sapnis ir izvarots un tur nav vainiga jaunatne,bet visa mūsu gļēva un nevarīgā tauta.Tā kā pats esmu šīs tautas sastāvdaļa,tad pats esmu tāds.

5.Šinī jautājumā vispār ir grūti strīdēties,jo katram gaume ir savādāka.Ja Tev patīk,klausies kaut vai vilku gaudošanu-vienīgi neraucē pārējos,kuriem tas varbūt nepatīk.Par skaļumu-vienā no pēdējām reizēm,kad biju Latvijā,eju pa ielu,pretī nāk jaunietis ar austiņām.Apmēram 20m. atālumā es dzirdu repu.Nu ja viņam kādreiz ir bijusi muzikālā dzirde,tad nu viņa jau sen ir prom,kā izbiedētu zvirbuļu bars.

6.Esmu dienējis krievu armijā divus gadus.Zemē nomests laiks...

7.Katrs ģērbjās kā grib.Nesaprotu taisnība kad bikses karājas uz potītem.Paiet pat grūti nemaz nerunāsim,ja vajag izkauties?

8.Nu tas ir stulbums.Šeit diskusija varētu būt vienīgi par kvalitāti,jo daudzi šie gardumi ir īsta lapsu inde

9.)))Pašam bija BM-12 videomaģis.Grauza letas kā krokodīls.Logi aizklāti,kompānija salasījusies.Katrs ko varējis garšīgu atnesis un visu nakti skatīšanās.Tagad šīs filmas liekas smieklīgas,bet tad tika apēstas kā debesu manna)))Par novilktām filmām-nelaime,ka labi ja katrā desmitā ir kaut kāds sižets vai doma.

10.Nezinu par mopēdiem.Vismaz Jūrmalā viņi īpaši nemanījas.Motocikli gan tika pa lēto pirkti un krāmēti kopā)))Un jautra mukšana no milicijas))Pirmā mašīna bija Opel-Olimpija 36.gada .3.5t dzīvsvars.32litri uz 100km.Bet bendzīns toreiz maksāja 8 kap.litrā.Ka jaunatne grib mašīnu-Tas taču normāli.Vienīgi nebrauciet kā trakie un nesitieties nost.Senčiem taču Jūs žēl )))

1 0 atbildēt

cojs patiesībā bija fantastisks mākslinieks, un tiem, kuri klausās roku, patiks arī cojs.

1 0 atbildēt

Labs raksts, vecais! :D

1 0 atbildēt

2.jaja, kā tad nebija, ome stāstija, kad agrāk zēni izklaidējās skolā iespiežot meiteni stūrī un krūtis apgrābstot(nu ja viņai tā darija tad zēni ar zilām acīm staigāja, bet nu tas tā!)!

1 0 atbildēt

PSRS sekss nebija, bet bija mīlestība. Starp citu, tā PSRS 80's stila sekotājiem sauca par Bitņikiem. ;)

1 0 atbildēt

Par rakstu Tev vajadzeetu paspiest roku-izcili !  VIENNOZIIMIIGI !

1 0 atbildēt

tas tak bija ar humoru, ja nesaprati. Protams ka sekss bija, tik par to nerunāja, vidusmēra ģimene tajos laikos bija ar 3-4 bēniem...

1 0 atbildēt

gribetu es ar padzivot tajos laikos

1 0 atbildēt

hmm,bullshit.

1 0 atbildēt

Kopumā labs raksts, tikai par šo gan nepiekrītu - "pa televīziju rādija tikai padomju vai indiešu filmas, kuras visiem bija līdz kaklam" - nebija gan līdz kaklam, padomju kino bija ļoti augstas kvalitātes. Bet ārzemju eksotika vilināja visus.

1 0 atbildēt

ko tu doma ka senči mums ir galīgi idioti un nostalģija pārņemti? 

 

"pfft. es mustangu negribu manos laikos tāda nebija"

"dēls tu nevari iet koledžā, labāk ej armijā, manos laikos tā darīja" "apmaldīsies vēl" 

2 1 atbildēt

1. STOP! pag, pag, pag.. tas izklausās, ēee, normāli! Atvelcies uz skolu, laigan varētu nenākt, bet sākt strādāt vietējā veikalā un berzt podus, un vēl izrādi necieņu skolotājam, kas dara savu darbu? Būt par skolotāju ir briesmīgi, jo daudzi tīņi ar saviem hormonu traucējumiem, var viņus kapitāli novest līdz kliņķim.

un 2. - facking serious? Nopietni? Vienīgā atšķirība bija tā, ka par to daudz nerunāja, nebija pietiekami daudz informācijas un ja pāris dzīvoja kopā, tad parasti tikai, kad apprecējās.

5. Jā, mans tēvs zina, kas ir Cojs un daudzi citi PSRS dziedātāji, bet par spīti dzelzs priekškaram, viņš klausījās arī Beatlesun The Rolling Stones, kuru plates deva no roku rokā, bez maz vai kā tādi plašu dīleri :D Tā kā..

8. Nu nav tā, ka PSRS dzīvojis cilvēks skatās uz banānu, mango vai ananāsu ar apbrīnu un baidās ēst. Cilvēki zināja, kas ir tur rietumos, arī par blatu reizēm kaut ko varēja dabūt,.

un starpcitu visi nemaz jau nu tik briesmīgi nesportoja, bija arī tie, kas devās kaut kur kāpņu telpās dzert un smēķēt. Vienkārši tad viņi to nedarīja klubos, vecāku dzīvokļos vai uz ielas.

2 1 atbildēt

Nu nezinu, tik traki nav. ;D

1.Mans tēvs nebija nekāds paraugskolnieks, lai skolotāja vārds būtu likums. Viņš stundās ar draugu dzēra alu un spēlēja uz ķemmīti, un viņš nebija no nekādiem laukiem, bet gan no rīgas centra. ;D

3. Esmu pilnībā pārliecināta, ka jauniešus ar alus pudelēm varēja atrast, bet jā sportot tiešām vairāk sportoja.

4. Mani vecāki kkādi laikam pilnīgi nestandarta, cik viņos paklausos, viņiem tā brīvība nebija tik aktuāla.

Mani vecāki nav nekādi jaunie, bet šiem te aprakstiem atbilst tikai daži punkti. 

1 0 atbildēt

a par to kafiju,man vectēvs stastīja ka tad kad viņš bija jauns manos gados (20-25) viņš bija stāvējis rindā pēc maizes un kkads ielīda priekšā rindai. Doma tāda ka dēļ maizes kukuļa agrāk pat kāvās.

1 0 atbildēt
« 2  3  4  5  6 »