local-stats-pixel fb-conv-api

Nopietni!? Latvijā deputāti 80 miljonus piešķir, pamatojoties uz… Es šokā!39

271 0

Saeimas deputāts Mārtiņš Bondars publicē visai šokējošu video, kurā atklāti stāsta, kā Latvijā deputāti dāsni dala mūsu nodokļu maksātāju naudu! Precīzāk 80 000 000 EUR! Šos miljonus deputāti dāsni piešķir “AirBaltic”, ņemot vērā tikai 4 – jā tu nepārklausījies – 4 lapaspušu ziņojumu, kurā tā arī īsti nekas nav pateikts!
Mārtiņš Bondars raksta: “Tikai Vienotības, Zaļo un zemnieku savienības un Nacionālās apvienības deputātiem pietiek ar četrām lappusēm, lai pieņemtu lēmumu aizsūtīt 80 miljonus eiro nodokļu maksātāju naudas nezināmā virzienā!”



271 0 39 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 39

0/2000

Valdība, huiņa, nepatīk.

0 0 atbildēt

Kur nu diskusijas par Saskaņu? 

0 0 atbildēt
Ja nestrādā par pārdevēju Maxima tad 1k pelnīt nav nekāds sasniegums .. Bet doma Tev ir pareiza
1 1 atbildēt

Es nesaprotu, tiem deputātiem ir piedraudēts tuviniekiem vai kāpēc jābalso par? Like ducking srsly, katrā budžeta lemšanas jautājumā, ka tik sagrābt, iedot, atdot.

0 0 atbildēt

AirBalticam ir jāstrādā - jo, ja nu mēs beidzot attapsimies lai dotos prom uz Angliju, tad varēsim lidot ar jaunām lidmašīnām  emotion

1 1 atbildēt

Baigais brīnums. Tipiskā Latvijas saeima. Aizsūta naudiņu tam šitam un paši nezin kam un kad kāds pēc tam sāk prasīt, kur palika, kam bija un kurš vainīgs, tad sāk taisnoties un rādīt viens uz otru ar pirksiem, ka neko nav darījuši. 

0 0 atbildēt

Nu to es saprotu... Viņam tak eksāmens bija jākārto, bet tomēr..... TOMĒR....... nu kaut kā tā..... ne tā.....

0 0 atbildēt

interesanti, kapēc balsojumā nebalsoja pārējie 24 deputāti? laikam nebija darbā emotion lai gan domāju, ka darbā jau jābūt ir obligāti emotion

0 0 atbildēt

ķas notiek ar Valsti ?emotion

0 0 atbildēt
Ja nesaproti neko no politikas, neraksti. Kā tavuprāt Āboltiņa no Vienotības varētu tikt saeimā, ja neviens nebalsotu par viņas partiju?
0 0 atbildēt
Tu bljad, domā ka mums ir tikai divas partijas par ko balsot? Ja tiešām esi tik atpalicis, tad labāk nebalso vispār.
0 0 atbildēt

Tas ar ūsām vislaik ņirdz,- lkm saprot par ko iet runa. pa vidu priekšsēdētāja/ lielais boss, vai kā,emotion visp šokā neko nerubī, acis tik plikšķina.

0 0 atbildēt

Neko nevar izdarīt, jo mūsu valdība ir zem oligarhu spiediena. Uz pasaules fona, LatviJa ir piparu bodīte, kuras budžets un IKP ir krietni mazāks kā kāda turīga onkuļa gada ienākumi. Jebkuri reāli centieni novērst valsts izzagšanu, visticamāk, beigsies ar iniciatora nelaimes gadījumu vai pēkšņu nāvīgu saslimšanu. Mums tikai atliek radīt jaunu Apple vai Microsoft, vai arī, sliktākajā gadījumā, apvērsums un revolūcija. Pirmais mums nespīd, ņemot vērā mazo iedzīvotāju skaitu un alkoholiķu procentu tajā, atliek vienīgi brutāla pieļurbāšanās, ālēšanās un revolūcija, kas nozīmē, labu izdevību kādam mūs atkal okupēt. Tāda lūk pasaciņa.

0 0 atbildēt

😎

0 0 atbildēt

Tīrs Bondara un LRA populisms. Spēlē uz vidējās un zemākās kastas jūtām, uz to nožēlojamo čīkstētāju jūtām, kuri savā dzīvē nav redzējusi vairāk par 1000euro.

AirBaltic ir jāstrādā un jāļāuj tam attīstīties. AirBaltic ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem valstī, un 80 miljoni no valsts puses ir piliens airBaltic maksāto nodokļu jūrā. Ja ne gada, divu laikā, tad piecu gadu laikā tie 80milj atmaksāsies.

2014. gadā airBaltic apgrozījums bija 325milj eiro, no kuriem liels procents(diemžēl, nevaru atrast cik liels) ir aizgājis valsts budžetā, salīdzinājumam- LDz apgozījums 2014.gadā bija 225milj eiro un PV 62milj eiro. Tad sanāk, ja LDz vai PV būtu vajadzīga nauda pamatkapitāla izlīdzināsanai, lai nopirktu jaunas sliedes, vai vilcienus- tauta vienbalsīgi brēktu ka nevajag, nevajag!?! Gribētu redzēt, kā dzīvotu bez dzelzsceļa satiksmes. Tas pats ir ar airBaltic.

Ir nepieciesami līdzekļi kompānijas pamatkapitāla izlīdzināsanai, lai varētu iegādāties jaunas lidmasīnas, jo patreizējā Boeing 737 Classics flote strauji noveco. Noveco ne tikai airBaltic flotē, bet visā pasaulē, drīz sos lidaparātus no flotēm nāksies svītrot gan Lufthansai, gan Norwegian gan British airlaines(ja tur vēl kāds ir palicis).

Protams, kļūdaina ir Bombardier CSeries iegāde ar to, ka sie lidaparāti ir pilnībā jauni un ''nepieslīpēti'', un kamēr tie neiestrādāsies būs problēmas ar mezgliem un atseviskām komponentēm. Tādus lidaparātus var atļauties pirkt turīgas aviokompānijas kā Swiss(kas arī ir vieni no pircējiem) vai Lufthansa, AirFrance. Mums pilnībā pietiktu ar jau atstrādātajiem Boeing 737 Next Generation vai Airbus A320(kas arī ir lētaki gan iegādē, gan uzturēsanā, salīdzinājumā ar B737 un CSeries), bet gan jau Bombardier airBaltic ir iespiedis stūrī, vai apvārdojis ar ''atlaidēm'' uz jau iegādāto Bombardier Q400 rēķina.

Es saprotu, ka valstī nav viegli, un uz visa sobrīd notiekosā fona sis valdības lēmums var likties absurds, taču es gribētu teikt, ka nevajag kliegt neiedziļinoties lietas būtībā. 

1 5 atbildēt