local-stats-pixel fb-conv-api

Žiguļovskas HES būvniecība!14

288 4

Labdien, zinu, ka daudziem patīk mūsu lielās kaimiņvalsts, Krievijas, lielie projekti, tāpēc iepazīstināšu, Jūs ar Žiguļovskas HES celtniecību.

Jau 1910. gadā Krievija vēlējās izveidot HES uz Volgas, bet tas tika atlikts.Tikai 1950. gada 21. augustā sākas celtniecība pie ļoti lielās hidroelektrostacijas.

« 1  2  3 »
288 4 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000

Tiešām iespaidīga būve.

 

14 0 atbildēt

Interesanti emotion noteikti pluss.

7 0 atbildēt

Emm, rezervāts ir aizsargājama dabas teritorija.  Pie HES izveidojušos udenskrātuvi sauc par rezervuāru. Domāju, ka atšķirība tomēr ir nopietna. Bija arī citas stila kļūdiņas, bet kopumā raksts labs.

6 0 atbildēt

nemaz tik nemākulīgi tie krievi nav kā te daudzi bļauj

5 0 atbildēt

Klau dauni archy vai ka tur tevi sauc. ko piesienies pie cilvekiem, ka sieliek daudz maz interesantu un redzamu info. ja esi celtnieks ok, betons cements gazbetons. es domaju te viesiem pilnigi po , galvenais jau saturs a  ne komats vai garumzime.

6 1 atbildēt

paldies par rakstu +++emotion

3 0 atbildēt

Būtu interesanti arī redzēt kā uzbūveja Rīgas un Pļaviņu Hesus. + tev 

4 1 atbildēt
vee avatarsvee

Interesantas bildes un bez gariem tekstiem ;) Paldies emotion

3 0 atbildēt

par 16. viņiem bija izvēle? es domāju, ka nē. 

3 0 atbildēt

tad redz kā, kreivi tomēr ir cilvēcīgi...

...un ja tā padomā, tad ja latviešu ieslodzītajiem liktu tik bīstamā vietā strādāt tad, tie uzreiz sāktu sūdzēties par cilvēktiesību pārkapumiem u.c. un turpinātu dzīvot par mūsu nodokļu maksājumiem.

2 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt

lasīju un brīnījos par tavu daunismu.

Ceļot HES tika izlietoti 7 miljoni kubikmetru cementa. - nevis cementa, bet betona. Cements ir saistviela betonā.

Cementa veidošanas nodaļa. - nevis cementa veidošanas, bet gan betona veidošanas. Cementu neviens uz vietas neveido, to piegādā uz objektu, kur uz vietas tas tiek samaisīts ar pildvielām - granti, granīta šķembu, vai ko citu, ka nepieciešams pareizās betona markas izveidošanai.

Strādnieki pārbauda augstsprieguma līnijas. (Ja viņš ir fotogrāfēts, tad acīmredzot ir ieslodzītais, tad cik daudzi mūsdienu ieslodzītie līstu uz augstpriegumu vadiem, tikai tāpēc, ka viņiem to lika izdarīt?) - šis mani īpaši izbrīnīja. Pasaki man lūdzu, kā tu varēji dadomāties, ka cilvēks varētu pārbaudīt pie sprieguma pieslēgtus vadus? :D Līnijas uz pārbaudes momentu loģiski ir atslēgtas no sprieguma, tādējādi vienīgais risks, kas pastāv, ir nokrist no vadiem un sasisties ap zemi.

7 10 atbildēt