local-stats-pixel fb-conv-api

SSD diski – kas tas ir ko uzkož!110

728 3

Sveiki spocēni!

Pēdējā laikā no draugiem esmu dzirdējis, ka dators prasītos ātrāks, jo darbības datorā notiek palēni. Pajautājot vai datoram ir SSD, tikai daži saprotoši pamāj, citi uz mani pat skatās kā uz narkodīleri.

Tāpēc izdomāju izveidot rakstu, kurā pastāstītu, kas ir SSD, kā tas atšķiras no HDD un ko ar to var iesākt.

728 3 110 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 110

0/2000

kas tu stacionāro datoru pa istabu mētā? Noliec stūrī un nebūs raižu par triecieniem.

33 0 atbildēt

SSD trumpis ir atbildes reakcijas laiks - 0.1ms, salīdzinot ar 50ms cietajiem diskiem. Bet jā, kā jau tika minēts, ja dati zūd, tad zūd pavisam. Ar to jārēķinās. 

11 0 atbildēt

Man pašam ir arī Intel SSD(60GB), tur stāv Windows un citas instalācijas (Skype, Winrar,  Chrome utt.) Viss, pārējais(filmas, spēles) stāv uz HDD, runājot par SSD - tā veikspēja ir apbrīnojuma, piemēram: Ja taisu restartu kompim, tas aizņems ~20 sekundes.

7 0 atbildēt

Tātad es mierīgi varu ssd ielikt savā portatīvajā?  Štekeri sakritīs?

6 0 atbildēt

Gribu piebilst, pēc pieredzes, ka izvēloties Intel SSD iespēja, ka tas nobeidzas ir ļoti niecīga. Darbā esam apgreidojuši un likuši kopā jaunus kompjus, kopš SSD parādīšanās un neviens Intel SSD saimniekiem nav sagādājis nekādas problēmas. To gan nevar teikt par citiem ražotājiem. Vienīgie, kas pēdējā laikā ir spējīgi sacensties pēc kvalitātes ir Samsung un Kingston SSD. Kopumā ieteiktu izvēlēties vai nu Intel vai Samsung SSD, jo paša pieredze darbā ar šiem ražotājiem un labas klientu atsauksmes.

6 0 atbildēt

Jā, es jau šito brīnumu skatījos, SSD 128gb manksā tikpat cik HDD 1,5 Teri :D , es pagaidīšu līdz cenas nokritīs, bet noteikti kompītī likšu iekšā ssd.

4 0 atbildēt

Es tads pedants esmu emotion man ir ssd disks un lai dati peksni nepazud es esmu svarigu infu sakopejis uz ssd diska, parastajiem diskiem un parnesajama diska. Ik pa laikam atjaunojot un pieliekot klat infu emotion ta ka bez raizhu emotion 

2 0 atbildēt

Beidzot viens normāls raksts. Vienkāršs, bet saprotams.

2 0 atbildēt

Man ir 2 cietņi katrs pa 2tb. Un tas ir konkrēti par īsu! Vismaz reizi 2 mēnešos nākas dzest kaut ko lai pietiktu vieta! Kā tas var būt par daudz ja viena filma aizņem sākot no 30gb? (runāju par 1080p, citas neredzu jēgu kačāt)

 

manuprat tada ziinja ja tu nendarbojies ar to filmu tirznieciibu tad nevajag kaa mulkim krat nevajadzigus failus tikai tadel lai tev vinji buutu.

1 0 atbildēt

Jā,man ir SSD. Lētais gals gan,bet ļoti ātrs tāpat. 60 GB uz Windows 7 Ultimate x64 pietiek. Priekš datiem izmantoju 1 TB HDD 7200 RPM. Nesūdzos ne par lēnumu ne par ko citu. :) Kompis jau drīz būs gads kā neesmu pārinstalējis,un ātrums tik pat kā nav samazinājies! Pilns PC ar drazām,bet tik un tā viss notiek ātri! :)

1 0 atbildēt

Lieki piebilst ka 90% gadījumu ja patīra datoru no drazas performance pieaug kārtām!!!

1 0 atbildēt

Laba jau ir tā SSD mantiņa, bet sasodīti dārga :(.

0 0 atbildēt

man liekas ka manejaa standartaa jau ir ssd.

par 4. bik iezviedzu, butu ajbuut zabakam, lai ceretu, ka to uzlabos nevis videokarte, bet cietais emotion

0 0 atbildēt

nez vai ssd var saukt par "disku". principiāli atšķirīgas lietas. tāpat kā mēs tagad brīnāmies, kā tālajos laikos infu storēja lentēs, tad drīz brīnīsimies par to, kā infu storējā rotējošās platēs, kas idejiski ir tuvāks lentēm nekā "čipu" atmiņas.

0 0 atbildēt

Sen jau gribu SSD, tik žēl naudu noziedot.

0 0 atbildēt

Paldies par labu rakstu! emotion

0 0 atbildēt

Draugs nopirka SSD disku ap 60gb un glaba taja tikai Windows 7 ! 

Atskiriba ir redzama momentala! Windows ieladejas apmeram 3 sekundes, neskaitot bios....

Ari es apsveru iegadaties savam portativajam ssd :)

0 0 atbildēt
Lai gan es visu jau zinaju, tapat lieku + ;)
0 0 atbildēt

Tieši domāju par ssd jo mana kompja windas novērtējumā hdd ir viszemākais rādītājs ar 5,9 starp visiem pārējiem vērtējumiem kuri nav zemāki par 7,5. Bet baigais slinkums pārlikt Win jo visi iestatījumi un progas jāliek pa jaunu.Un cena pēc pusgada ar droši ka būs draudzīgāka

0 0 atbildēt

Jautājums - ir dzirdēts, lai SSD samazinātu risku nobrukt, ir kaut kā jāiestāda datora konfigurācijas biosā un vēl papildus kādas pielāgošanas jāveic...tā tas ir? emotion

0 0 atbildēt
« 1  2  3 »