local-stats-pixel fb-conv-api

Navessods!34

188 3

Sveikinji saprotu ka si nav ista tema sodienai varbut kadam tas sabojas garastavokli bet es gribeju papetit tuvak so temu :)

Rietumu civilizācijā, kura pēdējos 500 gadus ekonomiski un politiski dominē pasaulē, un uzspiež savu vērtību skalu visām pārējām kultūrām, nāvessodu aplūko no divu teoriju - utilitārisma un retributīvisma, - viedokļa. Utilitārisma piekritēji postulē, ka nāvessods esot “briesmīgs”, “visatbaidošākais” sods, taču vienīgais sods par vairākkārtējām slepkavībām, kas 100% novērš iespēju tās atkārtot. Tb nepieciešamais un mazākais ļaunums. Retributīvismā pieiet problēmai vienkāršāk: “par smagākajiem noziegumiem - smagāko sodu. Ja vairākkārtēja vai arī sevišķi smaga slepkavība ir smagākais noziegums, tad ir jāizmanto nāvessodu.”
Kopš homo sapiens pastāv kā suga (kā lēš vēsturnieki - vismaz savus 150-300 000 gadus), pastāv arī nāvessods. Tiesa, akmens laikmetā pret kopienu noziegušos indivīdu nevis nogalināja, bet gan izraidīja, kas bija līdzvērtīgi nāvessodam, jo citas kopienas to nepieņēma un tas gāja bojā, neatstājot pēcnācējus, t.i. tā gēni netika pārmantoti. Nāvessoda pastāvēšana visus šos gadu tūkstošus bija visnotaļ racionāli argumentēta, un pašsaprotama likās doma likvidēt ļaunumu:

188 3 34 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://gudrinieks.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 34

0/2000

emotion

0 0 atbildēt

es uzskatu, ka nēves sods ir ar labu.. 

 

vispār vajadzētu saodu- spīdzināšana, kad cilvēku reāli spīdzina, lēnām graizot ar zāģi, vai lēnām dedzinot, kādu mēnesi, lai saprot, kā pārkāpt likumu.. 

0 1 atbildēt

http://www.klubs415.lv/majaslapa/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=530

 

Vai zirdziniece ir Artis Buks?

P.S. Par paretinātu, pārkopētu rakstu neceļas roka plusu likt. Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...

0 1 atbildēt

pats uzskatu ka nāvessods ir atbalstāms! ir tikai viens argumensts, kas liek par 'to aizdomāties, ja nu gadijumā vainīgais ir nevainīgs! piemērs dok-filma ''Maniaks'', kur uz navessodu notiesātais bija nevainīgs!

0 6 atbildēt