local-stats-pixel fb-conv-api

Latviešu leģionāri420

4486 45

Raksts ir pacelts.

Oriģinālais raksta ievietošanas datums ir 16.02.12.​

Šis ir raksts, kurā ir īsi apkopoti vēsturiski precīzi fakti par latviešu karavīriem vācu karaspēka rindās 2. pasaules karā. Šī raksta mērķis ir atspēkot melus un apvainojumus, veltītus leģionāriem.

... ... ...

Katru gadu laikā, kad tuvojas 16. marts, Latvija un latvieši saņem asu kritiku no Krievijas un krievvalodīgo puses par itkā nacisma atbalstīšanu. Latviešu karavīri tiek apvainoti kā kara noziedznieki, ebreju slepkavas un nacisma ideoloģijas atbalstītāji. Cilvēki, kuri labi neorientējas Latvijas vēsturē, uztver leģionāru atceres gājienu naidīgi un pārmet latvijai nacisma atdzimšanu un kara noziedznieku atbalstīšanu. Tas atbalsojas arī rietumzemēs, kur izraisa sašutumu par latviešu „nacistiskajām” darbībām.

4486 45 420 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 420

0/2000

nu vismazam 20%. Manuprāt ar to pietiek, lai redzētu ka vācieši paskatās arī tajos starptautiskajos noteikumos. Piemērām , kad Vācija kapitulēja, krievi ienākot kurzemē, savāca visus 15-50 gadus vecus cilvēkus. Ja viņi nebija ,,kara noziedzinieki,, tad viņus grib vai negrib aizsūtīja uz sarkano armiju. Žēl, ka tie paši krievi negrib atzīt savus noziegumus.

3 1 atbildēt

Īsi un konkrēti aprakstīts. Paldies! Būs viens no avotiem, uz ko norādīt vajadzības gadījumā.

3 1 atbildēt

Šito aizsūtīt krieviem, lai lasa uz izglītojas! Kaut gan viņu skalotajās smadzenēs laikam būs grūti iesēt patiesību.

3 1 atbildēt

Padomju laikā bija grāmata Tā rīkojās SS kuru tagad meklēju. Viņu izņēmuši no visām bibliotēkām kā kaitīgu. Tur melns uz balta skaidri ir teikts. Ka latvieši masveidā pieteicās vācu armijā , bet šamējos aizsūtīja mājās. Karos kungi. bet bauri ars zemi. Iesaukšana sākusies 1943.gadā. Krievi parmet par vēstures sagrozīšanu. Te ir viela pārdomām. Grāmatu lasīju 1980.gadā un to nevarētu teikt par sagrozītu. Pašiem krieviem vajadzētu painteresēties kas bija 29.SS divīzija "POHA" RONA , lūdzu nejaukt ar "POA"  ROA jo tā ir pavisam cita divīzija. Tā plosījās pa Krieviju un Balkrieviju vēlāk arī Polijā līdz to izformēja. Nu kura divīzija vēl atļāvās izpildīt nāves sodu Vācu augti stāvošām armijas personām, ja pat pavēle no Berlīnes nespēj tos atturēt. Tāda bija RONA un kuru materiāliem stāv zīmogs Pilnīgi slepeni. kaut pēdējo laiku tas ir noņemts. Latviešu divīzijas nebija tā apgādātas ar tehniku kā 29. divīzijabet tomēr tā ņēmās pa aizmuguri un veica represijas pret civilajiem kā Arāja šāvēj komanda. Vēl jau var piebist Ebrejiem tik cietušajiem kuri nespēj atšķirt gada skaitli 1941 no 1943 , bet tas ir 1941 jūlijā masveidā šāva ebrejus, bet leģions ko norej radās 2 gadus vēlāk.

2 0 atbildēt

Labākais Raksts Ko Esmu Redzējis emotion

Liels +

2 0 atbildēt

Krievija kā bija, ta arī ir palikusi sarkano valsts, kura lielakoties mitinās ļautiņi ar izskalotām smadzenēm. ROA, it sevišķi Krievu korpuss Serbijā- lūk tie bija īSTIE KRIEVI.. Skaisti mizoja sarkanos Tito teroristus. 

2 0 atbildēt

Sasodīti labs raksts emotionman personīgi jau apnicis šis farss, kas notiek katru gadu. Krievi nezkapēc aizmirst staļina un ļeņina varoņdarbus, kā arī to ko dara tagadējie varasvīri krievijā, cik cilvēkus nenošāva zemnieku sacelšanās laikā, otrā pasaules kara laikā tikai tāpēc, ka viņi citādi domāja. Krievi forša tauta mušī savējos, vai tur pieaugušais, vai bērns. Pēc oficiālajiem datiem kādi 30 000 000 tikai 2pk vien. Tākā pirms kko pukstēt, lai pamācās savas nujau bijušās valsts vēsturi, bet ja kkas nepatīk, lai vālē uz savu laimes zemi, kur ķīseļa upes tek un mannā krīt no gaisa.

Par brīvu un latvisku Latviju!!!

 

__________

__________

2 0 atbildēt

Šodien 16.marts un šodien mēs godinam savus tēvus, vectēvus un vecvectēvus, latviešu leģionārus, ignorējot visas politiskās kaislības, kuras izraisa pārsvarā tie, kam ar kariem nav ne mazākā sakara. 

Šodien dzirdēju pa radio:esot jautājums vai 16.marts ir atzīmējama diena vai kauna traips Latvijai. Man ir atbilde. Kauna traips ir mūsu alkatīgie politikāņi, situācija, ka no Latvijas spiesti izbraukt neskaitāmi tūkstoši latvieši, tāpat kauna traips ir reiz TV ilgi sēdošs pederasts. Bet nekādā gadījumā mūsu senči, kuri nav Latviju izplaupījuši, taču gānīti tiek joprojām. Ir cilvēki, kuru senči karojuši pretējā pusē, tādā gadījumā jums ir citas piemiņas dienas un netraucējiet mums. Tāpat netraucējiet ar tipiski liberastisko pieeju, aicinot ievērot neitralitāti, jo ir tak 11.novembris.   Leģionāru diena tiek pieminēta klusi un pieticīgi, bez skaļām uzrunām, krāšņiem salūtiem un citām pompām. Pieminēsim ar cieņu!

2 0 atbildēt

Tie idioti, kas Latviešus dēvē par fašistiem vienkārši nezin, par ko runā un nezin kas ir fašisms

2 0 atbildēt

Super raksts +++

viens no labākajiem kādu esmu lasījusi :)

un pirms vēstures eksāmena vispār ideāli :)) noderīga informācija :))emotion

pie favorītiem ;)))

2 0 atbildēt

Nez, kāds ir attēla priekšplānā redzamā puiša dzīvesstāsts?

2 0 atbildēt

*****j tos jobanos okupantus krievus lai iet dirst

2 0 atbildēt

Māsas kāzu jubileja emotion

2 0 atbildēt

smieklīgi ir tas, ka tie, kuri apvaino leģionārus, vienkārši ir 0 vēsturē. sākot jau ar to, ka ebreju iznīcināšana notika līdz 1942. gadam, bet leģiona izveide - 1943. gadā, beidzot ar to, ka fašisms bija Itālijā. 

2 0 atbildēt

Paldies par rakstu. Man  daudz kas kļuva skaidrāks.

2 0 atbildēt

kas zin vēsturi .....žel ka tik maz.

2 0 atbildēt
Perfekts raksts. Visu cieņu! 👍🏽
2 0 atbildēt

Paldies!

Labi vēstures skolotāji skolās arī māca par šo, papildus oficiālajām vēstures grāmatām, kurās šis ir skarts ļoti virspusēji.

2 0 atbildēt

Labs raksts, vairāk tādus. emotion  emotion +

2 0 atbildēt

super... žēl ka daudzi to nesaprot......

2 1 atbildēt
« 4  5  6  7  8 »