local-stats-pixel fb-conv-api

Kā es stāvēju rindās Padomju Savienībā31

771 2

Vēlīnajos padomju laikos, kuros pagāja daļa manas bērnības, nācās gūt šādu tādu pieredzi ar stāvēšanu rindās. Tad nu aprakstīšu, kā tas bija.

771 2 31 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 31

0/2000

 emotion 

2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt
Izliek no dzīvokļa? Es vairāk šorīt neaizmigšu.
2 0 atbildēt

mja rindas bija kolosalas .mauzoleja ari dabuju pastaet kadu stundu gara rinda lai vaska lelli apskatitu

2 0 atbildēt
Viena lietiņa gan ir tagad krasi atšķirīga no psrs laikiem: toreiz retā sieviete taisīja minetu.jo sūkāt skaitījās slikti un pazemojoši.Tagad visas dara ka prieks. Bez tam toreiz neviens nelietoja prežus,tamdēļ aborti un sts slimības sita augstu vilni.Cilvēkus lika ārstēties ar varu,tā saucamajā triperbārā,aiz restēm.Apmatojumu arī neviena toreiz nost neskuva,pat ne paduses.Un tas bija forši.Veikalos nekā daudz nebija un ja ar kas parādījās tad stundām bij jāstāv rindā.Bet īstenībā tie bij forši laiki.
1 1 atbildēt

Vispār diezgan čangalīga izpratne par to visu, bet maza bērna atmiņās arī daudz savādāk tas murgs laikam nevar projicēties. Astoņdesmitajos jau Rindās stāvēja un pirka ne jau tādēļ ka tur lielas ģimenes un nebija ko ēst bet tādēļ ka cilvēki veidoja uzkrājumus jo nekad nevarēja prognozēt kad atkal prece parādīsies. Bet tai stāvēšanai rindās komandās pavisam citi cēloņi. Tā vēl var sanākt ka tikai no desām vien pārtikāt. Bija iepircēji kas tā taisīja savu mazo biznesu pēc tam daļu pārdodot nedaudz dārgāk vai apmainot pret kaut ko kas vajadzīgs bet ir citam. Vai vienkārši padomājot par radiem draugiem. Vai noderīgiem cilvēkiem.

0 0 atbildēt

Labs raksts! emotion

0 0 atbildēt