local-stats-pixel fb-conv-api

Iespējams, pirmais ķīmiskais karš karu vēsturē.37

863 3

Šis tas interesants par iespējams senākā ķīmiskā kara liecībām.

Ir izpētītas vairāk nekā 20 romiešu kaeivju mirstīgās atliekas, kuras tika atrastas izrakumu laikā Sīrijā, un ir secināts ka ir uzietas senākās liecības par ķīmisko karu.

Iespējams ka pirmais dokomentētais gāzes uzbrkums noticis ap 256. g. pēc Kr., kad romieši aizstāvēja Dūra Eiropas pilsētu pret persiešu karaspēku. Aplenkuši pilsētu, persieši mēģināja izrakt tuneļus zem tās mūriem. Vienlaikus romiešu karavīri raka 'kontroltuneļus", kurus varētu izmantot lai pārsteigtu pretinieku.

Tuneļos pētnieki atrada asfalta un sēra paliekas - ķīmiskā kara pēdas.

Arheologi pieļauj, ka persieši atklājuši to, ka arī romiešu leģionāri rok tuneli, lai negaidīti uzbruktu persiešu pozīcijām. Tad persiešu karavīri savā tunelī ievietoja ogļu pannas un plēšas, uzmeta uz oglēm dažādas ķimikālijas un ievadīja indīgos dūmus romiešu tunelī. Romieši centās izbēgt no indīgā sēra dioksīda un eļļaino tvaiku maisījuma, taču, tiklīdz upuri ieelpoja indīgos dūmus, viņi zaudēja samaņu un dažu minīšu laikā nomira.

Tas ir ļoti nežēlīgi, un šie leģionāri mira briesmīgā nāvē.

Tas savukārt pierāda to ka persiešu karavīri ir bijuši iespējams tik pat pasmīgi kā romiešu leģonāri.

863 3 37 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 37

0/2000

intresnats raksts tik ar tik smagam gramatiskaam kludam beigaas... vinsh tak tik īss un jau tik fucking kļudains??? wooot

2 7 atbildēt

iekod man, no kurienes tajos laikos cilvēki var būt gudrāki nekā mūsdienās viduvējs āksts, interesanti

1 6 atbildēt