local-stats-pixel fb-conv-api

Augļa alkohola sindroms97

1101 6

Augļa alkohola sindroms:
• Garīga atpalicība (smadzeņu bojājums) — bērns nekad nespēs sasniegt normālu prāta attīstības līmeni.
• Roku, kāju, sejas iedzimtas kroplības — šiem bērniem ir nepareizi locekļu savienojumi, grūtības kustību koordinācijā un gaitas traucējumi, viņiem ir mazāka izmēra galva, plakans deguns, atstatus novietotas acis un plata mute.
• Sirds defekti — nepareizi strādā sirds muskulis, un tas var būt bērna nāves iemesls jau pirmajā dzīves gadā.
• Augšanas grūtības — piedzimstot šie bērni ir ar mazāku svaru un augumu, nekā tam būtu jābūt, bet pieaugot viņi nekad nesasniedz normāla izmēra augumu un paliek tādi visu mūžu.

Bieži šie iedzimtie defekti ir kombinēti. Bērniem, kuru māte grūtniecības laikā ir lietojusi alkoholu, var rasties arī citi — ne tik smagi — traucējumi: uzmanības traucējumi, hiperaktivitāte, kas apgrūtina viņu sociālo adaptāciju. Uzvedību raksturo agresivitāte, spītība, paaugstināta uzbudināmība un miega problēmas. Ir konstatēts, ka pēc 4–60 minūtēm, kad māte ir lietojusi alkoholu, tā koncentrācija augļa asinīs būs tikpat augsta, cik mātes asinīs. Jāatceras, ka jau četri procenti alkohola koncentrācijas asinīs var būt nāvējoši pieaugušam cilvēkam, bet auglim šī robeža ir daudz zemāka. Alkohols uzkrājas augļa ūdeņos un var tur saglabāties pat tad, kad mātes asinīs alkohola promiles vairs nevar konstatēt.
Zīžot bērns saņem alkoholu ar mātes pienu. Jau pēc divām alus glāzēm bērniņš kļūst miegains un nespēj normāli zīst. Detroitas universitātes zinātnieku pēdējie pētījumi ar septiņgadīgiem bērniem pierādījuši, ka pat pavisam neliels alkohola daudzums spēj kaitēt augļa smadzenēm, kas neparādās uzreiz pēc bērna piedzimšanas vai jaundzimušajam, bet vēlākajos gados. Bērniem, kuru māte nav atteikusies no glāzītes, nav grūti risināt vienkāršus uzdevumus: viņi brīnišķīgi spēj rēķināt, atšķir krāsas, iegaumē vienkāršas lietas. Taču, ja jāatrisina nopietnāki uzdevumi, piemēram, nedomājot par sīkumiem, ātri jāatbild uz jautājumiem vai uz ilgu laiku jākoncentrē uzmanība, rodas zināmas grūtības. Rezultātā IQ tādiem bērniem biežāk ir ievērojami zemāks nekā vienaudžiem.

1101 6 97 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 97

0/2000

Domā visām muterītēm,kuras buhā - piedzimst tādi bērni?

0 0 atbildēt

Domā ja viņas pacels,cilvēki nedzers?

0 0 atbildēt

dzērēji salika mīnusus...

0 0 atbildēt

reali nelidzes bus vienmēr kāda točka kurs visu varēs nopirkt paris lati lētāk nekā veikalā !

0 0 atbildēt

Dzeriet veel, maminjas un teti, dzeriet cik tik lien ieksha.

0 0 atbildēt

Loti labs raksts, paldies autoram.

0 0 atbildēt

Njaaa liek aizdomāties ko nodara alhohols

0 0 atbildēt

Negribu būt rupjš,bet 4.bildē tas mazais man nedaudz atgādina Kadafi ! emotion emotion

0 0 atbildēt

man arī besī dažu gudro "dakterīšu" uzkats, ka vienu vīna glāzi drīkst un, ja sieviete pirms grūtniecības smēķēja un nespēj atmest, tad viena-divas cigarates nekaite, jo redz stresa sajūta, kad nepapīpē radot lielāku postu, kā tā cigarete.

Muļķības!

meitenes, NEKAD nepīpējat un nedzerat ne miligrama, stāvoklī esot, nekad nezināsi kā tas atspelēsies uz mazuli...tikai dēļ sava stulbā egoisma-priekškam?! Pat ja to dara ļoti mēreni, ir tā, kā rakstā minēts, nav obligati jābūt garīgai atpalicībai, pietiek jau ar bērna hiperaktivitāti un grūtībām mācībās, kas jau ir rādītājs, ka ir notikusi anormālija!!!

0 0 atbildēt

Kāpēc jau nedzimušiem bērniem ir jācieš mātes stulbuma dēļ? Kā to var pieļaut? Vienkārši trūksts vārdu. Un kur pēc tam šie bērni nonāk? Šaubos, ka šīs mātes-dzērāja rūpējas par šiem bērniem. Tas ir nožēlojami... Pilnīgi dusmas pārņēma.. 

0 0 atbildēt
Urļiki labāki
0 0 atbildēt
Labi, ka mana mamma sagrēkoja ar kartupeli tāpēc es esmu CRAZY, SEXY, COOL!!!
0 0 atbildēt
Tipiskas krievu sejas.
0 0 atbildēt

Fufels galīgākais , jo nevar būt ka visi mēs tā izkatāmies, jo visi kniebieni parasti notiek štimē, ja neticat tad parēķiniet paši ,kad ir jūsu dzimšanas diena un atrēķinat 9 mēnešus nost , piem. septembra sākums ir jaunais gads, marts ir Jāņi utt. 

0 1 atbildēt

psc ārsts :DDD

0 1 atbildēt
   

Ko tu dzen?

 

Sīkā ;DDD

 

Veiksmi darbā bļ* Vecums: 17 Kurā dirsā tu esi gudrāka? :DDD

 

 

0 5 atbildēt
« 1  2  3  4 »