local-stats-pixel fb-conv-api

Apokalipses kuras nepienāca.42

533 4

Mēs visi esam dzirdējuši par prognozēm, kuras esot balstītas uz Maiju kalendāra aprēķiniem, kas paredz sliktu notikumu 21.decembrī, 2012.

Izrādās, ka reliģiskās grupas gatavojas vēl agrāk armagedona iznīcībai, brīdinot savus draugus un kaimiņus. Saskaņā ar Bībeli, viņi saka, patiesi ticīgie pacelsies debesīs, bet tie citi, kuri neiet uz baznīcu, tie saskarsies ar iznīcināšanu. Lai gan ir skaidrs, cik daudzi cilvēki parakstīties uz šo teoriju. Šī nav pirmā pastardiena, kura brīdināja par apokalipsi. 1994.gadā ir veiktas vairākas līdzīgas prognozes. Tā arī nav pirmā reize, kad indivīdi un dažādas sektu grupas ir pasludinājuši par pasaules nenovēršamu iznīcināšanu.

533 4 42 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 42

0/2000

Perfekts raksts emotion

0 0 atbildēt
samērā pilns pasaules galu saraksts: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_dates_predicted_for_apocalyptic_events Tur arī šeit vārdā nenosauktais ministrs nosaukts par Cotton Mather.
0 0 atbildēt

Tuva tēma, drusku paskaidrošu. Pārdabisks pasaules gals (nevis dabiska, kaut lielizmēra katastrofa) ir kristiešu jājamzirdziņš, pateicoties Jāņa Parādīšanās grāmatai (apokalipsei), tad gaidāma arī Kristus atnākšana un citas dīvainības. Jāpiebilst, ka M.Luters šaubījās, vai šī vīzija nav pārāk murgaina un satraucoša, lai to liktu Bībelē, bet galu galā ielika. Un tagad tā ir viens no lasītākajiem, kaut arī murgainākajiem bībeles tekstiem.

Otra - Daniēla apokalipse - ir katoļu un pareizticigo bībelēs, bet tā neietika protestantu bībelēs. Daudzviet bībelē minētas pēdējās dienas un drīza pasaules gala pazīmes, no kā daži mēģina atvasināt zīmīgas ciparu kombinācijas, kas itkā atbilst noteiktiem gadiem un datumiem. Te der atcerēties, ka bībeles rakstīšanas laikā noteikti gadus vēl nekur neskaitīja kopš mūsu ēras (Kristus dzimšanas), un Latvijā, kas bija vēl pirms 100 g bija Krievijas pilsēta, bet ar ar ciešiem kontaktiem ar Eiropu, lietoja gan Jūlija, gan Gregora kalendārus ar pāris nedēļu nobīdi.

0 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

Nu i labi,ka nepienāca emotion bet tā super raksts.

1 1 atbildēt

B\aasiemotion

0 1 atbildēt

Maiju kalendāram abi cikli beidzās vienlaicīgi, tas ir līdzīgi tam, kā pirmais datums sakrīt ar pirmdienu, tikai daudz garākā ciklā. Tas lika dažiem satraukties, bet citiem konstruēt sensācijas, citiem – biznesa plānus. kā ciklā. Tas lika dažiem satraukties, bet citiem konstruēt sensācijas, citiem – biznesa plānus.

0 1 atbildēt

emotion

0 1 atbildēt