Teiksim tā- Ja Vācijai ir regulas, kas pārtikas ražotājiem liek derīguma termiņu taisīt krietni zem reālās sabojāšanās termiņa- tad tas arī ir derīguma termiņš un pārtika būs derīga.
Savukārt, ja Latvijā pārtiku taisa, derīguma termiņu nosakot pat ar laiku(Kas ir redzams uz daudziem iepakojumiem arī), tad tas arī ir reālais derīguma termiņš- sabojāšanās laiks.
Un līdz ar to sanāk tāda absurda situācija, ka Vācijā pārtika tiek izmesta miskastē, bet to var ņemt, bet Latvijā, redz, nevar.
Ņemot pārtiku no miskastes Latvijā, daudz lielāka varbūtība, ka derīguma termiņš arī būs ļoti tuvs reālajam beigu termiņam, tāpēc arī ir noteikts, ka pārtikai jāglabājas slēgtos konteineros, lai nebūtu saindēšanās gadījumu.