local-stats-pixel fb-conv-api

Vai tu par 350 eiro nāktu staipīt slimniekus?80

295 2

Vakar soctīklos strauju lasījumu gava kāda rīdzinieka ieraksts par to, kas kārtējo reizi liek aizdomāties - cik tālu ir nonākusi mūsu valsts, medicīniskā aprūpe un cīņa par cilvēcisku izdzīvošanu. Kāds puisis, James Kristaps, padalījies ar pārējiem ar savu šā vakara piedzīvoto - kā palīdzēts ātrās palīdzības brigādei, kuras ekipāžā ir divas sievietes un tikai viens vīrietis, bet slimnieks - jānones no 5. stāva.

Ieraudzīju šo rakstu ziņu portālā TVNET un nevarēju nepadalīties!

295 2 80 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 80

0/2000
Jā, situācija nav laba. Atalgojums nav piemērots. To vajadzētu mainīt, tas tiesa. Tikai minēšu vienu lietu, beidziet šo sexism (nezinu, kā latviski to sauc). Un kādēļ lai sievietes nebūtu spējīgas nēsāt slimniekus? Kādēļ sievietēm to nevajadzētu darīt? apnicis šis - oh tai sievietei nejautāsim, ja kaut ko vajag palīdzēt pārvietot, pacelt utt. Esmu sieviete un pati visu varu izdarīt un pacelt. Esmu arī ievainotu sievieti, kura bija visai 'apjomīga', palīdzējusi nest. Daru fizisku darbu. Un jūtos diezgan aizskarta, kad kāds domā, ka, redz, es jau esmu sieviete, ko tad es varu .. Es zinu, raksts nav par šo. Bet jābeidz šī dzimumu nevienlīdzība.. Un stereotipi. Zinu, ir tādas sievietes, kas neko nevar izdarīt, pat savas somiņas dod vīriešiem nēsāt, bet man kauns par tādām. Un grūti tādas par sievietēm saukt.
1 0 atbildēt

Paldies ''mīļie'' politiķi! Jūs visus viena maisā jāieliek un jāiemet ezerā!

2 1 atbildēt

tie kas vis vairaak tur raujas sanem kapeikas..vasara pirmoreiz muzaa biju slinica gulet.. masinjas vai kas tas ir kas visus apruupee sava 24h mainna ,vinajs skrien viena skrieshana.dezurarst visapar nez ko dar kabinetos sez vai gul katra zina nevienu reiz neredzeeju naktis.....masina sez uzraksta 5 vardus atkal sez nedar neko...uznemsana noguleju 7 stundas kamer izdomaja kas man vainas gandriz uz maajam aizsuutija ar nepareizu diognozi..un vel tas lai kads butu amats tika arst zin kko par pacietienta staavokli..parejais peronaals pilnig neko nezin pat likas ka maz ko zin par mediciinu arkartas kautkaadas stituvacijas nezinatu kaa riikoties ja tas arst nav pats uz vietas tas ar nav normaali..neizteiksos kura slimnica taa ir bet tur es noguleju veltigi 6dienas..aizsutija uz rigu bija cita lieta.. kaa lai saka iisuma augstaakie kresli smelj kreejumi un kasa pakalajs.. zemaakie rauj ar slapjaam muguram..

1 0 atbildēt

man ir pazīstams uzņēmums kur strādā diezgan padaudz cilvēku kur uz rokas tik var saņemt 200 euro. Jo izcenojums pa darbu nav.. Jautāsiet kapēc viņi tur strādā? Nav kur citur iet vienkārši. Ja nu vienīgi prom no Latvijas.

1 0 atbildēt

parasti kaimiņi palīdz. es ar savu kaimiņu esu stiepis. nekāds varoņdarbs tas protams nav. ir lietas kas ir vnk jādara ja kādam cilvēkam vajag..

0 0 atbildēt

mad world

0 0 atbildēt

Hm... Tu gadījumā neesi kāds no depuātiem, kurš sava ''darba''  emotion laikā sēž spokos?emotion

0 0 atbildēt

Kapēc nevar tā?- visai politikas varzai katram pa 350 eiro, bet ārstiem pa tūkstotim? Kapēc ne? Viņi sliktāk savu darbu izdara? Deputāti savā dzīve neviena dzīvību nav izglābuši. Viņiem tūkstoši ir, bet nevar iedot pat valstij kādam no slimajiem bērniem 100 eiro. Bet tad jau viņi nevarēs dzīvot savās mājiņās, braukāt ar mašīnelēm.  emotion 

0 0 atbildēt

neviens nesaka,ka nav,bet katrs izdara savu izvēli...

0 0 atbildēt

ārsti nemaz tik slikti nepelna, kā runā, nesaprotu vienu, par ko gan tik dārgas ārstniecības iestādes, ja Rīgā traumataloģijā biju 2x 3.augustā aizgāju uztaisīt rengenu, jo agresīvi braucot salauzu plaukstas locitavu, vajadzēja samaksāt 7 eiro (rengens uzrādija, ka nolauzsts neliels kauls un īkšķis ielūsis, uzlika ģipsi), atkārtotu rengenu taisiju pēc 10 dienām (jo vajadzeja braukt ceļojumā pa eiropu, jāvada auto), vajadzēja samaksāt 55 eiro par rengenu un "itkā konsultāciju" rengenā uzradija, ka plauksta salauzta 3 vietās un vel citās ir mazi luzumi, uzlika jaunu ģipsi. Jautājums: par ko man vajadzēja samaksāt 50 eiro pa virsu, ja darbibas bija identiskas un nekādas konsultācijas nebija, neviens neko nestāstija (ja tikai ārsts par lūzumiem  skatoties rengenu).?? Un piedevām kā jau vienmēr diognozi noteica nepareizu (kad gāju rindas nebija, ārsti noslogoti ari nebija) Vienkārši pavirši strādā pa lielu naudu (kā krievi) emotionemotion

0 0 atbildēt

Tu ar so rakstu mus aicini iet stradat medicinas nozare?

0 0 atbildēt

kāpēc lielākā daļa raksta,ka ''nē'' aptaujā? neviens,taču tiem zubriem neliek studēt medicīnu,tā ir viņu izvēle un tāpat arī iet strādāt ātrajā palīdzībā,neviens ,taču nespiež,vai tad ne tā? es par tādu naudu no mājas arā neietu ,tāpēc strādāju sfērā,kur ienākumi ir atkarīgi no izdarītā apjoma un līdz ar to pats sev nosaku gan darba laiku,cik stundas dienā strādāt ,lai varētu nopelnīt tik,cik vēlos dotajā mēnesī..

2 4 atbildēt
Ko var čīkstēt, ja gribi naudu pelnīt, neej strādāt par mediķi, mentu, skolotāju, ugunsdzēsēju, ja tā ir sirdslieta, tad ir citādāk
1 11 atbildēt