local-stats-pixel fb-conv-api

Vai Latvijā var justies droši?!115

Protams, ka vairums uzskata, ka mēs esam drošībā un nekas mums nedraud. Un savā ziņā šiem cilvēkiem ir taisnība, jo NATO un ES mūsu drošības garants. Bet šī drošības sajūta ir vairāk teorētiska nekā praktiska. Jau ilgākā periodā gan NATO gan ES parāda savu nevarību, vai varbūt vienkārši nevēlēšanos sniegt reālu atbalstu sev draudzīgām valstīm, ja tās saskaras ar reāliem draudiem.

Ne pārāk senā pagātnē notika incidents starp Gruziju un Krieviju Dienvidosetijas dēļ, tagad līdzīga situācija notiek ar Ukrainu. Protams, šīs nav ne NATO ne ES dalībvalstis, bet tās ir valstis, kuras ES un ASV vēlas, lai viņas nebūtu Krievijas kontrolē.

Kas gan ir kopīgs Latvijai un patreizējai Ukrainai? Pamatiedzīvotāju pasivitāte! Politiķi zog visur, atšķiras tikai sazagtās naudas apmēri, bet galvenā līdzība ir pasivitāte politikā... Reiz Baltijas ceļa laikā latvieši un baltieši bija vienoti, cīnījās par savu valsti... Ukrainā ne pārāk senā pagātnē bija oranžā revolūcija, kad ar tautas atbalstu, Ukraina pavērsās Eiropas virzienā... Bet kas notiek ar laiku Latvijā un Ukrainā?!

1277 7 115 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 115

0/2000

Es personīgi palieku pasīvs...

2 8 atbildēt
« 1  2  3 »