local-stats-pixel fb-conv-api

Sabiedriskā transporta cenu izmaiņas71

196 3

Ar partiju «Saskaņas centrs» un «Gods kalpot Rīgai» deputātu balsu vairākumu Rīgas domes sēdē nolemts noteikt, ka no nākamā gada 1.janvāra Rīgā deklarētajiem iedzīvotājiem sabiedriskais transports kļūs nedaudz lētāks, bet pārējie iedzīvotāji maksās dubultā.

Rīdziniekiem jāmaksā 42 santīmi, citiem 84 santīmi par braucienu

No 1.janvāra Rīgā deklarētie iedzīvotāji līdzšinējo 50 santīmu vietā par biļeti Rīgas sabiedriskajā transportā maksās 42 santīmus jeb 0,60 eiro, savukārt Rīgā nedeklarētajiem pasažieriem biļete maksās 84 santīmus jeb 1,20 eiro.

Līdzīgas atšķirības plānotas arī mēnešbiļešu cenās, taču skolēniem un studentiem, kas apmeklē izglītības iestādes Rīgas administratīvajā teritorijā, noteiktās atlaides neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas tiks palielinātas no 60% līdz 80%.

196 3 71 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 71

0/2000

Nu Idiotisms kkads, ko vel var pateikt blin.... ;) Driz no rigas mosk visi izbraux tapat kaa daudzi no Latvijas, un Rigaa iebrauceji ies ar kajam ;) 

2 0 atbildēt

Paldies par rakstu! šitās lietas ir jāceļ augšā emotion

2 0 atbildēt

a kur variants iedot Ušakovam pa muti? :D

1 0 atbildēt
Ar kuru pusi viņš domā???
1 0 atbildēt

Pats es dzīvoju Rīgā, un es saprotu, ka tas ir galīgi garām... Besī... kaut kādi krievi savēlēti saemā! emotion Un tagad nav vairs jādomā kādā dirsā iet Latvija un kāpēc!  emotion

1 0 atbildēt

Tagad pilnībā pārliecinājos, ka nekad un ne pie kādiem apstākļiem nebalsošu par SC.. Klauni, ko lai saka.

1 0 atbildēt

Kur dienas jautājumā ir jautājums?

0 0 atbildēt

Galvenais ir sajēgt ka SC ir pilnīgi tas pac Kas Vienotība NA un citas Partijas :D

Un Saprast to ka neviens no viņiem nestrādā Latvijas Labā :D

Šitais gājiesn ir  Gājiens ar Zirdziņu, jo rīgā ir gandrži puse Latvijas iedzīvotāju, tas tiek darīts ar mērķi lai nākamajās vēlēšanās tiktu pie SILES..

0 0 atbildēt

80%? ko tad vini grib teikt, ka man viens brauciens izmaksās 8 santīmi?

0 0 atbildēt

Tie 7% kas pilnīgi to atbalsta visi ir Rīdzinieki 100% :D

0 0 atbildēt

Pilnībā piekrītu Realist rakstītajam.

Kāpēc nerīdzenieki tā sacepušies? Vai Talsos, Viļakā utml. uztraucās, ka Rīga ir vieni no lielākajiem nekustāmā īpašuma nodokļiem, diez vai... !!!

Realist

šodien 12:50

 

Es gan navaru saprast to sašutumu par šo tēmu.

Manuprāt nekā traka nav ka, ja es maksāju nodokļus kāda pilsētā kurā es dzīvoju un strādaju, es par to saņemu bonusu, un tas kas ne tas nesaņem. RS tapēt tiek dotēta no Rīdzinieku kabatas, un ir loģiski ka tie kas maksā par šo arī maksā mazāk, un tie kas nemaksā tie maksā vairāk.

Rīga jau pēc būtības nav vainīga ka lauku rajonos nav darba, un citu nepieciešamo lietu.

Nedomājiet man nav nekādu problēmu ar tiem kas nedzīvo Rīga, man nav pret viņiem nekādu pretenziju.

Es vnk nevaru saprast to ka ja cilvēks par kaut ko nemaksā, bet grib dabūt to pašu ko dabū tas kas maksā.

Kapēc mums Rīdzeniekiem ir sev jāliedz gūt labumu no tā par ko mēs maksājam. Mēs jau Jūs nespiežam braukt uz Rīgu. Es saprotu ka lauku rajonos ir grūti ar darbu, bet mēs jau pie tā nēesam vainīgi, kapēc tad mums ir sevi jāierobežo.Daudzās pilsētās jau ir tāda sistēma,nekā traka tur nav.

Lai tie kas grib izmantot tos pašus labumus ko Rīdzenieki arī dotē sabiedrisko, kapēc nē? Tas būtu godīgi, ja jau brauc visi, lai arī maksā visi vienādi, nevis mēs Rīdzenieki maksāsim arī par Jūsu braukšanu.

Jo reāli sanāk tā, ka tad kad no mūsu nodokļiem (no mūsu kabatas) dotē RS tad tas ir normāli un tas visiem patīk, bet tad kad beidzot visi maksās kaut cik vienādi tad viss ir šausmas nevienlīdzība u.t.t.

Šajā jautājumā es atbalstu mēru.

1 1 atbildēt

Pietam idiņi, tā ir cena euro, tagad nemaz diži neatšķiras tā cena. Saprastu sašutumu ja būtu 1,20 Ls, be tas ir EURO.

0 0 atbildēt

Pilnīgs idiotisms! emotion Lai ko kāds šeit neteiktu, bet tā ir cilvēku čakarēšana.Dzīvojam itkā vienā valstī, bet tajā pašā laikā valstī, kurā palēnām sāk rasties mazas valstiņas, kuras ar kaut ko īpaši vēlas atšķirties, kā piemēram Lemberga Ventspils ar savu valūtu, laika zonu utml. un tagad vēl Rīga.Varbūt citām pilsētām arī derētu pacelt kaut kādām lietām , pasākumiem utt cenas, ķipa savējiem uz pusi lētāk un pārējiem uz pusi dārgāk visu, poh ka vienā valstī dzīvojam! 

0 0 atbildēt

Saprotams, ka reāli netiks ieviestas nekādas "balto cilvēku - rīdzinieku ļgotas". Tas ir kārtējais pop politiskais manervs no sērijas " mēs rūpējamies par saviem gorožaņiniem" un priekšspēle cenu pacelšanai . Pēc tam paredzama atruna - "mēs piedāvājam, bet jūs atteicāties" un nākamgad vidū par vienu ticketu sabiedriskajā iebliezīs vidējo - pusapaļu 0,8 ēriku.

0 0 atbildēt

ušakovs lai aiziet, izēd d**su!!

0 0 atbildēt

Ar partiju «Saskaņas centrs» un «Gods kalpot Rīgai» deputātu balsu vairākumu Rīgas domes sēdē nolemts noteikt, ka no nākamā gada 1.janvāra Rīgā deklarētajiem iedzīvotājiem sabiedriskais transports kļūs nedaudz lētāks, bet pārējie iedzīvotāji maksās dubultā.

0 0 atbildēt

kā lauķi cepjās,strādājiet savos miestos un tad celiet paniku,es taču braucot ar autobusu ,piem. Cēsīs,nesaku,ka baigi dārgi...

bet ja godīgi man vienalga,jo drīz sabiedrisko vispār vairs neizmantošu...

0 1 atbildēt

Pirms iebraukšanas Rīgā es iekāršu sev kaklā tos kartupeļus un burkānus, lai visi zin, ka es no laukiem un par to nekaunos, parādot kādas cūcības notiek pilsētā.... varbūt tad man atļaus nobraukt pa brīvu  emotion

1 2 atbildēt

Nekas nemainīsies, tāpat būšu zaķis :D

Figņa protams, bet neko nepadarīsi :(

1 2 atbildēt

~8 gadus dzīvoju Rīgā, deklarējies arī te esmu, regulāri izmantoju sabiedrisko transportu (dzertiņi/tusiņi...). Par  šo lēmumu man iebildumu nav, gluži otrādi..., bet tas nenozīmē, ka nākamajās vēlēšanās es balsošu par SC vai kādu no tā locekļiem.

1 4 atbildēt
« 1  2  3 »