Pasaule ir dīvainai vieta, bet dažas vietas ir dīvainākas par citām! Piemēram, Ķīnā Guangdong pilsētā atrodas kāds restorāns kurā ir iespējams pasūtīt „San Zhi Er” delikatesi, kas tiešā tulkojumā nozīmē trīs pīkstienu ēdiens.
Pasaule ir dīvainai vieta, bet dažas vietas ir dīvainākas par citām! Piemēram, Ķīnā Guangdong pilsētā atrodas kāds restorāns kurā ir iespējams pasūtīt „San Zhi Er” delikatesi, kas tiešā tulkojumā nozīmē trīs pīkstienu ēdiens.
Un ar ko tad šis ēdiens ir tik īpašs, lai gan šai gadījumā pareizāk būtu teikt šausmīgs. Respektīvi, to veido tikko dzimuši peļu mazuļi, kuri dzīvi tiek izmērcēti mērcē un apēsti. Šī ēdiens paliek vel šokējošāks, kad mēs saprotam, kāpēc šo ēdienu sauc par „trīs pīkstieniem”. Proti, ar pīkstieniem ir domāts peļu mazuļu izdotās skaņas. Pirmais pīkstiens ir dzirdams, kad peles mazulis tiek izņemts no šķīvja, otrais tad, kad viņš tiek iemērkts mērcē un trešais, kad viņš tiek ielikts mutē un sakošļāts.
Šī delikatese, izpelnījas plašāku pasaules uzmanību, kad kāds ķīnietis šādu maltīti nopublicēja ķīniešu sociālajos tiklos un tas protams noveda pie tā, ka šī informācija nonāca ari pie mums. Patiesībā šādas maltītes nav nekas neparasts Ķīnā, kurā ir izplatīti dažādi ēdieni, kas vairumam cilvēku liktu saviebties. Piemēram, dzīvas vardes, pusdzīva zivis, kas tiek pagatavota tik ātri, ka klients var baudīt savu ēdienu, kamēr zivs galva vel ir dzīva.
Runājot par konkrēto ēdienu, tad par to pirmās ziņas pienāk no 1949. gada, līdz ar to kādam varētu likties, ka cilvēki pa šo laiku būtu izauguši un ka šādam ēdienam vairs nav vietas sabiedrībā. Bet šeit mēs runājam par kultūru, kura katru gadu rīko suņu ēšanas festivālu.
Lai nu kā, man nav skaidrs, kā šādu "ēdienu" var ieēst un kāpēc vispār, kas tāds būtu jādara, jo šeit nevar iet runa par barības vielu uzņemšanu vai apgalvojumiem, ka šāds ēdiens ir nepieciešams izdzīvošanai.
*Video var būt skati, kas kādam var likties nepatīkami*